Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Dni płodne i niepłodne----temat specjalny

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 95, 96, 97  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Plamer

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Wrz 14, 2006 12:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po pierwsze witam serdecznie! Tak sobie z nudów przeczytałem temat i musze, po prostu musze dopisać pare rzeczy, które na pewno zostały gdzies juz powiedziane przez madrą osobe a w tym temacie ich brakuje.

Nie ma czegoś takiego jak dni niepłodne przed owulacją - to sa tylko teoretyczne dni niepłodne. Nie ma również czegoś takiego jak obliczanie dni płodnych na podstawie regularnych cykli. To ze przez 10 lat mamy cykl regularny, 10 dnia schodzi czop z szyjki, a 15 mamy owulacje, to nie znaczy ze w pewnym miesiącu nie dostaniemy owulacji w dniu 10 a objawu śluzowego w 5, którego nie zauważymy bo wystąpił jeszcze podczas np. plamienia Wink Wink Do owulacji może dojść nawet w dniu 6 i nikt nie jest w stanie tego przewidzieć - także radze uważać z tym obliczaniem.

A wiec kiedy dni niepłodne? Zapewne juz zostało to wyjasnione w dziale Metody naturalne. Jedyną słuszną metodą naturalną jest metoda termiczna+kalendarzyk+odrobina rozsądku Wink I można cieszyć sie sexem bez zabezpieczenia przez 10 dni w miesiacu bez strachu. Takze dla bojaźliwych chcących tracić cnote po okresie - nie lepiej to zrobić przed okresem? Pomierzyć 3 miesiące temperaturke i wiedzieć dokładnie kiedy jest owulacja? Wink

Te informacje o 14 dniowym życiu plemników są chyba odrobine przesadzone, to nie Rambo Razz

Miałem nadzieje ze po wprowadzeniu edukacji sexualnej do szkół coś sie zmieni w edukacji młodzieży, jak widać niestety sie nie zmieniło, dobrze ze są takie fora gdzie wypowiadają sie rozsądni ludzie. Giertych, bierz sie za edukacje sexualną nie za mundurki Razz

I czy warto podejmowac współżycie sexualne w momencie gdy przeżywa sie tak ogromny stres z tym związany? Przecież to ma być przyjemność, pogłębienie wiezi, nie wieczny strach o ciąże. Może czasami warto poczekać jeszcze troche, dokształcić sie i zadawać pytania przed stosunkiem a nie po - bo czasu sie nie cofnie, a domy dziecka i tak są przepełnione.

Co do objawów ciąży - sam objaw śluzowy i jego zanik nie daje gwarancji ze dochodzi do owulacji...z autopsji znam przypadek cyku 50 dniowego, gdzie do objawu sluzowego(płodnego) dochodziło 3 razy! Smile A ból piersi? Tak samo piersi bolą jak kobieta jest zapłodniona jak i gdy kobieta nie jest zapłodniona.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Sanderejszyn

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Sob Wrz 16, 2006 12:07 pm    Temat postu: Czy najlepiej jest sie kochać tuż przed miesiączką??- przesu Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Elo wszystkim??Czy myślicie że najlepiej jest sie kochac przed miesiączką??Czy to jes najbardziej bezpieczne?? Question
Powrót do góry
Foxyy
Gość

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Sob Wrz 16, 2006 12:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie...
uprawiałam sex z chłopakiem w 19 dniu cyklu (moj cykl ma 30 dni) z zabezpieczeniem(prezerwatywa) czy jest mozliwe ze zaszłam w ciąze ?
podejrzewam ze miałam wtedy dni niepłodne ponieważ miałam "sucho" i bolały mnie piersi...
prosze o szybką odpowiedz
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Wrz 16, 2006 1:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Uważam, że nie jest możliwe zajście w ciążę. Mieliście prezerwatywę i w dodatku dni niepłodne.

Wink

Ale takie pytania proszę zadawać w odpowiednim dziale:

http://www.biomedical.pl/forum/22-vt2483.html?start=210
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Wrz 16, 2006 1:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przed miesiaczką i po miesiaczce masz dni niepłodne. Wiec jak wolisz.
Wink
Powrót do góry
monis

PostWysłany: Sob Wrz 16, 2006 4:38 pm    Temat postu: Sex w dni płodne Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam.mam takie pytanko.czy jesli kochalam sie z facetem w 15 dni cyklu czyli w dni plodne ale z zabezpieczeniem to duza jest szansa zajscia w ciazę?
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sob Wrz 16, 2006 5:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A dzieki bardzo:) Very Happy
Powrót do góry
Karolina86

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Wrz 16, 2006 8:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeżeli kochaliście się z zabezpieczeniem to nie ma się o co martwić Wink
Powrót do góry
Karolina86

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Wrz 16, 2006 8:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale nie radze polegać za bardzo na nich, pamiętaj dla bezpieczenistwa o zabezpieczeniu..
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sob Wrz 16, 2006 8:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje za pocieszenie:)myslisz ze napewno nie ma zadnych szans mimo ze kochalismy sie w dni plodne?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 95, 96, 97  Następny
Strona 16 z 97