Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Dni płodne i niepłodne----temat specjalny

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 95, 96, 97  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lolkaaaa

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Cze 07, 2006 2:36 pm    Temat postu: ŚLUZ Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
Mam pytanie jak widac w temacie po jakim sluzie poznaje sie dni plodne i nieplodne i jaki pojawia sie w czasie okresu (razslyszalam ze zanika w ogole i raz ze jest gesty bialy).
Dziekuje za informacje.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Gość

PostWysłany: Sro Cze 07, 2006 3:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiytam. w czasie dni plodnych sluz jest kleisty, ma barwe plprzezroczysta.
Powrót do góry
Mirell
Gość

PostWysłany: Sro Cze 07, 2006 8:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mniej więcej 3 dni przed owulacją śluz staje się przezroczysty i rozciągliwy ,konsystencją przypomina kurze białko utrzymuje się do samej owulacji potem się zmienia , może mieć tez lekko białawy kolor , w czasie owulacji u niektórych kobiet występuje lekkie kłucie jajników .
Śluz biały to ja mam teraz a jestem w ciąży a tez nie można powiedzieć ze jest gesty raczej normalny , co do dni nie płodnych to jest on wodnisty przezroczysty białawy a nieraz nawet leciutko żółtawy .
Powrót do góry
RHIN

PostWysłany: Sro Cze 07, 2006 8:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mirell ,jak to jest.Kiedy kobieta ma okres załóżmy,ze 20-22 dnia miesiaca,to które dni są płodne? Chodiz mi o to,czy np od 22 do np: 12 nastepnego miecha,czy ja kto jest? Z góry dzieki za info Very Happy
Powrót do góry
Mirell
Gość

PostWysłany: Czw Cze 08, 2006 9:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dokładnie nie wiem jak to jest z tymi dniami , jeśli cykl ma 28 dni to dzień płodny jest 14 dni przed kolejna miesiączka , jeśli 31 dni to dzień płodny jest 18 dni przed kolejną miesiączka , ja mam 31 dni i mi zawsze wychodzi ze 18 dni przed mam płodne tym bardziej ze robiłam kiedyś test na potwierdzenie zresztą lekarz tez mi powiedział ze zaszłam tego dni .
Kiedy twoja dziewczyna ma płodne to nie mam pojęcia musiałabym znać dokładną liczbę cyklu ,a jeśli ma nie regularne okresy to tez nie można tego brać pod uwagę .
Najlepiej jest określić wygląd śluzu po nim zawsze rozpozna się kiedy jest owulacja .
Powrót do góry
riolcia

PostWysłany: Pią Cze 09, 2006 3:50 pm    Temat postu: Pierwszy dzień cyklu - który to jest dzień? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jestem na etapie planowania ciąży i nigdy się nie spodziewałam że nie wiem jak wyliczyć dni płodne? Znalazłam świetny kalkulator ale zbiło mnie z tropu pytanie o pierwszy dzień cyklu menstruacyjnego. Czy pierwszy dniem jest pierwszy dzień krwawienia, czy może pierwszy po krwawieniu??? Nie mam pojęcia a bardzo proszę o pomoc jakąś mądra głowę.[/b]
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Pią Cze 09, 2006 9:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

takie rzeczy to raczej na biologi sie uczylo wiec nie rozumiem jak kobieta ktora juz jest dorosla i planuje zalozenie rodziny nie wie kiedy jest wystepuje pierwszy dzien cyklu Rolling Eyes Pierwszy dzien cyklu= pierwszy dzien wystapienia miesiaczki i tak caly cykl menstruacyjny jest to pierwszy dzien wystapienia okresu do dnia poprzedzającego wystapienie kolejnego okresu.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Czw Cze 15, 2006 10:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy kobieta w Ciąży wytwarza sluz??
Powrót do góry
Kasiia
Gość

PostWysłany: Czw Cze 15, 2006 11:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak najbardziej , śluz staje się inny ale jest.
Powrót do góry
jaaa :P
Gość

PostWysłany: Sro Cze 21, 2006 9:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!
Mam pytanie dotyczace sluzu, a dokladniej chcialabym sie dowiedziec czy sluz mogl sie zmienic albo byc tylko przez 2 dni plodne ? Moze jasniej sie postaram Smile
Mialam dni plodne i sluz byl taki jaki powinien byc pozniej kochalam sie z chlopakiem i sluz calkowicie sie zmienil jest gesty i bialy. Czy to moze tak byc ze sluz jest tylkoo przez pierwsze dni typowo plodny a pozniej juz normalny ?
dzieki za odpowiedz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 95, 96, 97  Następny
Strona 4 z 97