Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emiś
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 11:50 am Temat postu: |
|
|
To był 5ty dzień cyklu. A możecie powiedzieć jak się w moim przypadku oblicza kiedy są dni płodne? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emiś
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 12:28 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki wielkie:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
qwerty85
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 2:17 pm Temat postu: |
|
|
nowicjuszka napisał: | qwerty85 Plemniki mogą żyć nawet 7 dni w sprzyjających warunkach. Za to w niesprzyjających co najwyżej kilka minut. |
Tak, tak do 7 dni mogą żyć, ale czy to jest możliwe, ze zaszłam w ciąże? Wczesniej pisałam cała moją "historie".
Skoro dostałaś okres tuż po stosunku, były to dni niepłodne,to jak możesz być w ciąży?Poczytaj lepiej jak dochodzi do zapłodnienia, jakie warunki muszą być ku temu spełnione...Jak masz mimo wszystko wątpliwości, to zrób sobie test ciążowy, najlepiej z krwi bo jest w 100% wiarygodny. Pozdrawiam / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asiulek1004
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 5:41 pm Temat postu: |
|
|
mam pytanie co do tej ciąży, którą opisywałam wcześniej...
Dzisiaj minął tydzień od dnia w którym zrobiłam to z chłopakiem. Nie wymiotuje,ani nic podobnego mi nie jest. Boli mnie tylko w okolicach jajników. Tyle ze boli mnie tam zawsze z dwa tygodnie przed okresem. A właś nie za tydzień powinnam go dostać. Kiedy powinnam mieć objawy ciąży jeżeli zaszłam??? Czy zawsze muszą one występować?? Jeżeli tak to jakie są to objawy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 5:58 pm Temat postu: |
|
|
wymioty pojawiają się ok 6-8 tygodnia ciąży.
poczekaj jeszcze tydzień jesli nie dostaniesz okresu, to zrób test ciążowy.
test powinno sie robić ok 14 dnia po stosunku, żeby był wiarygodny, dlatego też póki co czekaj na okres, najlepiej zrób go w dniu, w którym powinien przyjść.
objawów jest mnóstwo, często czuje sie bóle okresowe, w czasie, gdy okres powinien sie pojawić, ale się nie pojawia.
skoro minął tydzień od stosunku, to jeszcze nic nie bedzie czuć, być może, o ile jestes w ciąży, dopero na dniach doszło do zagnieżdżenie, odczekaj tydzień i zrób test. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
młodaa
|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 8:02 pm Temat postu: orginalna nie bede,kolejne pytanie czy mogłam zajśc w ciąze? |
|
|
15.02 kochałam sie z moim chłopakiem, bez prezerwatywy, nie zdazył wyjśc i doszło do częsciowego wytrysku... tabletek antykoncepcyjnych zadnych nie biorę... miesiaczke mam dostać ok 25.02...czy mogłam zajśc w ciąże? i kiedy najlepiej robić test ciązowy, w jakim okresie po stosunku? będe wdzięczna za odpowiedź.....pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 8:43 pm Temat postu: |
|
|
jesli nie chcesz miec dziecka to idz do ginekologa po escapelle...kosztuje ok. 70zł i jest na recepte. ale jest jeden warunek :
nie moze minac 72h od stosunku ale u Ciebie juz chyba po zawodach. Trzeba było myslec wczesniej..;/ jak dlugie masz cykle.. zazwyczaj 10 dni przed okresem to sa niepłodne ale tylko przy regularnych cyklach
Dodano po 28 sekundach:
test robisz najwczesniej po 14 dniach _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
onlyyou
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 10:08 pm Temat postu: czy jestem w ciąązy ?? |
|
|
Witaam
mam problem miłam dostać okres 10.02 a dziś jest juz 18.02 a ja okresu dalej nie mam ;(
czuje się dziwnie często chodzę do wc i drażni mnie wszytsko raz jestem spokojna a raz wkurzona ;// i kuje mnie u dołu brzucha
czy to moze byc ciąąza ??
czekam na odp
pozdrawiam
--- przenosze do innego dzialu : Objawy ciazy i do tematu pokrewnego --- Pituszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 10:24 pm Temat postu: |
|
|
Nie zakładaj nowego tematu jeśli istnieje pokrewny!Przeczytaj regulamin forum. Jest zamieszczony w każdym dziale!
Hmm...
To zależy od wielu czynników.
Jeśli współżyłaś bez zabezpieczenia w dni płodne to niewykluczone. Do tego istotne jest ile czasu minęło od ewentualnego zapłodnienia, bo objawy ciąży pojawiają się ok 2 miesiąca ciąży, a najczęściej dopiero gdy kobieta się dowiaduje iż jest w ciąży.
Aczkolwiek ciężko cokolwiek powiedzieć, z tak ogólnego opisu, z którego wynika, że może to świadczyć też o zbliżającym się okresie.
Najprościej będzie jeśli zrobisz test. Najlepiej z krwi bo jest w 100% wiarygodny. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|