Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Monti

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Mar 30, 2010 9:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aga234a - stres również opóźnia miesiączkę. A Escapelle sama w sobie także może wstrzymać okres na jakiś czas. Tak więc weź głęboki oddech i spokojnie czekaj.
Po tylu testach ciążowych, nawet ja byłabym spokojna Wink

malixa - na pewno nikt nie chciał Cię udusić. Ja też byłam upierdliwa i żyję Laughing
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
aga234a

Wysłał podziekowań: 7
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 4:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Monti dzięki. )

Wiecie co, miałam to dwudniowe ciemnobrązowe plamienie, a teraz znów cisza. Mogę to uznać za okres czy nie bardzo? Bo nie wiem czy po escapelle może być taki okres, w dodatku spóźniony..? W sumie plamienia podobno się też w ciąży zdarzają... No i znów się stresuję. Sad
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 4:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aga234aale to moglo byc krwawienie po zazyciu tabletki.

jesli masz stresa zrob test z krwi bhcg minimum 14 od stosunku i bedzie wszystko wiadomo 100%. Czy tabletka zadziala czy nie

Dodano po 1 minutach:

ale wg mnie 100% w ciazy nie jestes a beta z krwi tylko to potwierdzi

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 4:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tabletkę zażyłam 1.02. i krwawienie już po niej miałam, wiec to chyba nie to. A co do bety, to miałam zrobić, ale pojutrze idę do gina, więc już sobie daruję, bo skoro miałabym być teoretycznie w 9 tygodniu, to lekarz już to chyba zauważy, nie? Smile

edit: też myślę, ze to nie ciąża, bo chyba już bym to jakoś czuła, ale mimo to i tak się stresuję Sad
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 7:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

9 tydzien to ciaza napewno byla by juz wyczuwalna. A ty mialabys juz prawdopodobnie objawy ciazy. Wiec to nie to Wink

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 11:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To, że już raz wystąpiło plemienie po Escapelle, nie znaczy że nie może wystąpić raz jeszcze.
Zresztą, ja pierwszy okres po zażyciu tabletki miałam o wiele krótszy niż zwykle, też bodajże trwał 2 dni. Tak więc nie ma co się stresować.

A 9 tydzień to już byś wiedziała o ciąży. Ale wizyta u ginekologa nie zaszkodzi Smile
Powrót do góry
aga234a

PostWysłany: Pią Kwi 02, 2010 12:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej. Ja już po wizycie u gina, chciałam tylko napisać, że ciąży nie wykrył, według niego macica w normalnych rozmiarach, a do tego testy negatywne (skoro to 9 tydzień to zakładam, że już by wyczuł), to nie mam się co bać, bo wszystko ok. Smile No prawie wszystko, ale przynajmniej kwestia ciąży wyjaśniona. To plamienie, co u mnie wystąpiło niedawno, to podobno własnie okres mógł być, na razie mam zaczekać, a jak się nie unormuje miesiączkowanie przez 3 m-ce to iść na badania hormonalne... Dziękuję Wszystkim za pomoc i wsparcie. Smile
Powrót do góry
wredniaczek

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Sob Maj 08, 2010 11:32 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej, dziewczyny.
brałam Escalape w 22 godzinie po 6 dniach dostałam krwawienia, a w normalnym teminie okresu teraz 2 maja powinnam mieć drugi ale nie maaaa .... przed tym pierwszym dzień robiłam test negatywny (mineło ponad 14 dni od) więc powinien być wiarygodny.
i mam takie pytanko czy wy tez miłyście zaburzenia przy drugim cyklu miesiączki bo trochę się martwię? to bo to już 6 dni po spodziewanym... ;(
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Maj 08, 2010 1:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po zażyciu escapelle nie ma okresu w spodziewanym terminie jeśli wystąpiło krwawienie wywołane escapelle.
Czekaj spokojnie. Poczytaj sobie wszystkie party tego tematu.

Miesiączka w niektórych przypadkach przychodzi nawet po kilku miesiącach od zażycia.

Wzięłaś szybko tabletkę więc na pewno działa. Nie masz się czym martwić Smile Czekaj spokojnie. Smile
wredniaczek

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pon Maj 10, 2010 10:57 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nowicjuszka - dziękuję za odpowiedź wczoraj zrobiłam test oczywiście wyszedł negatywnie i po 15 minutach dostałam okresu jak widać stres podziałał na zatrzymanie Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 18 z 40