Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kasssia Gość
|
Wysłany: Sro Cze 21, 2006 10:25 am Temat postu: |
|
|
Śluz może się zmienić na płodny 3 do 5 dni przed owulacja a nieraz i tak ze w sama owulacje jest tylko płodny po owulacje zmienia się na normalny .Nie wiem czy o to ci chodziło.
W ciąże możesz zajść w tedy gdybyś kochała się trzy dni przed owulacją to jest szansa poniewasz plemniki żyją 3 dni .Oczywiście dwa dni i w sama owulacje tez zachodzi się w ciąże . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sro Cze 21, 2006 12:55 pm Temat postu: |
|
|
Witam. Jestem w 20dc, myślałam że owulacja była wczoraj. Problem polega na tym że śluz dzisiaj zmienił się na niepłodny, szyjka stwardniała i zamknęła się ale temperatura nie wzrosła nadal 36,6. Dodatkowo dosyć mocno boli mnie szyjka od rana. Nie wiem o co chodzi. Wypowiedzcie się proszę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sleya
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Cze 21, 2006 1:30 pm Temat postu: |
|
|
Pierwszy dzien cyklu= pierwszy dzien wystapienia miesiaczki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Wto Lip 25, 2006 8:14 am Temat postu: |
|
|
mika napisał: | Witam mam takie pytanie obecnie jestem w 18 dniu cyklu i zauważylam dziwny sluz, jest on biały i dosc rzadki ze czuje jak mi leci, czuje tez lekki ból krzyza prosze powiedzcie jak sadzicie czy to jest śluz płodny i moze mam jajeczkowanie czy moze sa to jakies niepokojące upławy bo z tego co wiem to śluz płodny jest szklisty i ciagnący i czuje sie wilgotnosc pochwy a moj jest biały ale wilgoci to nie czuje hmm co o tym sadzicie? |
Upławy strasznie śmierdzą i zazwyczaj są żółte. Jeśli ta wydzielina po jakimś czasie się skończy, to stawiałam bym na śluz płodny |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majra_k
|
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 1:04 pm Temat postu: zapłodnienie |
|
|
Mam pytanie : czy pierwsze dni po miesiączce są płodne? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 1:12 pm Temat postu: |
|
|
przy regularnym cyklu ktory trwa nie krocej niz 28 dni nieplodne jest pierwsze szesc dni cyklu. liczy sie to od pierwszego dnia miesiaczki. pozniej wspolzycie zwiazane jest juz z ryzykiem zajscia w ciaze poniewaz owulacja moze sie przyspieszyc a plemniki w sluzie plodnym sa w stanie przetrwac nawet 5 dni. jesli nie planujesz ciazy w te dni odbywaj stosunki z zabezpieczeniem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majra_k
|
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 1:36 pm Temat postu: |
|
|
dzieki za odpowiedz. czyli jesli mam cykl 28 dniowy mozliwe ze mialam wtedy dni plodne? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 1:44 pm Temat postu: |
|
|
Tak mozliwe choc nie pewne.Musiala bys obserwowac swoje cialo przez czas dluzszy zeby przekonac sie jaki masz wtedy sluz i po jakim czasie od miesiaczki pojawia sie u ciebie sluz plodny. czy twoje cykle trwaja zawsze 28 dni czy zdarzaja sie opoznienia? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majra_k
|
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 1:47 pm Temat postu: |
|
|
czasami zdazaja sie opznienia |