Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 9:28 pm Temat postu: |
|
|
malixa
"jazdy ciążowe" mogą być zwykłymi "jazdami w związku z tabletkami anty" . przecież organizm też musi się przyzwyczaić do nich. i ma prawo się buntować.
spokojnie. skoro nie współżyłaś w trakcie pierwszego opakowania to skąd ciąża? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malixa
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach
|
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 10:05 pm Temat postu: |
|
|
A juz ci mowie - ciaza z nie zadzialania escapelle z poprzedniego miesiaca - lutego. Fakt zrobilam test po 14 dniach od wspolzycia - i wziecai escapelle zarazem i po ok 20 dniach od wpadki i wyszly negatywne.
A jak nie pojawilo sie krwawienie przy qlaira strach powrocil.
Naczytalam sie na forach,ze laski robily testy po 2 i 3 tygodniach i wyszly negatywne a pozniej pozytywne. Stad wlasnie moje ciazowe jazdy Gosiu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 12:07 am Temat postu: |
|
|
Nie ma szans na ciążę jak nie wierzysz to idź zrób test z krwi, on da ci 100% pewności. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 12:45 pm Temat postu: |
|
|
malixa rozumiem. ale skoro wzięłaś w odpowiednim czasie Escapelle to myślę, że wszystko ok.
ale dla pewności możesz zrobić badanie bthcg tak jak pisze nowicjuszka. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malixa
|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 7:05 pm Temat postu: |
|
|
zrobilam test sikany - po raz 4 hahaha dzisiaj rano a w sumie nad ranem bo obudzilam sie o 4 zero ciazy , po takim czasie - jak stosunek byl 2 lutego - juz moge byc pewna. Czuje sie o wiele spokojniejsza a widocznie QQlaira cos namieszala. Zobaczymy jak bedzie na tej Qlairze teraz biore 2 opakowanie, wezme dla pewnosci jeszcze 2 bo 3 sa przystosowawcze i jak sie nic nie zmieni zakladam spirale.
Dzisiaj przejezdzalam kolo kliniki chirurgii plastycznej a ze maja tam ginekologie to zagladnelam. 500 zalozenie spirali w miejscowym znieczuleniu bez kosztow spirali - ta informacja to tak dla potomnych:P
Trzymajcie kciuki dziewczeta oby na tej qlairze bylo ok...
I dzieki raz jeszcze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 8:08 pm Temat postu: |
|
|
malixa odbiegając od tematu- jeśli nigdy nie rodziłaś to nie wiem czy któryś szanujący się ginekolog założy Ci spiralkę.
wiadomo- za kasę można mieć wszystko. tylko, że potem możesz tego żałować do końca życia. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malixa
|
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 4:30 am Temat postu: |
|
|
Bylam dzisiaj w klinice,pogadalismy sobie, znieczulenie jest miejscowe takze bez zadnych obaw. Juz zakladal kobietom, ktore nie rodzily i nie bylo komplikacji ...
Na razie mam jeszcze zjesc 2 opakowania Qlairy - lacznie beda 4 jak sytuacja sie nie poprawi z samopoczuciem to bedziemy ustalac termin zalozenia spiralki, takze zobaczymy jak to bedzie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 3:01 pm Temat postu: |
|
|
malixa i sadzisz ze to cokolwiek zmieni? Jak sie ma FOBIE odnosnie ciazy to nawet przy spirali bedziesz panikowac.
Dodano po 36 sekundach:
A spirala mozesz sobie ladnie namieszac... i mozesz tego zalowac do konca zycia... no ale coz Twoj wybor _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
malixa
|
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 3:48 am Temat postu: |
|
|
Nie panikowałam przez 5 lat na Yasmin, więc jeśli spirala będzie działać tak samo jak anty na początku to będę zadowolona. A panika ( zwana jako FOBIA) tyczyła się zupełnie innej kwestii...
W ogóle nie wiem skąd ten pomysł, że spirala miałaby czegoś nie zmienić? Jeśli moje samopoczucie sie poprawi ja jestem za. Wierzcie mi,że mam już serdecznie dość mdłości, duszności, braku tchu, uczucia ucisku w klatce piersiowej, kołatania serca itd... A to raczej nie są objawy ciąży więc pomysł z "FOBIĄ" uważam za nieudany.
P.S Co do zakładania spirali i znieniawidzenia jej po czasie - ok rozumiem. Ale tak samo mogę sobie w brodę pluć,że w ogóle zaczęłam brać anty które też ostro namieszały i jeszcze mieszają. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 9:50 am Temat postu: |
|
|
Spirala...cóż...Ją zakładasz na ileś lat...Nie zrobisz przerwy jak Ci coś będzie nie odpowiadało. A działanie ma identyczne jak tabletki. Tyle ze droga wchłaniania inna. Skutki uboczne może dawać takie same. Wystarczyłoby po prostu zmienić tabletki antykoncepcyjne...
Ja osobiście nie ryzykowałabym zakładania spirali w momencie w którym nie rodziłam.ale to już musi być indywidualna decyzja.
Koniec off'a. Piszcie w odpowiednich tematach. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|