Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pinezka Gość
|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 2:40 pm Temat postu: |
|
|
zagubiona napewno nie jestes w ciazy 3 dni przed okresem to sa dni nieplodne bez wzgledu na to ile trwa cykl okres na 99% spoznia Ci sie bo sie stresujesz i tyle. Znam to z wlasnego doswiadczenia. Stres jest bez sensu w takim przypadku bo dziala na niekorzysc. Zrelaksuj sie i nie mysl o tym. Bole w podbrzuszu oznaczaja ze idzie ciocia a tak na marginesie ile trwa Twoj cykl i czy jest regularny ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zagubiona20
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 2:50 pm Temat postu: |
|
|
no i jak myslicie czy 3 dni 4 przed okresem moge zajść w ciąże? czy test zrobiony w czasie spodziewanej miesiączki jest niewiarygodny? bo tak pisze na ulotce? błagam o pomoc
dzięki z góry
Dodano po 3 minutach:
przepraszam nie zauważyłam wypowiedzi mój cykl jest regularny i trwa 28 dni :/ to jest prawda strasznie jestem zestresowana
dzieki z góry za pocieszenie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
giw18
|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 3:01 pm Temat postu: |
|
|
dziewczyny pomóżcie mi przosze czy śluz o którym wspominałam może być objawem ciąży??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 4:09 pm Temat postu: |
|
|
giw18, nie krzycz (nie pisz całych postów wielkimi literami)
taki śluz niekoniecznie jest objawem ciąży. w ciąży raczej śluz przypomina śluz niepłodny (gęsty, nieprzejrzysty), czasem jest bardziej sucho. ale to sprawa indywidualna, we wczesnej fazie ciąży nie warto sugerować się śluzem _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
hannah300
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 8:01 pm Temat postu: |
|
|
wlasnie niewiem bo pol roku temu zazywalam te same tabletki i odstawilam i dobrze sie czulam ale teraz odstawilam je bo mam obawe ze jestem w ciazy i te wszystkie dziwne objawy nigdy tak nie mialam i ten test nic niewiem nie rozumiem jak mam go zrobic zeby byl wiarygodny niemam jak pojsc do lekarza mieszkam zbyt daleko ale chce wiedziec czy jestem w ciazy i ten sluz i wogole. a to kiedy wspolzylam to bylo jakos 15,16,17, stycz po okresie ale mialam dni nieplodne ale chlopak caly czas sie we mnie spuszczał,w lutym mialam okres 8 i pozniej odstawilam tabletki i dostalam znow to był 20 i dziwny byl ciemny i takie grutki mialam i teraz ten sluz wydaje mi sie ze macica sie oczyszcza vale niewiem tak slyszalam jezeli wiesz cos na en temat prosze napisz do mnie ja chce wiedziec co robic bo ja chce miec dzidziusia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dariajarocin
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 2:04 pm Temat postu: obawy |
|
|
czesc... z tego co widze sa tutaj konkretne odpowiedzi i dosc zetelne. mam pytanie... wczoraj kochalm sie pierszy raz z chlopakiem, zabezpieczylismy sie kondomem, poza tym stosunek przerywany, kondom nie pekl, ani nei zsunal sie... mialam 18 dzien cyklu, czyli plodny bardziej niz wszsytkie inne plodne w moim wypadku jak mysliscie, jak duze jest prawdopodobienstwo niechcianej ciazy? szczerze mowiac boje sie.. moze to przez to, ze to byl pierwszys raz... :/ a ewentyalna metoda zapogbiegania sciazy po stosunku? procz tablete pro. pomozcie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 2:20 pm Temat postu: |
|
|
jesli z prezerwatywą wszystko było w porządku to nie powinnaś się martwić, skoro dodatkowo był to stosunek przerywany, to tym bardziej możesz byc spokojna.
to, że był to twój pierwszy raz nie ma żadnego znaczenia, to nie jest żadna metoda antykoncepcyjna.
a metoda zapobiegania ciąży po stosunku? tylko tabletka po. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
dariajarocin
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 2:28 pm Temat postu: |
|
|
postinor duo tylko prawda? i to na recepte.
Dodano po 1 minutach:
a ogolnie co myslicie o globulkach i piankach dopochwowych. no to jasne ze pierwszy raz nie jest, ale lekaze twierdza, ze stres i bol nie wywoluje dostecznego podniecenia, ktore umozliwialoby "zassanie" spermy. moze to tylko teoria.
Dodano po 2 minutach:
a tak poza tematem to czytalam gdzies, ze herbala z czarnej malwy wywoluje krwiawienie, gdyz krew staje sie zadsza, ale nie daje to pewnosci. slyszeliscie o tym cos? pytam z ciekawosci. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 3:00 pm Temat postu: |
|
|
nie wiem, czy wiesz, ale dawniej, w czasach mojej babci, kapiel w czarnych malwach byla dobrym sposobem...za poronienie niechcianego dziecka.
albo escapelle, ale też na recepte, nie dostajesz żadnego leku hormonalnego bez recepty, z tego co sie orientuje.
po globulkach mama urodzila mi brata, wiec im nie ufam.
niektorzy lekarze tak twierdza, ale to jak wrozenie z fusow, za pierwszym razem tez mozna zajsc, szczegolnie jak sie to robi w dni plodne :/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
dariajarocin
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 3:14 pm Temat postu: |
|
|
no juz nie strasze ciem, bo mam wielki stres... a co daje taka kapiel? slyszalam o piciu herbay z czarnej malwy. poza tym nie jestem pewna czy prezerwatywa i przerywany nei dadza neipozadanych efektow. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|