Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 9:52 pm Temat postu: |
|
|
najlepiej gdyby poszła z tym do lekarza.
to może być coś z układem oddechowym, sercem, krążeniem, może to też być na tle nerwowym.
najlepiej jakbyś przekonała ją żeby zgłosiła się do lekarza:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
prisoner
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 11, 2008 10:34 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich mam takie pytanie. Tam gdzie się kończy czaszka a zaczyna szyja jest takie zagłębienie i zaraz nad nim mam taki twardy guzek wyraźnie wyczuwalny przez dotyk. Jest jak kość tak twardy. Nie wiem czy iść z tym do lekarza bo mnie wyśmiać może, albo pomyśli że jakiś nerwicowy jestem. Czy to może być jakiś guz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anaid
|
Wysłany: Pon Gru 22, 2008 1:19 pm Temat postu: |
|
|
Dzień dobry, mam pytanie.
Od roku co miesiąc mam silne napady bólu głowy, okolice czoła i czubek głowy, dochodzą do tego wymioty. (zawsze ) Zaznaczam że są to okropne bóle z rodzaj€ tych że chce sie wyrwać głowe i ma się odczucie ze to już koniec.
Często w nocy cierpną mi konczyny. Do tego w ostatnim czasie (2 tyg) doszło nocne pocenie się, mimo iż temp w sypjalni to 17 stopni.
Wcześniej myślałam że to związane jest ze stresem, ale teraz nie mam stresowych sytuacji a ból głowy powraca. Trwa juz 4 dni.
Proszę o jakąś informacje, czy ktoś miał podobne objawy.
Z góry dziękuję za informacje, |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Maeria
|
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 7:38 pm Temat postu: |
|
|
Cześc . czytam to co napisała Paulina_gastrolog . mój tata ma zaburzenia wzroku i boli go mocno czasami głowa czy to moze byc rak? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zibi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 8:13 pm Temat postu: |
|
|
A ja mam kaszel i czy to może być rak płuca?
Ludzie, z takimi postami to niestety ale nie możemy wcale pomóc, bo i tak nie wiadomo co dolega. Szczególnie jeżeli chodzi o taką chorobę jaką jest rak mózgu..! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Przemo329
|
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 11:36 am Temat postu: badanie |
|
|
Witam,
Poproszę o ocenę przez specjalistę. Miałem rezonans magnetyczny. Poniżej napiszę co jest w opisie:
Badanie wykonano w sekwencjach T1 i T2 zależnych w płaszczyznach poprzecznej, strzałkowej i wieńcowej.
Umiarkowany zanik korowy.
W płacie czołowym prawym, w sąsiedztwie rogu przedniego komory bocznej, w odnodze przedniej torebki we prawej oraz płacie czołowym lewym podkorowo widoczne są pojedyncze, hiperintensywne ogniska w obrazach T2/PD i FLAIR, wielkości do 0,7 cm typu naczyniopochodnego. Poza tym tkanka mózgowia o prawidłowej intensywności sygnału w obrazach T1 i T2 zależnych, bez innych zmian ogniskowych.
Układ komorowy symetryczny, nieposzerzony.
Struktury centralne nieprzemieszczone.
Zbiorniki podstawy o prawidłowej konfiguracji.
Struktury tylne jamy zmian nie wykazują.
Widoczne zgrubienie blaszki wew kości czołowej typu hyperostosis frontalis interna.
Nie mam buli głowy. Występując zawroty głowy bez utraty równowagi. Mam padaczkę. Źle widzę ale byłem u okulisty i stwierdził astygmatyzm i zapisał okulary.
Proszę o odpowiedź bo trochę się przestraszyłem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
daniel95
|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 6:17 am Temat postu: duzy goz z tylu glowy |
|
|
witam! Mam 14 lat i miewam czasem lekki ból głowy i mam dużego guza z tylu głowy. Nie uderzyłem się nigdzie w głowę.
I się obawiam czy to może być Rak mózgu??
Proszę o szybką odp. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
stefek8
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 8:21 am Temat postu: |
|
|
Witam!
Mam 14 lat. Od pewnego czasu w prawym oku czuje ból, co prawda rozpoznano u mnie zapalenie spojówek, ale od wczoraj czuje piekący ból na tyle czaszki, czy może to być tętniak? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
MegaPro
|
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 5:57 pm Temat postu: Witam |
|
|
Mam 15 lat. Od około roku odczuwam lekki ból lewej skroni lub/i lewej strony karku.
Bóle pojawiają sie różnie - czasami miesiąc nie boli, a czasami codziennie kilka minut boli. Czasami ból trwa kilka minut a czasami godzinę. Ból pojawia się także nieraz przy słuchaniu muzyki "ze słuchawek". Cóż warto wspomnieć, że jestem alergikiem & astmikiem.
Dodatkowo powiem także, że często siedze do 1-2 w nocy i potem śpię długo. Miałem także, podejrzenia iż to wina komputera i ograniczyłem się mocno. Jakiś czas miałem przerwę od tych bólów ( szczególnie w zimę).
Chciałbym prosić o jakieś porady lub propozycje przyczyn takich sytuacji.
+ Zapomniałem dodać, że posiadam wadę wzroku -1,5
a i jeszcze jedno
+ mam wrazliwą te skroń ( np. gdy fryzjer obcina mi włosy na lewej skroni odczuwam różnicę niż gdy obcina na prawej |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anicia1992
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 9:12 pm Temat postu: |
|
|
hej:)
Mam 17 lat i już od dłuższego czasu czuje ostry ból w lewej skroni przy pochlaniu albo przy jakimś dużym wysiłku fizycznym. Zdarza się rówinież tak że oczy mnie zacznają boleć bez żadnego powodu. Mam również kłopoty z pamięcią, czasem nawet ludzi na ulicy nie poznaje choć wcale się nie zmienili a mialam raczej z nimi bliski kontakt nawet rozmawialiśmy, nie mówiąc już o tym że warzy nowo poznanych osób nie zapamiętuje cociaż widze ich po kilkanaście razy.
Od mamy się dowiedziałam, że moja babcia miała raka mózgu.
Czy jest możliwość że ja też mogę być chora??
Jak mogę się wiedzieć na 100% i do kogo pójść, gdzie się zbadać?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|