Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
..::marcysia::..
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Mar 06, 2006 9:40 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję Ci Kasiu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kasia
|
Wysłany: Pon Mar 06, 2006 10:21 pm Temat postu: Czy możliwe jest to, że jestem w ciąży? Proszę o szybką odp. |
|
|
Nie ma za co |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Beatka Gość
|
Wysłany: Wto Mar 07, 2006 9:16 am Temat postu: |
|
|
Eh...masz 19 lat i mało troche wiesz Powinnaś iść najpierw przed rozpoczęciem współżycia do lekarza, tym bardziej, ze masz nieregularne miesiączki nie powinnaś iśćna metody naturalne, czyli wyliczanie dni płodnych i niepłodnych. NIE możesz wyliczyć kiedy one są dokładnie, dlatego przepaszam, ale to była straszna głupota z Twojej strony. Mam jednak nadzieję, że będzie to fałszywe podejrzenie a następnym razem będziesz ostrozniejsza 3maj się |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lidka
|
Wysłany: Wto Mar 07, 2006 10:56 pm Temat postu: |
|
|
Według mnie to jest możliwe!
Jeżeli miesiączki są nieregularne trudno ustalic dni płodne. Kobieta musi dokonac tego na podstawie długotrwałych obserwacji. O dniach płodnych świadczą:
1) podwyższona temperatura (należy ją mierzyc po minimum 3-godzinnym wypoczynku, od razu po przepudzeniu, najlepiej pod językiem albo w pochwie)
2) specyficzny śluz (przejrzysty rozciągliwy, który pozwala plemnikom dłużej przetrwac)
3) uniesienie się macicy, macica jest rozpulchniona (to się jakoś sprawdza ale nie wiem jak)
Ogólnie ustalenie dni płodnych nie jest takie łatwe, miałam to na lekcjach do wychowania w rodzinie Jakieś wykresy temperatur się rysuje i oblicza dni szczytu śluzu... oj trudna sprawa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
..::marcysia::..
|
Wysłany: Sro Mar 08, 2006 3:39 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki Lidka Ogólnie to dziękuję wam wszystkim o porady. Dzisiaj dostałam okres ale pójdę do ginekologa by wyregulować moje cykle. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Jadzka
|
Wysłany: Czw Mar 09, 2006 10:44 am Temat postu: |
|
|
Kiedyś na początku forum pisałam, w sprawie czy jestem w ciąży ale juz się nie musze bać poniewż dostałam okres wiec jestem juz spokojna. Dziekuje za wspieranie. Pozdrawiam
Jeszcze raz dzieki!!
---- edit by Paweł:
Logowanie poprawione. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
niespokojna Gość
|
Wysłany: Pią Mar 31, 2006 3:05 pm Temat postu: |
|
|
no to tak... pieściliśmy się z moim chłopakiem... miał wytrysk, ale w bokserki i bardzo uważaliśmy potem, żeby zachować odpowiedni dystans... Mimo to trochę się boję... spóźnia mi się okres... gdzieś czytałam, że jeśli dwa tygodnie po owulacji temperatura w pochwie wynosi 37' to jest duże prawdopodobieństwo ciąży... ja mam 37,8 <LOL>
W internecie nie ma nic więcej na temat temperatury...
Pewnie mój strach jest nieuzasadniony, ale taki dzidziuś zniszczyłby życie moje, mojego chłopaka i naszych rodzin...
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
stokrotkaaa
|
Wysłany: Pią Mar 31, 2006 4:03 pm Temat postu: tempaeraturka |
|
|
Temperatura ciała moze być spoodowana przeziębieniem lub czymś innym a jezeli nie było wytrysku do pochwy to jest bardzo małe pradopodobiento tego ze jeste w ciązy nawet jesli plemniki chłopaka znajdowały się w okolicach Twoich narzadów pł... Poza tym jeżeli jesteś młodą osoba to Twój okres nie musi być jeszcze regularny.. A spóźnia sie może dlatego iż biłaś sobie do główki ze mozesz być w ciązy ( co jest nimożliwe) poprostu stres..Nasze kobiece organizmy są różne i robią nam psikusy poprpstu przestań sie tym zamartwiac to dostaniesz okresu okres i więc się nie zamartwiaj no a jeżeli poprostu nie jesteś pwna to idz do ginekologa bo testów ciązowych nie polecam a dlaczego to możesz sobie doczytać na moim Poście mianowicie "Obawy przed ciążą" Zapraszam moze moje wypowiedzi stamtad w czym Tobie pomoga ...Pozdrawiam
Stokrotkaaa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
niespokojna Gość
|
Wysłany: Pią Mar 31, 2006 7:08 pm Temat postu: |
|
|
dziękuję za odpowiedz... postaram się nie myśleć o tym... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornelia
|
Wysłany: Sob Kwi 01, 2006 9:00 am Temat postu: nie chciałąm kolejny raz zadawac tego pytania ale ..... |
|
|
Hej nie chciałąm kolejny raz zadawac pytania czy jestem w ciazy ale ja naprawde się o to boje nie dostałąm miesiaczki juz od 5 dni ( ale dodam ze nigdy mi sie nie spozniała, nieliczac ostatniego miesiaca bo o 3 dni) teraz czuje sie senna, zdenerwowana moje piersi są wieksze, boje sie ze jestem w ciazy( nie robiłam testu bo sie boje) ale strosowalismy prezerwatywe a dotego moj chłopak zawsze wyjmowac członka przed spuszczeniem sie ( stosowalismi dwie metody zabezpieczenia) prosze o Jak najszybsza odp. bardzo mi na tym zalezy na Waszym zdaniu na ten temat pomozcie prosze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|