Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
onaXD
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 11:31 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie u mnie to jest bardzo mylące, ponieważ przeważnie przed okresem boli mnie brzuch, ale nie zawsze ...
A wracając do mojego pytania: dlaczego uważasz, że lepiej jest przed okresem?
ps. nie wiedziałam, że dałam jakiś link xD Wink
---edit by Pituszka
Drugi raz upominam, jak chcesz cos dopisac lub zmienic uzyj obcji "zmien". |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 11:46 pm Temat postu: |
|
|
lepiej przed okresem poniewaz po okresie nie masz zadnych objawow ze okres juz sie zbliza i nie wiesz ile ten cykl bedzie mniej wiecej trwal, a przed okresem masz takie objawy jak bol brzucha lub piersi wiec mozna okreslic czy juz jest bezpiecznie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agula22
|
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 2:08 pm Temat postu: i co dalej |
|
|
Mam pytanie, nie wiem jak określić dni płodne, mój cykl to 28 dni, 31 października mialam miesiaczkę, po tygodniu wystąpiły plamienia- krótkie jednodniowe. Mialam stosunek w dniu 12.11- nie zdążyłam zeskoczyć ( tak tak do środka poszło). Proszę o informację czy grozi to ciążą, i kedy mam dni płodne bo sama nie wiem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 3:07 pm Temat postu: |
|
|
jezeli twoje cykle sa 28 dniowe to nabardziej plodne dni sa mniej wiecej w polowie cyklu czyli od 13 do 15 dnia cyklu...
z teg co pisalas kochalas sie w 13 dzien cyklu, a wtedy mogla wystapic owulacja i byly to najbardziej pldone dni wiec zajscie w ciaze jest mozliwe i to bardzo.... proponuje zrobic test za jakies 7 dni ... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agula22
|
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 3:54 pm Temat postu: |
|
|
a to plamienie ( o którym pisałam wczesniej) może przesunęło mi dni płodne. może nie jest tak źle!!! całkiem mnie to zmyliło myslałam że od plamienia się liczy od nowa, wtedy okres płodny miałabym przed soba? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Lis 14, 2007 12:48 am Temat postu: |
|
|
plamienie to by mi wygladalo na owulacyjne bardziej, a dlugo trwalo i ile go bylo?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agula22
|
Wysłany: Sro Lis 14, 2007 9:11 am Temat postu: |
|
|
Moje plamienie trwało tylko jeden dzień, nie było obfite( tak jak w ostatni dzień miesiączki- resztki), wieczorem już go nie było. Czy jesli po stosunku wypłukałam pochwe gruszką do irygacji to plemniki też żyją 3-5 dni? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Lis 14, 2007 2:58 pm Temat postu: |
|
|
to podejzewam ze to plamienie to bylo z powodu owulacji...
jezeli zastosowalas irygacje to moglas wyplukac z pochwy nasienie ale cos moglo zostac no i czesc moga dostac sie juz do szyjki wiec to nie jest za bezpieczny sposob ... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Lis 14, 2007 5:22 pm Temat postu: |
|
|
już nie mówiąc o tym, że irygacje nie są zdrowe, bo w ten sposób wypłukuje się z pochwy naturalną florę bakteryjną (bakterie lactobacillus), która stanowi ochronę przed patogenami. po takim zabiegu pochwa jest narażona na wszelkie ataki bakterii i grzybów chorobotwórczych i bardzo łatwo o infekcje. nie bez przyczyny łyka się te wszystkie probiotyki na schorzenia kobiece typu lacibios femina itp, żeby wykonać sobie taka irygacje i je wszystkie powybijać... ale to tak na marginesie, bo nie chcę, żeby Ci się coś przypałętało złego
ale już przestaje offtopicowac _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agula22
|
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 3:31 pm Temat postu: |
|
|
Myslałam że irygacja jest dobrym sposobem na wyczyszczenie pochwy z resztek spermy- wtedy nic nie kiśnie. Czuję że od niedawna bolą mnie piersi, a sutki są bardzo wrazliwe, czy to może być objaw ciązy czy jest jeszcze za szybko? Najchętniej to zrobiłabym test bo ta niepewność to mnie wykończy!! ale pisalaś że można dopiero po 7 dniach więc czekam do 19.11
Poroszę odpisz szybko, martwie się |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|