Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Dni płodne i niepłodne----temat specjalny

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 95, 96, 97  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość

PostWysłany: Sob Wrz 02, 2006 8:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki:)
arrow
Powrót do góry
Sanderejszyn

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Pon Wrz 04, 2006 2:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Faza niepłodności. Od chwili obumarcia komórki jajowej do miesiączki. Ten okres jest stały. Trwa zazwyczaj 14 dni. Daje to możliwość ustalenia w którym dniu może nastąpić owulacja. Dzień owulacji – czyli szczytu płodności – otrzymujemy odejmując od daty przewidywanej miesiączki 14 dni. Jeśli kobieta przewiduje krwawienie miesięczne np. na 25 listopad znaczy to, że 11 listopada powinna mieć owulacje a więc ze względy na to, że plemniki żyją kilka dni, 5 dni przed 11 listopada oraz dla pewności 3-4 dni po 11 listopada powinno powstrzymać się od stosunku jeśli nie planuje się dziecka.

Należy podkreślić, że powyższe informacje dają podstawową wiedzę o okresach płodnych i niepłodnych. Jest to metoda, która bazuje na zapamiętywaniu daty miesiączki, po to, aby móc obliczyć date następnej, co z kolei pozwoli określić dzień owulacji a tym samym czas, w którym może dojść do poczęcia dziecka.
Very Happy Laughing Mi ten tekst wszyskto wytłumaczył(dokładnie)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Karolina86

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Wrz 04, 2006 2:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

http://www.biomedical.pl/antykoncepcja/dni-plodne-a70.html
http://www.biomedical.pl/forum/dni-plodne-i-nieplodne-vt2472.html
Powrót do góry
Foxy
Gość

PostWysłany: Pon Wrz 04, 2006 2:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy jezeli współżyłabym z chłopakiem dziewietnastego dnia cyklu jezeli mam cykl 30 dniowy to czy możliwe jest że zajde w ciążę?? prosze o odpowiedz
Powrót do góry
KOBIETA

PostWysłany: Pon Wrz 04, 2006 10:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jesli Twoje cykle zawsze trwaja 30 dni i nigdy nie zdarzaja ci sie jakies opoznienia to w tym dniu nie ma juz ryzyka zajscia w ciaze. Zas jesli zdarzaja ci sie jakies odchylenia ryzyko istnieje ale niewielkie.
Powrót do góry
EWELINKA:)
Gość

PostWysłany: Czw Wrz 07, 2006 12:51 pm    Temat postu: Ja wiem kiedy sa akiedy nie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja kiedys tez niewiedzilam kiedy sa dni plodne a kiedy nie.Ale teraz juz wiem i ci pisze...A wiec cały cykl trwa 28 dni np:kiedy kobieta ma miesiaczke np 20 to od liczby 20 odejmujemy 14 =6 czyli w 6 dniu zaczyna sie owulacja(jajeczkowanie) i 5 dni przed owulacja czyli przed owulacja i 3-4 dni po owulacji.Dlatego w tych dniach jesli nie planuje sie dzicka wstrzymac sie od kochania Pozdraiwam papap Very Happy Razz
Powrót do góry
Ona:(
Gość

PostWysłany: Pią Wrz 08, 2006 5:04 pm    Temat postu: :>? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cześc. Ja mam takie pytanie. Kochałam sie z chłopakiem 8 dni po okresie(28dni cykl) za pierwszym razem zdazył "wyjąc" a za drugim poszła malutka ilosc spermy do srodka. Jest mozliwosc ze jestem w ciąży. teraz jest 16 dzien cyklu i pojawił mi sie śluz.prosze o odpowiedz. Sad
Powrót do góry
KOBIETA

PostWysłany: Pią Wrz 08, 2006 5:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sluz mogl sie pojawic dlatego ze masz owulacje. Co do ciazy to ciezko powiedziec. Najlepiej zrob test.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Wto Wrz 12, 2006 6:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy w czasie nie mania miesiaczki moga wystepywac dni plodne
Powrót do góry
drapaka
Przyjaciel forum

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sro Wrz 13, 2006 1:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale chodzi ci o dni w trakcie cyklu czy wogóle orzy zaniku miesiączki?
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 95, 96, 97  Następny
Strona 15 z 97