Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monti
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 2:16 pm Temat postu: |
|
|
malixa - moim skromnym zdaniem nie jesteś w ciąży i test jest wiarygodny
Ja robiłam test wieczorem, więc nie było to nawet drugie siusiu Wynik był negatywny, a wczoraj dostałam już drugi okres od momentu wzięcia tabletki. I wszystko mam w czasie, bez opóźnień itp, więc nie każdemu tabletka musi rozregulować okres.
A słuchajcie dziewczyny, mam do Was pytanie. Tak się zastanawiałam, bo ja panikara i maruda jestem...
Ponieważ Escapelle zawiera 1500 mikrogranów Levonorgesrtelum - jest to hormon II generacji, prawda? Podobno jest on o wiele bezpieczniejszy niż hormony z III generacji, nie mówiąc już o I. Czy to prawda, że powoduje on mniej skutków ubocznych? No i druga sprawa, czy tak duża dawka hormonów (oprócz tego, że niektóre kobiety mają problem z rozlegulowaną gospodarką hormonalną) może bezpośrednio doprowadzić do jakiś chorób ze strony układu rozrodczego (typu nowotwory, torbiele itp) lub je wspomóc? Czy raczej jednorazowe wzięcie tabletki nie powinno zagrażać zdrowiu i życiu?
Tak sobie myślę, kobietom w ciąży też podaje się hormony na jej podtrzymanie, po ciąży również czasami się podaje. Więc to chyba nie może być groźne? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malixa
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach
|
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 2:56 pm Temat postu: |
|
|
O chorobach ci moge odpowiedziec bo moja gin sama mi o tym opowiedziala by rozwiac watpliwosci! Ta tabletka jest o wiele bezpieczniejsza nawet z konska dawka, niz np tabletki antykoncepcyjne tych starych generacji, ktore niektore kobiety jeszcze zazywaja.
Takze chorob nie wspomoze, nie wywola to jest mit - tyle wiem na pewno.
A odnosnie odpowiedzi Twojej dotyczacej mnie - czytalas caly post - tzn od momentu jak pisywalam cala sytuacje?
Nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze - ja mam dzisiaj 3 dnien po terminie miesiaczki:/ i jestem przerazona:/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Monti
|
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 3:06 pm Temat postu: |
|
|
malixa - to mnie trochę uspokoiłaś Bo na punkcie zdrowia i zdrowego trybu życia to mam małego hopla
Odnośnie Twoich postów - tak, najpierw wszystkie przeczytałam. Ja wzięłam Escapelle po 11 godzinach, ale 13 to też bardzo szybko! W pierwszej dobie jest bardzo wysoka skuteczność tabletki! Ja też miałam akurat dni płodne, tak jak Ty. No, a ta tabletka została stworzona do takich sytuacji, więc myślę, że nie powinnaś się martwić. Na ulotce jest informacja, że miesiączka może się spóźnić, dlatego nie przejmowałabym się tym. Wiem, wiem... Teraz łatwo mówić. Ale też to przechodziłam, panikowałam strasznie i jak się okazało nie taki Diabeł straszny
Jeśli Cię to uspokoi, zrób po kilku dniach jeszcze jeden test. Oczywiście, jeśli nie pojawi się miesiączka.
I pozostaje Ci cierpliwie czekać na okres |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malixa
|
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 8:42 pm Temat postu: |
|
|
Tez tak mysle by zrobic jeszcze jeden!
Juz sie tak zastanawialam,ze moze wpadlam wczesniej-ale skoro byloby cos wczesniej to test juz by mi to pokazal na pewno - bynajmniej mam taka nadzieje.
Niestety duzo szukam i znalazlam posty dziewczyn, ktore po escapelle musialy wspomoc sie luteina by wystapil okres. Ja wychodze z zalozenia - dajcie mi jakiekolwiek prochy!!! Bylebym tylko miesiaczke dostala! Juz odchodze od zmyslow. Niby test po 14 dniach jest juz wiarygodny ale jest to ale.
Kurde nigdy wiecej sexu bez tabletek anty!
Dodano po 4 godzinach 37 minutach:
kurde - staram sie nie denerwowac...
ale caly czas albo co chwile mi sie mysliciel wlacza
spalilam juz troche fajek od wziecia escapelle ale ich ilosc z kazdym dniem bez okresu sie powieksza
jezu jak sie boje:/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 11:39 pm Temat postu: |
|
|
Spokojnie. nie jesteś w ciaży. Potwierdził to już jeden test. skoro nie masz pewności, to zrób test z krwi w laboratorium. On daje 100% pewności. Kosztuje ok 30 zł _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malixa
|
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 11:42 pm Temat postu: |
|
|
Kłóć sie nie bede bo nawieje z tamtad zanim mi jeszcze igle wbija:P
pozostanmy przy tym "osikanym"
kocham was dziewczyny normalnie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Monti
|
Wysłany: Sro Lut 17, 2010 4:02 pm Temat postu: |
|
|
Widzę, że z igłami to masz podobnie jak ja
Za kilka dni możesz wykonać drugi test, trochę cierpliwości. Chyba, że w tym czasie okres się pojawi, to rozwieje Twoje wątpliwości
Ktoś jeszcze może się wypowie odnośnie mojego pytania, które kilka postów wyżej zadałam? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malixa
|
Wysłany: Sro Lut 17, 2010 10:00 pm Temat postu: "Okres po escapelle a tabletka anty" |
|
|
Uwaga!
Malixa dzisiaj dostała okres!! Plecy mnie bolą jakby mnie coś potrąciło... ale dobrze - już wolę jak boli!
Czyli... ciążę można wykluczyć Juz kupilam tabletki anty... Qlaira - miałyście coś takiego? Siakaś nowość, bo na rynku są od roku! Od jutra jem a co:) Ale jestem szczesliwa ... jak nigdy!!
Dodano po 5 godzinach 20 minutach:
Dostalam okres jak widac powyzej. Dostalam od gin tabletki anty Qlaira ale jest jedno ale - powinnam wziac podczas 1 dnia miesiaczki czyli dzisiaj!
Ale nie wzielam bo nie ma w bydgoszczy!
Beda w piatek bo zamowilam w aptece!
Teraz pytanie - moge wziac w piatek? Nie 1 a 3 dnia okresu?
W sumie tak mi by bardziej basowalo bo miesiaczka wypadalaby nie w weekend a we wtorek,,,
A ze w weekend mam cwiczenia sprawnosciowe to wolalabym tak...
To jak? Moge 3 dnia okresu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Lut 17, 2010 11:47 pm Temat postu: |
|
|
Monti Nie powinno zaszkodzić jeśli stosuje się taka antykoncepcję na prawdę okazjonalnie w wyjątkowych sytuacjach. Co do skutków ubocznych...To nie do końca tak...Bardziej od konkretnego organizmu zależy
malixa teoretycznie możesz, tylko musisz się zabezpieczać dodatkowo przez minimum tydzień.
ale dziewczyny nie róbmy offtopicu tu:) Zapraszam do innych, adekwatnych do pytań tematów _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malixa
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 12:16 am Temat postu: |
|
|
dobra - przepraszam - polaczylam, bo temat tu zaczelam wiec tu chcialam dokonczyc. Wiem,ze bede sie musiala zabezpieczac hahaha przez pierwszy miesiac beda gumki, zele plemnikobojcze i tabletki!!!! Wiecej tego bledu nie popelnie:D Nawet nie wiecie jak sie ciesze!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|