Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 17)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
hanna kucharek

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 5:48 pm    Temat postu: Re: cioza czy nie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc chcialam sie dowedziec czy ktos z was moze mi pomóc bo nie wiem co sie dzieje ze mna jestem 2 tygodnie po okresie boli mnie podbrzusze i burczy.też mnie mdli ale nie wymiotuje.troche bola mnie piersi ,chce mi sie jesc ale sie próbuje ograniczac.robilam sobie 2 testy i nie wyszly caly czas jest tak samo dzisiaj mam wiekszy apetyt co u mnie to nie jest normalne czy wy mozecie powiedziec co jest czekam na odp. dziekuje

Poprawiłam błędy bo mocno raziło. / nowicjuszka
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
adzia17

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 10:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, miałam normalne dwie miesiączki, chociaż trochę spóźnione. Od 5 dni źle się czuję, w niedziele wymiotowałam. Teraz jest mi słabo, boli kręgosłup, kuje brzuch na dole, szynka lub inne rzeczy mają okropny zapach, kręci mi się w głowie i rano mam mdłości,ciągle chodzę senna i nawet najmniejsza rzecz mnie męczy ... Czy to może być ciąża ?! Proszę o szybką odp. ponieważ się niepokoję Sad
Powrót do góry
madziulek20

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 10:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie jeszcze jedno czy objawy takie jak mam tj. brak śluzu czy brązowienie sutków jest mozliwe od brania luteiny??

(Strasznie sie boje ze to jednak moze byc ciąza:/)
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 10:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hanna kucharek Zrób test z krwi.

adzia17 Niewykluczone jeśli doszło do stosunku. Zrób test, najlepiej z krwi, najwcześniej 14-16 dni od stosunku.
qwerty85

PostWysłany: Pią Lut 13, 2009 11:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

babcia napisał:
Przecież dostałaś okres, więc jest ok.

Tak miałam, ale czasem zdarza się, że podczas okresu są dni płodne, a plemniki żyją ok. 72 godziny.
Powrót do góry
asiulek1004

PostWysłany: Pią Lut 13, 2009 1:34 pm    Temat postu: czy ja jesyem w ciąży??? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dokładnie 10 lutego uprawiałam seks z moim chłopakiem. Zabezpieczyliśmy się prezerwatywą. Pod koniec stosunku, gdy mój chłopak miał wytrysk kondom pękł. Tyle że ja byłam na nim a nie on na mnie. I jak zeszłam to sperma niby w dużej ilości wyleciała ze mnie. Niewiem co robić. Prosze o szybką odp. Okres powinnam dostać ok. 24 lutego. Najgorsze to ze od 10 mogl zaczac mi sie ten okres pzredmiesiaczkowy w którym komorka jajowa rozpoczyna swoja wedrówkę. Niby nie mam zadnych objawow. nic nie odczuwam. Śluz jest raczej normalny. Naprawde strasznie sie boje. prosze mi pomoc
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Pią Lut 13, 2009 2:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

qwerty85 Plemniki mogą żyć nawet 7 dni w sprzyjających warunkach. Za to w niesprzyjających co najwyżej kilka minut.

asiulek1004 Napisz ile trwał u Ciebie najkrótszy i najdłuższy cykl w ciągu ostatnich 12 miesięcy, będzie można coś więcej powiedzieć.
asiulek1004

PostWysłany: Pią Lut 13, 2009 2:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tzn jaki cykl??? miesiączka??? tydzień
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Pią Lut 13, 2009 2:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

O Boże...No dobrze już tłumaczę.

Cykl miesiączkowy jest to okres od pierwszego dnia jednej miesiączki, do dnia poprzedzającego pierwszy dzień następnej. Zwykle trwa od 28 do 30 dni ale zdarzają się odstępstwa. Mniej więcej w połowie cyklu dochodzi do owulacji - czyli uwolnienia dojrzałej komórki jajowej i wtedy może dojść do zapłodnienia, jeśli w drogach rodnych kobiety znajdują się plemniki zdolne do zapłodnienia.
asiulek1004

PostWysłany: Pią Lut 13, 2009 2:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to 33 dni
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 8 z 42