Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Plamer
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 14, 2006 12:56 pm Temat postu: |
|
|
Po pierwsze witam serdecznie! Tak sobie z nudów przeczytałem temat i musze, po prostu musze dopisać pare rzeczy, które na pewno zostały gdzies juz powiedziane przez madrą osobe a w tym temacie ich brakuje.
Nie ma czegoś takiego jak dni niepłodne przed owulacją - to sa tylko teoretyczne dni niepłodne. Nie ma również czegoś takiego jak obliczanie dni płodnych na podstawie regularnych cykli. To ze przez 10 lat mamy cykl regularny, 10 dnia schodzi czop z szyjki, a 15 mamy owulacje, to nie znaczy ze w pewnym miesiącu nie dostaniemy owulacji w dniu 10 a objawu śluzowego w 5, którego nie zauważymy bo wystąpił jeszcze podczas np. plamienia Do owulacji może dojść nawet w dniu 6 i nikt nie jest w stanie tego przewidzieć - także radze uważać z tym obliczaniem.
A wiec kiedy dni niepłodne? Zapewne juz zostało to wyjasnione w dziale Metody naturalne. Jedyną słuszną metodą naturalną jest metoda termiczna+kalendarzyk+odrobina rozsądku I można cieszyć sie sexem bez zabezpieczenia przez 10 dni w miesiacu bez strachu. Takze dla bojaźliwych chcących tracić cnote po okresie - nie lepiej to zrobić przed okresem? Pomierzyć 3 miesiące temperaturke i wiedzieć dokładnie kiedy jest owulacja?
Te informacje o 14 dniowym życiu plemników są chyba odrobine przesadzone, to nie Rambo
Miałem nadzieje ze po wprowadzeniu edukacji sexualnej do szkół coś sie zmieni w edukacji młodzieży, jak widać niestety sie nie zmieniło, dobrze ze są takie fora gdzie wypowiadają sie rozsądni ludzie. Giertych, bierz sie za edukacje sexualną nie za mundurki
I czy warto podejmowac współżycie sexualne w momencie gdy przeżywa sie tak ogromny stres z tym związany? Przecież to ma być przyjemność, pogłębienie wiezi, nie wieczny strach o ciąże. Może czasami warto poczekać jeszcze troche, dokształcić sie i zadawać pytania przed stosunkiem a nie po - bo czasu sie nie cofnie, a domy dziecka i tak są przepełnione.
Co do objawów ciąży - sam objaw śluzowy i jego zanik nie daje gwarancji ze dochodzi do owulacji...z autopsji znam przypadek cyku 50 dniowego, gdzie do objawu sluzowego(płodnego) dochodziło 3 razy! A ból piersi? Tak samo piersi bolą jak kobieta jest zapłodniona jak i gdy kobieta nie jest zapłodniona. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sanderejszyn
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Sob Wrz 16, 2006 12:07 pm Temat postu: Czy najlepiej jest sie kochać tuż przed miesiączką??- przesu |
|
|
Elo wszystkim??Czy myślicie że najlepiej jest sie kochac przed miesiączką??Czy to jes najbardziej bezpieczne?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Foxyy Gość
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Sob Wrz 16, 2006 12:57 pm Temat postu: |
|
|
Mam pytanie...
uprawiałam sex z chłopakiem w 19 dniu cyklu (moj cykl ma 30 dni) z zabezpieczeniem(prezerwatywa) czy jest mozliwe ze zaszłam w ciąze ?
podejrzewam ze miałam wtedy dni niepłodne ponieważ miałam "sucho" i bolały mnie piersi...
prosze o szybką odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Wrz 16, 2006 1:19 pm Temat postu: |
|
|
Przed miesiaczką i po miesiaczce masz dni niepłodne. Wiec jak wolisz.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
monis
|
Wysłany: Sob Wrz 16, 2006 4:38 pm Temat postu: Sex w dni płodne |
|
|
witam.mam takie pytanko.czy jesli kochalam sie z facetem w 15 dni cyklu czyli w dni plodne ale z zabezpieczeniem to duza jest szansa zajscia w ciazę? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sob Wrz 16, 2006 5:18 pm Temat postu: |
|
|
A dzieki bardzo:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karolina86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 16, 2006 8:30 pm Temat postu: |
|
|
Jeżeli kochaliście się z zabezpieczeniem to nie ma się o co martwić |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karolina86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 16, 2006 8:32 pm Temat postu: |
|
|
ale nie radze polegać za bardzo na nich, pamiętaj dla bezpieczenistwa o zabezpieczeniu.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sob Wrz 16, 2006 8:35 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje za pocieszenie:)myslisz ze napewno nie ma zadnych szans mimo ze kochalismy sie w dni plodne? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|