Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 7:47 pm Temat postu: |
|
|
kobieto, ja na Twoim miejscu to już bym dawno była u ginekologa a nie czekała na zbawienie. jak podciągasz kolana to w którym miejscu Cię boli, bo może to wyrostek? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasiek22
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 7:55 pm Temat postu: |
|
|
tak troche mnie boli w dole brzucha i jak naciskal to mnie troche kluje.. ale czy cos jest nietak? jestem niepelnoletnia i musze przyjsc do gina z matka??? to moga byc objawy rozwoju ciazy?(: ehh( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pumka
|
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 8:09 pm Temat postu: czy to ciaza? |
|
|
Witajcie,
pewnie nie raz zjawiają się tu forumowiczki z wieloma podobnymi problemami, ale mimo wszystko postanowiłam zapytać i poprosic o radę, bo nie wiem juz co mam myśleć......
...zacznijmy od początku:
dzisiaj jest mój 19 dzień cyklu ( cykle mam w miarę regularne co 28 - 30 dni) w ostatnim cyklu okres spóźnił się 8 dni, co mnie ździwiło trochę (ale nie panikowałam, bo byłam tak zajeta, ze nie zwróciłam na to nawet uwagi) no i nie był chyba całkiem normalny, bo zaczął się od lekkich różowych plamień w 1 dniu, potem przeszedł w krew - choć i tak nie był tak obfity jak zawsze. No ale był i wszystko było ok...
ten cykl mnie trochę martwi w związku z czym mam do was kilka pytań.
1. Czy możliwe sa wszystkie objawy owulacji bez owulacji?
Chodzi o to, że od pewnego czasu staramy się z mężem o potomka i zaczęłam bardziej niz wczesniej obserwowac swoje ciało. W tymmiesiącu mam dziwne objawy. Od około tygodnia popolewaja mnie jajniki, czasami bardzo mocno i az mnie tak ciągnie cały brzuch na dole. Zaobserwowałam też ciągnący sluz (jednego dnia) oraz ból krzyża. Myslałam, ze to owulacja, bo niekiedy czułam ból jajników oraz krzyża w okresie okołoowulacyjnym. Ale to na pweno nie owulacja, bo od 13 dc do dzisiaj robiłam testy owulacyjne i nic!!!
2. Co to może oznaczać??? błagam pomóżcie.
Ponadto 3 dni tem obudziłam się w nocy i poszłam zwracać, meczyłam sie do rana kilka razy zwracałam i miałam biegunkę a także przez dwa dni sreasznie mnie bolały plecy. Myślałam, że to jakaś grypa jelitowa czy cos takiego po swietach, ale po dwuch dniach przeszło i zostały tylko lekkie mdłości i bóle jajników :ico_noniewiem:
No i jeszcze śluz: jest niby taki jak brzed okresem (podobnie jak ból brzucha czasami przypomina ten przed okresem) ale czasami jest (śluz) jak woda z lekkimi granulkami serka. Nie wiem jak można go okreslic inaczej. Jak badam szyjke macicy, to wydaje mi się że jest dośc wysoko, raczej miekka i taka jakby wydłuzona i śliska. podczas badania na palcu też wychodza te białe granulki (przepraszam, ze tak piszę) :ico_wstydzioch:
a jak się wieczorem myję i siedze w wannie, to mam wrażaenie, ze wszystko w srodku mam spuchniete i jakby szyjka miała mi na zewnątrz wyjśc :ico_szoking:
Napiszczie mi proszę czy któraś z was tak miała prosze!!!
---edit by Wind_Of_Hope---
Temat przenosze w odp. miejsce. prosze nadawac tytuły bardziej sugerujace problem pzdr. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 10:30 pm Temat postu: |
|
|
załamana 2 dni po okresie to juz niebezpieczenstwo jest ale tez nie do konca bo owulacja moze nastapic i w 14 i w 18 dniu cyklu...mogliscie zastosowac tabletke "po". dlaczego nie pomyslałas o tym? one własnie po to sa ...
pumka zalezy w ktorym dniu cyklu sie kochaliscie ? . przy okresleniu owulacji najlepiej kupic test owulacyjny (ok.75zł). tak samemu to cczasem mozna za pozno trafic . jak kłuja jajniki to chyba znak ze jajko idzie nie?.
test wykonaj po ok.12 dniach od stosunku. zycze 2 kreseczek _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasiek22
|
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 3:16 pm Temat postu: |
|
|
czy ktos serknie na mojego poprzedniego posta?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pumka
|
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 3:26 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope ale ja robiłam testy owulacyjne codziennie od 13 do 19 dnia cyklu i owulacji nie wykazały. A cały czas czuje tak jakby była.... no i ten grudkowaty sluz, teraz zanikł ale wczesniej był...
co myslisz? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 5:19 pm Temat postu: |
|
|
Kasiek ile razy mozna Ci odpowiadac? kobieto idz Ty do lekarza a nie czekasz i czekasz....pierwsze co powinnas to własnie isc i pogadac z babka,dowiedziec sie wszystko co i jak...nic wiecej nie bedziemy odpisywac bo wkołko jest o tym samym.
co do kłucia to zwlekaj dłuzej..modl sie zeby to nie był wyrostek.. . ja nie rozumiem naprawde Twego zachowania...jesli boli i nie mija to marsz do lekarza!!!
Pumka no jesli test nie pokazał owulacji to chyba nie było co? watpie zeby sie pomylil...chociaz kto wie... poczekaj do okresu i zrob tescika _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasiek22
|
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 7:00 pm Temat postu: |
|
|
a czy moze to oznaka ciazy? czy cos? no pojde do gina:(: ehhhh |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 10:33 pm Temat postu: |
|
|
Kasiek na Boga ile razy mozna Ci mowic... Jesli nie jestes pewna to pisz do kogos na PM a nie tu wklejasz cały czas to samo..no sorry.. . Doszło do wytrysku w srodku?- nie, miałas dni płodne? postaraj sie uspokoic. Swoja droga nie dziwie sie ze spoznia sie...przy takim nastawieniu...eh ludzie,ludzie;/ Zawsze myslicie po szkodzie...jak boisz sie ciazy to uzywaj globulek i gumek . Koniec pytań. bo bede ostrzezenia wlepiac i pozegnasz sie z pisaniem. Nie wiesz czegos? to pisz na pm do kogolowiek i nie poruszaj wiecej tego samego tematu. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasiek22
|
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 10:38 pm Temat postu: |
|
|
pewnie dlatego mnie tak boli bo moze okres bede miec jak mnie jeszcze piersi bola:( ehhh...... boze, gumka niepekla wiec czym ja sie tak przejmujeeeeee kurde glupia jestem:) hihi....dobrz koncze:): ale jeszcze kupie tescik i bedzie wszysko okki:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|