Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 2:46 pm Temat postu: |
|
|
asiulek1004
Twoje dni płodne przypadają między 13 a 22 dniem cyklu (jeśli zawsze masz tak regularne, a przynajmniej w ciągu ostatnich 12 miesięcy).
Współżyliście w Twoje dni płodne.
Hmm...No teraz to nie pozostaje Ci nic innego jak tylko czekać. Plemniki mogą w sprzyjających warunkach przeżyć do 7 dni.
Na test ciążowy jest zbyt wcześnie jeszcze - musi upłynąć minimum 14-16 dni od stosunku. A ciąży nie można wykluczyć.
A dlaczego nie poszłaś po escapelle? Póki można było? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asiulek1004
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 3:38 pm Temat postu: |
|
|
tzn ze moge byc w ciazy??!! o boze nie dam rady
Dodano po 51 sekundach:
przepraszam a co to jest escapelle
Dodano po 13 minutach:
zrteszta teraz obliczałam i mój cykl trwal nawet do 41 dni, a najkrótszy 27.
Dodano po 3 minutach:
a mozliwe jest to ze moze nic nie zostalo w srodku jezeli sperma " wylala" sie ze mnie???
Dodano po 1 minutach:
przepraszam za te glupie pytania ale sie denerwuje bo mam dopiero 17 lat i nie chce byc jeszcze w ciazy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 3:56 pm Temat postu: |
|
|
tak, możesz byc w ciąży.
to tabletka "po", antykoncepcja do 72 godzin po stosunku, napewno cos o tym słyszałaś.
jak masz tak nieregularny cykl, co trudno bedzie okreslić, kiedy miałam dokładnie dni płodne, ale ryzyko jest.
nie jest to mozliwe, to że sperma sie wylała, niczego ci nie gwarantuje, plemniki "biegną" do środka dzięki twojemu śluzowi.
zrób test, ale tak jak wspomniała nowicjuszka dopiero po 14 dniach od stosunku.
wybacz, ale dziwi mnie, że rozpoczęłaś współżycie, a nawet nie wiesz co to jest cykl. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 4:10 pm Temat postu: |
|
|
asiulek1004 Masz 17lat, nie wiesz podstawowych informacji i zabierasz się za seks?
No trudno, stało się, teraz będziesz musiała to piwo wypić.
Z tego co napisałaś teraz, wynika, że Twoje dni płodne przypadają między 7 a 30 dniu cyklu.
Co do tego czy nic nie zostało w środku, zostało i to na bank. Z kobiety po stosunku, wypływa większa część spermy, ale 90% to plemniki słabe lub niezdolne do zapłodnienia i płyn który pozwala plemnikom przeżyć i pokonać drogę do komórki jajowej. Także niestety na pewno plemniki się dostały tam gdzie powinny...
Ciąża nie jest tu pewna, ale jest dość wysokie prawdopodobieństwo, że do niej dojdzie. Poczekaj te 14-16 dni i zrób test z krwi. Będziesz mieć 100% pewności czy jest ciąża czy nie. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
klaudia02111990
|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 1:04 pm Temat postu: Czy jestem w ciąży??? |
|
|
Pomóżcie!!!! jakis czas temu kochalam sie ze swoim chlopakiem bez zabezpieczenia, i od tamtego czasu jest mi nie dobrze, nie odpowiadaja mi zapachy ktore kiedys byly dla mnie normalne. mam rowniez bole w podbrzuszu takie jak przed miesiaczka(ktorej nie mam juz 2 miesiac) a takze bola mnie piersi:( czy moge byc w ciazy?? robilam testy w byly negatywne. Pomozcie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 2:22 pm Temat postu: |
|
|
w sumie jeżeli testy były robione w odpowiednim czasie a mniemam, że tak, to raczej to nie jest ciąża jednak wybrałabym się do ginekologa i zrobiła beta hcg. bo jak to nie jest ciąża, to trzeba wywolac miesiączkę. taki długotrwały brak krwawienia nie jest zdrowy _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
adzia17
|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 11:33 pm Temat postu: |
|
|
Zrobiłam test płytkowy i wyszedł negatywny, nadal mam nudności i objawy jak wcześniej pisałam ... Raz mi gorąco, a raz zimno. Co może mi być ?! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 11:36 pm Temat postu: |
|
|
A zrób test z krwi...Jest bardziej wiarygodny. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
FireStarter
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 2:45 pm Temat postu: |
|
|
Czy moja dziewczyna może być w ciąży?
był to nas pierwszy raz, i bez zabezpieczenia "wszedłem" w nią kilka razy, ale przerwaliśmy ze względu na ból. od orgazmu byłem daleko więc myślę że nie wystąpiło kropelkowanie. okres mojej dziewczynie spóźnia się już 9 dni, w pon zrobimy test. czy może być w ciąży?
chce podkreślić że strasznie się bała tego że zajdzie w ciąże. mówi też że często chodzi do toalety ale podobno częstsze sikanie może występować od 6 tygodnia około.
proszę o szybko odpowiedź! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 2:48 pm Temat postu: |
|
|
skoro wytrysku nie było, to i ciąży byc nie powinno.
zrobcie test dla swietego spokoju, ale pierwszy raz jest stresujacym wydarzeniem i to przez stres moze sie jej spozniac mkiesiaczka. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|