Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Dni płodne i niepłodne----temat specjalny

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 88, 89, 90 ... 95, 96, 97  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Paź 21, 2007 9:46 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wi$enka jak my mozemy pomoc? przeciez okresu nie przywołamy. idz kup test- bobo test, quick test, pre test i bedziesz wiedziala na czym stoisz Smile nie panikuj...moze masz torbiela,lub nadzerke na jajniku... Confused juz nie wiem co mam poradzic. wybierz sie do gina na badanie, nawet jesli test wyjdzie negatywnie.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
am.100

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Paź 21, 2007 10:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Droga Ewelino, widzę ze masz taki sam problem jak ja wcześniej, wiem co czujesz i rozumiem cię bardzo dobrze bo to jest straszne ze faceci są dla nas tacy okrutni i ze to wszystko musi zależeć od nich a nie od nas bo to ich plemników potrzebujemy i to właśnie my musimy ich prosić i przekonywać o to, pomimo że to my będziemy przeżywały poród i nosiły dzidzie w sobie. Ale trudno mi powiedzieć o radach na nich bo tego sie nie da powiedzieć bo takich rad nie ma. Ja probowałam wszystkiego żeby zmusić swojego chłopaka do podjęcia tej decyzji, pomimo ze mój chłopak jest starszy o demie o 8 lat a ja mam 26lat. Wiec tym bardziej powinien myśleć inaczej .Wiec chyba oni nigdy niedorosła do ojcostwa, a jak sie tak już zdarzy to jest cieczko o trafienie w cel, bo niestety to nie jest takie proste jak im sie wydaje a tym bardziej jak się chce.
Mi dożo osób radziło rożne sposoby, bo to nie tylko my mamy problem z facetami, to chyba każda kobieta która trafiła na taki typ faceta, ale jak sie kogoś kocha tak na prawdę to zmienia cały ten stosunek do tego. Ja ci powiem jak ja robiłam może to ci w jakiś sposób pomoże albo podsunie jakiś pomysł dobry dla waszego związku bo ja robiłam wszystko co było możliwe, płakałam, i wkurzałam sie na niego ze mnie nie rozumi i ze myśli tylko o sobie a nie o nas jako naszej wspólnej rodzinie, powiem ci ze tan okres był dla naszego związku bardzo ciężki i cudem chyba przetrwaliśmy go bo ja postawiłam na wszystko choć bałam sie tego strasznie i tych konsekwencji, powiedziałam mu żeby mi powiedział czy wogule chce mieć ze mną dzidzie bo jak nie to szkoda mojego czasu bo może ktoś inny będzie chciał mieć ze mną dzidzie,ale to było straszne bo bałam sie odejść od niego bo strasznie go kocham ale byłam gotowa na wszystko byle mieć prawdziwa rodzinę,kupowałam sobie test na owulacje i starałam sie kochać w tym właśnie czasie pomimo ze wiedziałam że sie mi niespósci do środka ale miałam nadzieje ze może coś sie stanie jakiś przypadek albo dar losu, przekułam wszystkie prezerwatywy jakie posiadamy w domu choć jest ich niewiele bo wo gule sie z nich nie korzystamy, ale czasem rożne pomysły przyjdą nam na myśl wiec trzeba sie zabezpieczyć za w czasu, kupowalam sobie takze tabletki Kwas foliowy, no i w sumie do tej pory je biore, bo podobno pomagaja w jakis tam sposob jajeczkowi do zaplodnienia czy cos takiego nie wiem dokladnie ale biore.
Także to tyle tych moich rad i nie wiem czy coś ci pomogły ale życzę ci powodzenia i trzymam kciuki żeby twój chłopak zrozumiał wreszcie o co w tym całym życiu chodzi
Pozdrawiam gorąco
Powrót do góry
wi$ienka

PostWysłany: Nie Paź 21, 2007 10:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kiedys, popo stosunku leciala mi kres i myslalam, ze to nadzerka, teraz juz nie leciala i wykluczylam nadzerke. A czy jak mam torbiela lub nadzerke to okres moze sie nie pojawic albo sie spozniac?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Paź 21, 2007 1:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

torbiele mogą powodować opóźnienie okresu a czasem nawet jego brak.

temat zamykam i jeśli chodzi o ta problematykę, to proszę o wpisywanie się w temacie specjalnym (na górze strony) "Dni płodne i niepłodne"
-----emilka

wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Paź 21, 2007 3:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

o matko jestem pod wrazeniem Shocked Razz . w zyciu nie zdobyłabym sie na odwage i poprzebijała gumki Razz. ale on nigdy w Tobie nie konczy?? nawet w niepłodne??? ehhh ja tez marze o małej niunce,tyle ze 2 lata minimum musze czekac,bo narazie za wczesnie ble ble. ile masz lat jesli moge wiedziec? i od jakiego czasu "psujesz" gumki Razz. facet nie zauwazył nic? nie ogladał ich przed nałozeniem? heh. powodzenia zycze i wytrwałosci. wkoncu kiedys musi sie spuscic.. Razz

Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Nie Paź 21, 2007 4:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ja bym tylko dodala ze trzeba miec jeszcze do tego cykle regularne bo jak ci sie spozni no to juz dni plodne moga sie przesunac Wink
Powrót do góry
Peterson

PostWysłany: Pią Paź 26, 2007 12:54 am    Temat postu: Mam problem :( Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Mam duży prolem i zarazem prośbę o szybki kontakt:( Dokładnie 19 października uprawiałem stosunek z moją dziewczyną zabezpieczony prezerwatywą, która pękła ;/ na następnego dnia miała okres. Ostatni okres zaczął jej się 15 września a ten spóźnił się chyba tydzień. Czytałem że w te dni są nie płodne i jest mniejsze prawdopodobieństwo że jest w ciąży. Nie brała żadych tabletek typu 72h Sad mija już prawie tydzień od tego dnia. Czytałem o objawach w pierwszych dniach "ciąży" i zauważyłem że nie chce jeść, zmienia się jej bardzo szbko chumor i chyba miała podniesioną temperature, boli ją bardzo brzuch(ale to chyba ze stresu). Chciałbym wiedzieć czy są szanse żę jest w ciąży? I jeżeli tak czy można coś z tym zrobićSad ?? I jakby mi ktoś mógł napisać conieco o testach ciążowych:( Crying or Very sad
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Paź 26, 2007 1:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

1. z tego stosunku 19stego, to ciąży nie będzie.
2. jeżeli po tym stosunku nie było innych niebezpiecznych, to moim zdaniem wszystko ok.
3. co do testów: idzie dziewczyna do apteki, prosi o test ciążowy, płaci, robi najlepiej z samego rana wg instrukcji, odczytuje wynik i już Smile
olga27

PostWysłany: Czw Lis 01, 2007 3:20 pm    Temat postu: owulacja? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sluchajcie piszę do Was poniewaź juź się powoli gubię. Moj cykl jest co 33- 38 a nawet czasem 39dni trwa przecietnie 5 dni. I np 9.08.07 byl @ nast 13.09.07@ i tutaj robilam testy owulacyjne, ktore pokazaly owulacje 5.10.07(ale moj sluz byl raczej nijaki tzn nie byl rozciagliwy i wskazujacy na owulacje). I po kilkunastu dniach bo 21.10.07 @. Co dziwne dzis jest 1.11.07 i ja mam śluz wg mnie typowy owulacyjny nawet pobolewal mnie jajnik. Ja juz niewiem jak to jest. Jezeli ktoś z Was może mi odpowiedzieć bylo by super. Pozdrawiam gorąco Wink

----edited by emilka-----
temat przeniosłam do działu 'metody naturalne' i tematu specjalnego
Powrót do góry
mikmik

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Czw Lis 01, 2007 5:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

podobno dni płodne zaczynają sie gdy pojawi sie choc jedne z objawów a kończą sie dopiero wtedy gdy wszystkie bojawy ustąpiąWink wiec może z tąd ta dezorientacja albo jakies problemy z hormonami?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 88, 89, 90 ... 95, 96, 97  Następny
Strona 89 z 97