Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 12:39 am Temat postu: |
|
|
To przeczytaj sobie party 1-4 tego tematu...Tam jest skarbnica informacji...
Escapelle to duża dawka hormonów...Na dodatek przez większość kobiet nie są one dobrze tolerowane...I może to naprawdę długo bruździć w organizmie kobiety... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
PPaawweełł123
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 10:50 am Temat postu: |
|
|
Czytałem wczesniejsze części tego wątku ale juz od tego czytania metlik mi się taki zrobił ze nie wiem i dlatego postanowiłem napisać i troche się uspokoić.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 10:55 am Temat postu: |
|
|
Spokojnie w ciąży nie jest A skutki uboczne...To zależy od konkretnego organizmu... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wisniaaaaaaa
|
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 10:19 am Temat postu: |
|
|
Wiecie co tez obawiam się że mogę być w ciąży.... do kontaktu nie zabezpieczonego doszło 30.04 a tabletkę wziełam 1.05. ostania miesiączkę miałam 13-19.04 przed felerna nocą. Wcześniej miałam cykle po 23 czy 24 dni. chociaż zdarzały się sytuacje że nie miałam 60 dni okresu wcześniej. po wzięciu tej tabletki dostałam okres 15.05 który był przez pierwsze 3 dni jakby tylko plamieniem ale spowodowane bylo to ze może na 72 godziny spalam 12 godzin. później 18 maja dostałam obfitego krwawienia które zakończyło się 21 maja. A co do czerwca to od poniedziałku mam miesiączkę.
moje pytanie czy ta tabletka może aż tak rozregulować cykle u kobiety??
Czy mogę wykluczyć ciąże w swoim wypadku?? Bo kurde czyta się ze kobiety do 3 miesiąca mogą okres!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 7:08 pm Temat postu: |
|
|
Oczywiście ze tak...Czytałaś ulotkę? Patrzyłaś jaka to dawka hormonów?
To jest końska dawka hormonów...
Nie okres tylko plamienia przypominające okres....Co do Ciąży w Twoim wypadku...Nie jesteś w ciąży...
Poza tym...Sama mówisz ze miałaś nieregularne cykle...Więc czemu sie dziwisz?
Ja na Twoim miejscu poszłabym do ginekologa żeby sobie cykl wyregulować...Tabletkami antykoncepcyjnymi oczywiście... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
VKTechnik
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 6:30 pm Temat postu: Czy zajdę w ciąże ???? Pomocy |
|
|
Wczoraj z moim chłopakiem kochaliśmy się bez zabezpieczenia kiedy on już dochodził wyciągnął go i spuścił się ale zaraz po tym usiadłam na nim na jakieś 30sekund. Dziś po 15godz wzięłam Escapelle czy zajdę w ciąże?? ostatni okres miałam 25maja przez 5 dni więc zdodnie z kalendarzykiem mam dni nie płodne. Prosze pomóżcie mi
-----edit by nowicjuszka-----
Nie zakładaj nowych tematów skoro istnieją pokrewne. Jest opcja szukaj, skoro wchodząc do działu nie widzisz tematu podwieszonego...
Przyłączyłam do pokrewnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
babcia
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 8:33 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo marne szanse na ciążę. Po pierwsze dlatego, że miałaś raczej dnie niepłodne, a po drugie wzięłaś Escapelle. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
VKTechnik
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 9:52 pm Temat postu: |
|
|
Po Escaplle wzrosło mi ciśnienie miałam nudności i po 5 godzinach wymioty co to może być. czy tabletka już działa i cz jej nie zwróciłam prosze o pomoc i dokładne opisanie mojego przypadku. Dzięki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
babcia
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 9:54 pm Temat postu: |
|
|
to typowe skutki uboczne escapelle. Gdybys przeczytała uwaznie ulotkę, pewnie byś znalazła taka informację.
Tabletka moim zdaniem chyba zdążyła się już wchłonąć..... ale nie jestem pewna, poczekaj az wypowie się ktos bardziej obeznany w temacie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
VKTechnik
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 10:03 pm Temat postu: |
|
|