Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Anonimowa22 Zbanowany
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 5:52 pm Temat postu: |
|
|
czyli myślisz że już nie mam czym się martwić? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 6:41 pm Temat postu: |
|
|
Myślę że tak. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Agatha1
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 1:44 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich. Mam pytanko. Z mężem staramy się o dzidzie od 4 miesięcy. Do lutego okres miałam zawsze co 28 dni. Od lutego czas ten się zaczął wydłużać. Było 28, 29,31 dni. Ostatni okres miałam 11 kwietnia, kochaliśmy się 26 kwietnia. Myślicie że mogę być w ciąży? Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam wszystkich. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anonimowa22 Zbanowany
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 2:23 pm Temat postu: |
|
|
dziewczyny ja dalej się boję, bo słyszałam od znajomej położnej że test na HCG Zz krwi po 14 dniach od stosunku może być niewiarygodny. A Wy jak myślicie, mogę być w ciąży ze stosunku przerywanego w czasie okresu i z włożonym Nuva Ringiem, odstawionym za 7 dni czy nie/? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doten
|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 2:42 pm Temat postu: ciąża czy infekcja |
|
|
witam wszystkich pisze pierwszy raz mam mały problem tydzień przed spodziewanym okresem wystąpiły u mnie bóle w podbrzuszu dużo silniejsze niż te które towarzyszyły mi zawsze przy okresie który tym razem spóznił mi sie o kilka dni był krótszy ale bardziej obfity jednak po zakończeniu bóle nie ustąpiły nadal bobli przypomina to skurcze lub kolki mam wrażenie że oprócz dolnej części brzucha bolą mnie także górne okolice tak jakbym była non stop bardzo głodna do tego wydzielina jest gęsta i ma dziwne pomarańczowe przebarwienia zdarzają sie także przekrwienia robiłam test ale wyszedł negatywnie jutro chce go powtórzyć jeśli to pomoże jestem już mama 4 letniego skarba w pierwszej ciąży nie było takich bóli one bardziej mi przypominają poród prosze o wskazówki i pomoc w ocenieniu sytuacji pozdrawiam wszystkich cieplutko |
|
Powrót do góry |
|
|
|
everybodyknow
|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 3:29 pm Temat postu: |
|
|
dręczy mnie pewna kwestia...
21go lutego miałam@, 9go marca z moim chłopakiem uprawialiśmy petting, nie jestem do końca pewna czy nie przeniósł na palcach odrobiny spermy... mimo, że @ mam nieregularnie (czasem spóźnia się nawet 3 tygodnie) to mogę stwierdzić, że były to moje dni płodne. Zazwyczaj miałam dość bolesne i obfite @ a 20go marca (równo po 28 dniach od poprzedniego) pojawiła się brązowa wydzielina a potem skąpe krwawienie, trwało 3/4 dni. Zrobiłam test. Wynik był negatywny. Oczekiwałam kolejnej @ ok 16go kwietnia. Nie było. Zrobiłam kolejny test. Był negatywny. 30 kwietnia pojawiło się lekkie 2 dniowe plamienie. Temperaturę mierzę regularnie i utrzymuje się ona na poziomie 36,3 C,
jeśli chodzi o inne objawy to ostatnio odrobinę przytyłam , ale myślę, że to dlatego, że ostatnio mam mało ruchu; nie mam mdłości ani żadnych innych problemów typu zgaga; na piersiach widać odznaczające się żyły, ale odkąd pamiętam zawsze były widoczne. Jeśli chodzi o oddawanie moczu to tez wszystko w normie.
Podejrzewam, że te zawirowania z @ są wynikiem kłopotów z tarczycą, mam szereg objawów, które świadczyć mogą o nadczynności. 19 maja mam wizytę u endokrynologa. Jestem trochę zdezorientowana. Czy to możliwe żebym była w ciąży? Po takim czasie chyba objawy byłyby bardziej nasilone. Mnie się chyba znacznie więcej wydaje niż rzeczywiście się dzieje. Co o tym myslicie?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 9:54 pm Temat postu: |
|
|
Nie prościej iść do ginekologa? Od razu się wyjaśni...Ja stawiam na infekcję... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 9:57 pm Temat postu: |
|
|
Agatha nie jesteśmy wróżkami...Możesz być a możesz nie być...Idź do ginekologa to się wyjaśni...Albo zrób test z krwi.
Anonimowa Nie. Ile można pisać?
everybodyknow Ciężko stwierdzić. Zrób test z krwi. Ja bym jednak stawiała na problemy hormonalne... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
doten
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 9:07 am Temat postu: |
|
|
dzięki serdeczne już wiem że to nie ciąża pozdrawiam cielutko |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Betaka277
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 9:14 am Temat postu: sex bez zabezpieczenia |
|
|
ostatnio Kochalam sie z moim chlopakiem bez zadnego zabezpieczenia jestem 20 dni po okresie i chciala bym wiedziec czy moge sie obawiac ciazy???pierwszy raz jestem na takiej stronie bo nie mam pojecia kogo zapytac i co myslec??
temat został przeniesiony. emilka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|