Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part.9 )

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 44, 45, 46  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Gru 30, 2007 7:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kobieto, ja na Twoim miejscu to już bym dawno była u ginekologa a nie czekała na zbawienie. jak podciągasz kolana to w którym miejscu Cię boli, bo może to wyrostek?
kasiek22

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Gru 30, 2007 7:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak troche mnie boli w dole brzucha i jak naciskal to mnie troche kluje..Sad ale czy cos jest nietak?SadSadSad jestem niepelnoletnia i musze przyjsc do gina z matka???SadSad to moga byc objawy rozwoju ciazy?(Sad: ehh(SadSad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pumka

PostWysłany: Nie Gru 30, 2007 8:09 pm    Temat postu: czy to ciaza? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie,

pewnie nie raz zjawiają się tu forumowiczki z wieloma podobnymi problemami, ale mimo wszystko postanowiłam zapytać i poprosic o radę, bo nie wiem juz co mam myśleć......

...zacznijmy od początku:
dzisiaj jest mój 19 dzień cyklu ( cykle mam w miarę regularne co 28 - 30 dni) w ostatnim cyklu okres spóźnił się 8 dni, co mnie ździwiło trochę (ale nie panikowałam, bo byłam tak zajeta, ze nie zwróciłam na to nawet uwagi) no i nie był chyba całkiem normalny, bo zaczął się od lekkich różowych plamień w 1 dniu, potem przeszedł w krew - choć i tak nie był tak obfity jak zawsze. No ale był i wszystko było ok...

ten cykl mnie trochę martwi w związku z czym mam do was kilka pytań.

1. Czy możliwe sa wszystkie objawy owulacji bez owulacji?

Chodzi o to, że od pewnego czasu staramy się z mężem o potomka i zaczęłam bardziej niz wczesniej obserwowac swoje ciało. W tymmiesiącu mam dziwne objawy. Od około tygodnia popolewaja mnie jajniki, czasami bardzo mocno i az mnie tak ciągnie cały brzuch na dole. Zaobserwowałam też ciągnący sluz (jednego dnia) oraz ból krzyża. Myslałam, ze to owulacja, bo niekiedy czułam ból jajników oraz krzyża w okresie okołoowulacyjnym. Ale to na pweno nie owulacja, bo od 13 dc do dzisiaj robiłam testy owulacyjne i nic!!!

2. Co to może oznaczać??? błagam pomóżcie.

Ponadto 3 dni tem obudziłam się w nocy i poszłam zwracać, meczyłam sie do rana kilka razy zwracałam i miałam biegunkę a także przez dwa dni sreasznie mnie bolały plecy. Myślałam, że to jakaś grypa jelitowa czy cos takiego po swietach, ale po dwuch dniach przeszło i zostały tylko lekkie mdłości i bóle jajników :ico_noniewiem:

No i jeszcze śluz: jest niby taki jak brzed okresem (podobnie jak ból brzucha czasami przypomina ten przed okresem) ale czasami jest (śluz) jak woda z lekkimi granulkami serka. Nie wiem jak można go okreslic inaczej. Jak badam szyjke macicy, to wydaje mi się że jest dośc wysoko, raczej miekka i taka jakby wydłuzona i śliska. podczas badania na palcu też wychodza te białe granulki (przepraszam, ze tak piszę) :ico_wstydzioch:
a jak się wieczorem myję i siedze w wannie, to mam wrażaenie, ze wszystko w srodku mam spuchniete i jakby szyjka miała mi na zewnątrz wyjśc :ico_szoking:

Napiszczie mi proszę czy któraś z was tak miała prosze!!!

---edit by Wind_Of_Hope---
Temat przenosze w odp. miejsce. prosze nadawac tytuły bardziej sugerujace problem Smile pzdr.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Gru 30, 2007 10:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

załamana 2 dni po okresie to juz niebezpieczenstwo jest ale tez nie do konca bo owulacja moze nastapic i w 14 i w 18 dniu cyklu...mogliscie zastosowac tabletke "po". dlaczego nie pomyslałas o tym? one własnie po to sa ... Rolling Eyes

pumka zalezy w ktorym dniu cyklu sie kochaliscie ? Wink. przy okresleniu owulacji najlepiej kupic test owulacyjny (ok.75zł). tak samemu to cczasem mozna za pozno trafic Smile. jak kłuja jajniki to chyba znak ze jajko idzie nie?.
test wykonaj po ok.12 dniach od stosunku. zycze 2 kreseczek Razz

Powrót do góry
kasiek22

PostWysłany: Pon Gru 31, 2007 3:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy ktos serknie na mojego poprzedniego posta??Sad
Powrót do góry
pumka

PostWysłany: Pon Gru 31, 2007 3:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope ale ja robiłam testy owulacyjne codziennie od 13 do 19 dnia cyklu i owulacji nie wykazały. A cały czas czuje tak jakby była.... no i ten grudkowaty sluz, teraz zanikł ale wczesniej był...

co myslisz?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Gru 31, 2007 5:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kasiek ile razy mozna Ci odpowiadac? kobieto idz Ty do lekarza a nie czekasz i czekasz....pierwsze co powinnas to własnie isc i pogadac z babka,dowiedziec sie wszystko co i jak...nic wiecej nie bedziemy odpisywac bo wkołko jest o tym samym.
co do kłucia to zwlekaj dłuzej..modl sie zeby to nie był wyrostek.. Neutral. ja nie rozumiem naprawde Twego zachowania...jesli boli i nie mija to marsz do lekarza!!!

Pumka no jesli test nie pokazał owulacji to chyba nie było co? Sad watpie zeby sie pomylil...chociaz kto wie... poczekaj do okresu i zrob tescika Smile

Powrót do góry
kasiek22

PostWysłany: Pon Gru 31, 2007 7:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a czy moze to oznaka ciazy?Sad czy cos? no pojde do gina:(Sad: ehhhh
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Gru 31, 2007 10:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kasiek na Boga ile razy mozna Ci mowic... Sad Jesli nie jestes pewna to pisz do kogos na PM a nie tu wklejasz cały czas to samo..no sorry.. Neutral. Doszło do wytrysku w srodku?- nie, miałas dni płodne? postaraj sie uspokoic. Swoja droga nie dziwie sie ze spoznia sie...przy takim nastawieniu...eh ludzie,ludzie;/ Zawsze myslicie po szkodzie...jak boisz sie ciazy to uzywaj globulek i gumek Rolling Eyes Confused Confused . Koniec pytań. bo bede ostrzezenia wlepiac i pozegnasz sie z pisaniem. Nie wiesz czegos? to pisz na pm do kogolowiek i nie poruszaj wiecej tego samego tematu.

Powrót do góry
kasiek22

PostWysłany: Pon Gru 31, 2007 10:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pewnie dlatego mnie tak boli bo moze okres bede miec jak mnie jeszcze piersi bola:( ehhh...... boze, gumka niepekla wiec czym ja sie tak przejmujeeeeee kurde glupia jestem:) hihi....dobrz koncze:)Smile: ale jeszcze kupie tescik i bedzie wszysko okki:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 44, 45, 46  Następny
Strona 37 z 46