Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 17)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zalamana18

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 8:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nowicjuszka napisał:
Albo ciąża, albo co bardziej prawdopodobne poronienie.

Idź jak najszybciej do ginekologa.

Ale czy to konieczne?? bardzo boję się wizyty u ginekologa.. ;/ czy test ciążowy na początek nie wystarczy ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 8:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak konieczne! Jeśli to było poronienie to trzeba sprawdzić czy wszystko zostało wydalone, bo dojdzie do zakażenia itd. Jeśli się okaże ze to nie jest poronienie, to lekarz musi sprawdzić, czy wszystko jest ok, czym mogło być spowodowane.

A tak na marginesie...Współżyjesz i nie byłaś jeszcze u ginekologa?To leć i to szybko. Każda kobieta a zwłaszcza taka która współżyje, powinna być systematycznie badana przez ginekologa...
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 9:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zalamana18
jak najszybciej do ginekologa to bylo prawdopodobnie poronienie...
lekarz nie gryzie Smile
Powrót do góry
Deep_In_Your_Heart

PostWysłany: Pią Mar 06, 2009 11:52 am    Temat postu: Czy to może być ciąża? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam
Mam problem.
Dwa tygodnie temu kochałam sie z chłopakiem, bez zabezpieczenia, jednak nie spuścił sie we mnie.
Słyszłam jednak, ze w płynie wydzielanym u mezczyzn przed orgazmem równiez znajduja sie plemniki, czy przez ten płyn mozna zajsc w ciaze?
Od tygodnia mam dziwne przeczucia, byc moze po prostu sobie wmawiam, ale czesto sie denerwuje i mam wzdecia. Czy to moze byc ciaza? Proszę, odpowiedzcie.

Dodano po 17 minutach:

dodam, ze kochałam sie dwa dni po miesiaczce i przechodze ja regularnie

--- czytaj regulamin! nie zakladaj takich samych tematow, przenosze do juz istniejacego --- Pituszka
Powrót do góry
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Pią Mar 06, 2009 12:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli masz regularne miesiaczki, to wylicz dni plodne, jesli mialas nieplodne, to nie masz sie czym martwic.
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Mar 06, 2009 12:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z eye Smile Poza tym na objawy ciąży jest stanowczo zbyt wcześnie.
Deep_In_Your_Heart

PostWysłany: Pią Mar 06, 2009 12:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

był to ostatni dzien niepłodny. dziekuje, za wszelkie odpowiedzi
Powrót do góry
kacper1203

PostWysłany: Pią Mar 06, 2009 5:53 pm    Temat postu: Czy jestem w ciąży? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam mam mały problem! 26 lutego wraz z moim chłopakiem postanowiliśmy spróbować kochać się, dokładniej mówiąc to był nasz pierwszy raz, więc nie było takiego stosunku o jakim myślicie. Strasznie mnie bolały wcześniejsze próby, więc użyliśmy żelu nawilżającego aby troszkę załagodzić mój ból! Mianowicie wyglądało to tak 3 krotnie doszło do penetracji tak tylko żebym mogła się przyzwyczaić, wsadziłam sobie go chwile potrzymałam w sobie i wyjęłam i tak 3 razy. Oboje pomyśleliśmy, że skoro to nie będzie seks to nie musimy się zabezpieczyć! Mój chłopak nie trysnął lecz i tak się obawiałam, że mogę przez to zajść w ciąże! 3 marca kupiliśmy 2 test ciążowe tak żebyśmy byli spokojni, oba pokazały wynik negatywny! Jednak najgorsze jest to,że powinnam dostać miesiączkę na początku marca, a jej nadal nie ma! Czytałam również, że z członka wydziela się przezroczysty płyn który zawiera plemniki i boję się strasznie! Miesiączki mam nieregularnie może dlatego jej jeszcze nie ma, może dlatego że to ten pierwszy raz?? Proszę o rady, wnioski. Proszę o dobrą odpowiedź która mi to wytłumaczy! Smile Dziękuję i jakie jest prawdopodobieństwo że mogę być w ciąży!? Pozdrawiam

--- przenosze do tematu pokrewnego --- Pituszka
Powrót do góry
monia82

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Pią Mar 06, 2009 10:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie.... Jestem mniej więcej 4-5 dni przed @ ..... Hmmmm choć nie ukrywam ze coś dziwnie się czuje. Otóż cały miesiąc kochaliśmy się bez zabezpieczenia i za każdym razem kończył we mnie... Od kilku dni drażnią mnie rózne zapachy, mam metaliczny posmak w buzi i do tego "upławy".... Zawroty głowy i jakaś osłabiona jestem. Często chodzę do toalety a dzisiaj dodatkowo mam ostry ból prawego jajnika( rozrywanie, bulgotanie pieczenie). Co to może oznaczać?? Wiem że pewnie wiele pytań jest podobnych ale proszę o odpowiedz.... Rolling Eyes
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Mar 06, 2009 10:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to może oznaczać, że pogoda źle na Ciebie wpływa, że zbliża się miesiączka, że brakuje Ci jakiś minerałów i witamin, że przeziębiłas pęcherz i masę innych dolegliwości. to, że to ciąża oczywiście też nie jest wykluczone, nawet jest to dośc prawdopodobne skoro kochaliście się wiele razy bez zabezpieczenia. pozostaje poczekać do miesiączki i zrobić test
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 35 z 42