Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 17)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Lut 16, 2009 4:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

margaretka, są dwie teorie. jedna mówi, że w płynie preejakulacyjnym sa plemniki (ja jej nie popieram) a druga, ze dopiero przed samym wytryskiem następuje kropelkowanie, w którym mogą znajdować się zdolne do zapłodnienia plemniki

emiś, zależy jak długie masz cykle. plemniki w śluzie płodnym szyjkowym są w stanie przeżyć max 7 dni (w dobrej jakości śluzie, srednio 4-5 dni)
Cherry82

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lut 16, 2009 7:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy jeśli test owulacyjny wyjdzie pozytywnie dwie grubaśne kreski to znaczy że jest się w ciąży czy nie ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Pon Lut 16, 2009 7:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

test owulacyjny czy test ciążowy?
do każdego testu jest dołączona instrukcja, w przypadku testu ciążowego dwie kreski = ciąża.

PostWysłany: Pon Lut 16, 2009 7:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chodzi mi o test owulacyjny
Powrót do góry
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Pon Lut 16, 2009 7:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

testy owulacyjne służą, do wyznaczania dni płodnych, a nie do wykrywania ciąży.

PostWysłany: Pon Lut 16, 2009 7:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiem o tym ale skoro wychodzi pozytywnie to znaczy ze mam dni płodne? a skoro mam dni płodne to nie mogę być w ciąży, dobrze myśle czyjuż zglupiałam do reszty?
ok doczytalam przec chwila na necie że w ciązy testy owulacyjne wychodza pozytywnie
Powrót do góry
jolik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pon Lut 16, 2009 7:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cherry test owulacyjny wyszedł pozytywnie czyli masz owulację jak masz owulację to w ciąży nie jesteś bo ciąża hamuje owulację, teraz masz dni płodne więc teraz możesz zajść w ciążę.Najprościej jak potrafiłam.
Powrót do góry
margaretka

PostWysłany: Wto Lut 17, 2009 7:40 am    Temat postu: ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzisiaj rano wstałam z zapaleniem pęcherza moczowego, co prawda nie chce mi się sisiu ale bardzo mnie piecze, wzięłam tabletki furagim jak narazie nie czuje poprawy. Czy zapalenie pęcherza moczowego może coś sygnalizować? okres mam dostać jakoś na dniach.. 18,19,20.02.. a ostatni raz kochałam się w niedziele 15, a wcześniej jeszcze 1 w niedziele.. możliwe że przeziębiłam się bo wczoraj zmarzłam w stopy (przemokły mi buty)
Powrót do góry
emiś

PostWysłany: Wto Lut 17, 2009 10:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka Mój cykl trwa 28 dni. Od ponad dwóch lat największe wahnięcia jakie miał to jednodniowe.Czy teraz jest to możliwe?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Lut 17, 2009 11:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

margaretka, może sugerować, ze masz zapalenie pecherza i powinnaś pójść do lekarza

emiś, ale nie napisałaś, który to był dzień cyklu. bo jak np. 7, to pewne ryzyko już jest. niewielkie, ale jest. jak np. 5ty o raczej ciąża mało prawdopodobna
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 12 z 42