Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 5

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 12:39 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To przeczytaj sobie party 1-4 tego tematu...Tam jest skarbnica informacji...

Escapelle to duża dawka hormonów...Na dodatek przez większość kobiet nie są one dobrze tolerowane...I może to naprawdę długo bruździć w organizmie kobiety...
PPaawweełł123

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 10:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czytałem wczesniejsze części tego wątku ale juz od tego czytania metlik mi się taki zrobił ze nie wiem i dlatego postanowiłem napisać i troche się uspokoić..
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 10:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Spokojnie w ciąży nie jest Smile A skutki uboczne...To zależy od konkretnego organizmu...
wisniaaaaaaa

PostWysłany: Sro Cze 24, 2009 10:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiecie co tez obawiam się że mogę być w ciąży.... do kontaktu nie zabezpieczonego doszło 30.04 a tabletkę wziełam 1.05. ostania miesiączkę miałam 13-19.04 przed felerna nocą. Wcześniej miałam cykle po 23 czy 24 dni. chociaż zdarzały się sytuacje że nie miałam 60 dni okresu wcześniej. po wzięciu tej tabletki dostałam okres 15.05 który był przez pierwsze 3 dni jakby tylko plamieniem ale spowodowane bylo to ze może na 72 godziny spalam 12 godzin. później 18 maja dostałam obfitego krwawienia które zakończyło się 21 maja. A co do czerwca to od poniedziałku mam miesiączkę.
moje pytanie czy ta tabletka może aż tak rozregulować cykle u kobiety??
Czy mogę wykluczyć ciąże w swoim wypadku?? Bo kurde czyta się ze kobiety do 3 miesiąca mogą okres!!
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sro Cze 24, 2009 7:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oczywiście ze tak...Czytałaś ulotkę? Patrzyłaś jaka to dawka hormonów?

To jest końska dawka hormonów...

Nie okres tylko plamienia przypominające okres....Co do Ciąży w Twoim wypadku...Nie jesteś w ciąży...

Poza tym...Sama mówisz ze miałaś nieregularne cykle...Więc czemu sie dziwisz?

Ja na Twoim miejscu poszłabym do ginekologa żeby sobie cykl wyregulować...Tabletkami antykoncepcyjnymi oczywiście...
VKTechnik

PostWysłany: Czw Cze 25, 2009 6:30 pm    Temat postu: Czy zajdę w ciąże ???? Pomocy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wczoraj z moim chłopakiem kochaliśmy się bez zabezpieczenia kiedy on już dochodził wyciągnął go i spuścił się ale zaraz po tym usiadłam na nim na jakieś 30sekund. Dziś po 15godz wzięłam Escapelle czy zajdę w ciąże?? ostatni okres miałam 25maja przez 5 dni więc zdodnie z kalendarzykiem mam dni nie płodne. Prosze pomóżcie mi Sad

-----edit by nowicjuszka-----

Nie zakładaj nowych tematów skoro istnieją pokrewne. Jest opcja szukaj, skoro wchodząc do działu nie widzisz tematu podwieszonego...

Przyłączyłam do pokrewnego
Powrót do góry
babcia

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Czw Cze 25, 2009 8:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo marne szanse na ciążę. Po pierwsze dlatego, że miałaś raczej dnie niepłodne, a po drugie wzięłaś Escapelle.

PostWysłany: Czw Cze 25, 2009 9:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po Escaplle wzrosło mi ciśnienie miałam nudności i po 5 godzinach wymioty co to może być. czy tabletka już działa i cz jej nie zwróciłam prosze o pomoc i dokładne opisanie mojego przypadku. Dzięki
Powrót do góry
babcia

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Czw Cze 25, 2009 9:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to typowe skutki uboczne escapelle. Gdybys przeczytała uwaznie ulotkę, pewnie byś znalazła taka informację.
Tabletka moim zdaniem chyba zdążyła się już wchłonąć..... ale nie jestem pewna, poczekaj az wypowie się ktos bardziej obeznany w temacie.

PostWysłany: Czw Cze 25, 2009 10:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ok dzięki Babcia czekam na inne opinie .
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 4 z 40