Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Mar 13, 2010 1:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od kilku dni do kilku miesięcy. Przeczytaj wszystkie czesci tego tematu, to zobaczysz Smile tu na prawdę wszystko jest juz napisane Smile
niebieska7

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Mar 17, 2010 5:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mam strasznie zakręconą sytuację ;( otóż..
odstawiłam tabletki anty [cilest] 23 lutego .. 27 lutego dostałam krwawienia.. przez cały zeszły tydzień brałam anybiotyki bo byłam chora.. ;/ 12 marca[pt w nocy] zaliczyłam wpadke z chłopakim [pękła nam gumka] ;/ recepte na escapelle udalo mi się zdobyć dopiero wczoraj [wcześniej nie chcieli mnie nigdzie przyjąc.. nawet w szpitalu na oddziale położniczo gonekologicznym..powiedzieli ze nie mają recept] ;/ dopiero po 60h przyjęłam escapelle.. cholera strasznie się stresuje tym wszyskim a wręcz jestem załamana ;/ a co wy myślicie? chyba nie jestem w najlepszej sytuacji ;/

Dodano po 4 minutach:

nawet nie potrafie obliczyć sobie dnia cyklu.bo jestem po odstawieniu tabletek .. ;/ także nie mam pojęcia czy to były dni płodne czy nie ;/ ;(

Dodano po 16 godzinach 55 minutach:

jesttt tuu ktoś ??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Mar 17, 2010 7:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

niebieska7

Wiec przy zalozeniu ze nawet byly dni plodne, zmiescilas sie w 72h zatem tabletka powinna zadzialac. Jak wiadomo najwieksze prawdopodobienstwo ze zadziala jest 1 doby, ale w 3 dobie w dalszym ciagu jest dosyc wysokie bo wynosi około 84%. Dodam ze to w najgorszym zalozeniu - czyli ze mialas owulacje.

PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 3:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jak to jest z tą płodnościa po odstawieniu tabletek .. bo jedni mówią ze jajniki bardziej pracują i ze prawdopodobienstwo zajscia w ciąże jest większe .. a drudzy znów że po tabsach jest trudniej o dzidzi ???
Powrót do góry
wredniaczek

PostWysłany: Pią Mar 19, 2010 4:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzień Dobry, Brałam Escallape ichętnie podzielę się z Wami moją historią.
Więc mój cykl trawa 24-25 dnia ostatni okres zaczął mi się 6.03.2010r. współżyłam bez zabezpieczenia (i nie uważaliśmy) dnia 12.03.2010r (a w sumie to już 13 bo to 2 w nocy była Wink. Czyli w prawie 8 dniu cyklu. Na drugi dzień jednak ogarnełam się z załatwiłam Escallape. Nie miałam z tym problemu a byłam w szpitalu u doktorki która widziała mnie piewszy raz na oczka i nawet kasy za to nie chciała. Ale wracając do tematu to po niespełna 20 godzinach od zażyłam lek.
Niepowiem bo jak każda się stresuję i po 14 dniach wezmę zrobię jeszcze teścik....

Więc tak skutku uboczne które u mnie wystąpiły to: ból głowy, osłabienie ogólne, lekkie nudości (ale bardzo lekkie), no i wczoraj dostałam krwawienia. jest mniejsze ale w sumie przypomina okres, nie jest to sama krew bo i są skrzepy jak przy okresie, boli mnie brzuch, non stop siusiam (tak mam podczas), boały mnie piersi. No i jak narazie tyle z moich obiawów, a no i jescze wspomnę że okres prawidłowo pominnam mieć około 30.03.2010r.

Mam nadzieję, że się wypowiecie na temat mojego przypadku, a mój opis może komuś się do czegoś przyda Wink Mr. Green

Ach i jeszce BARDZO DZIĘKUJĘ bo zanim napisałam zapoznałam się z Waszymi wypowiedziami i w sumie mi psychicznie pomogły SmileSmileSmile
Powrót do góry
malixa

Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sob Mar 20, 2010 4:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc dziewczyny!
Spawa wyglada nastepujaco - musialam wziac escapelle bo zdarzyla sie wpadka - z nerwow zrobilam 3 testy ciazowe po 10 dniach od stosunku , 14 dniach ( to byl dzien spodziewanej miesiaczki przyszedl 3 dni po terminie) i po 22 dniach od stosunku - Juz po "pseudo okresie" - pseudo bo trwal 1 dzien!!!( ten 1 dzien krwawilam mocno a pozniej plamienie).
Tak jak kazala mi moja gin wzielam Qlaire (akurat 3 dnia miesiaczki - ale w sumie to juz bylo tylko plamienie). Wzielam 3 dnia bo tabletki dwuskladnikowej nie przesuniesz a tak mi pasowalo by akurat tak a nie inaczej wypadalo krwawienie ze wzgledu na prace.
Caly czas czulam sie dobrze na qlairze az sama sie dziwilam!
Dzisiaj biore 2 bialą tabletke - placebo a krwawienie hmmm i wlasnie to mnie zastanawia!
Wyglada to tak jakbym okres dostala 1 dzien przed czerwona tabletka a zgodnie z ulotka powinnam go dostac w momencie przyjecia 2 czerwonej tabletki. Czyli niby dostalam go 2 dni wczesniej. Ale hmm czy to bylo krwawieniem - zaczelo sie jak zwykle na tabletkach ciemno brazowy sluz w 1 dzien, 2 dzien myslalam ze sie cos rozkreci a tu zaczelo zanikac, 3 dzien juz tylko sluz delikatnie zabarwiony na rożowo.
Dzisiaj biore 2 biala tabletke - placebo - a okresu w sumie nie ma. Jajnik mnie boli jakbym teraz miala w sumie owulacje i nic z tego nie rozumiem!
Jest to moje 1 opakowanie Qlairy i wiem,ze czasem krwawienie moze nie wystapic ale co to za akcje sa?
Rozumiecie cos z tego bo ja nie?
Zastanawiam sie czy to moze jednak ciaza - ale 3 testy o ktorych wspominalam byly negatywne. W tym cyklu nie wspolzylam bo chcialam sprawdzic czy to dziala!
Pozniej byla angina i antybiotyk
Okresu brak
Czuje sie jakbym miala owulacje zamiast okresu - krwawienia
Krwawienie - jesli to bylo to - wystapilo wczesniej i sie nie rozkrecilo...
O co chodzi?
Ciaza?
Nietolerancja tabletek?
Jeszcze nic nie wiadomo?
Od przyszlego cyklu bede zabezpieczona normalnie?
Ktos mi cos wyjasni?
Bo stara i glupia chyba jestem bo nic z tego nie rozumiem

dodano po 24 godzinach:

To jak? Wypowie sie ktoras? i uspokoi nerwusa?

malixa jak chcesz coś dodać to użyj opcji "zmień"!Znajduje się ona w prawym górnym rogu każdego Twojego posta.

I nie popędzaj userów. Jak ktoś się pojawi i będzie znał odpowiedź na Twoje pytanie, to na pewno odpowie.

Dostajesz ostrzeżenie za nie przestrzeganie Regulaminu Forum. / nowicjuszka
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Nie Mar 21, 2010 8:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na pewno nie jest to ciąża. Jakbyś poczekała na pierwszy dzień normalnego okresu nie byłoby takich akcji. Nic się nie dzieje.

tabletki anty to nie cukierki które można sobie brac jak się komu podoba.
malixa

PostWysłany: Nie Mar 21, 2010 8:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nikt tabletek antykoncepcyjnych nie bral jak sie mu - czyli rozumiem "mi" - sie podoba! Za cukierki tez ich nie uwazam i nie uwazalam nigdy! Poczawszy od tego ze smak nie tan a konczywszy na przeznaczeniu. Z poprzednich postow widac, ze bralam je tak - jak kazala mi ginekolog Rolling Eyes Zmartwilo mnie to i tyle a forum mysle jest po to by pytac... prawda?
I tak na marginesie nie chodzi mi o to,ze dostalam ostrzezenie - bo to wiem za co i nie dyskutuje
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Nie Mar 21, 2010 8:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z tego co pamiętam kazała brać Ci od początku krwawienia wywołanego escapelle czyli od 1 dnia, a nie od 3...

Ja uprzedzałam ze tak może być.
malixa

PostWysłany: Nie Mar 21, 2010 9:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Uprzedzalas - rozumiem
Dobrze pamietasz kazala od 1 dnia
Po rozmowie z wami itd zadzwonilam - moglam od 3 - podobno kein problem tylko mialam zabezpieczac sie przez cale 1 opakowanie i tak zrobilam. A raczej zeby uscislic nie wspolzylam wcale przez 1 opakowanie qlairy.
Tylko mam jazdy ciazowe i tu jest pies pogrzebany
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 15 z 40