Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monti
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 9:24 am Temat postu: |
|
|
aga234a - stres również opóźnia miesiączkę. A Escapelle sama w sobie także może wstrzymać okres na jakiś czas. Tak więc weź głęboki oddech i spokojnie czekaj.
Po tylu testach ciążowych, nawet ja byłabym spokojna
malixa - na pewno nikt nie chciał Cię udusić. Ja też byłam upierdliwa i żyję |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aga234a
Wysłał podziekowań: 7 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 4:04 pm Temat postu: |
|
|
Monti dzięki. )
Wiecie co, miałam to dwudniowe ciemnobrązowe plamienie, a teraz znów cisza. Mogę to uznać za okres czy nie bardzo? Bo nie wiem czy po escapelle może być taki okres, w dodatku spóźniony..? W sumie plamienia podobno się też w ciąży zdarzają... No i znów się stresuję. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 4:12 pm Temat postu: |
|
|
aga234aale to moglo byc krwawienie po zazyciu tabletki.
jesli masz stresa zrob test z krwi bhcg minimum 14 od stosunku i bedzie wszystko wiadomo 100%. Czy tabletka zadziala czy nie
Dodano po 1 minutach:
ale wg mnie 100% w ciazy nie jestes a beta z krwi tylko to potwierdzi _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
aga234a
|
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 4:16 pm Temat postu: |
|
|
Tabletkę zażyłam 1.02. i krwawienie już po niej miałam, wiec to chyba nie to. A co do bety, to miałam zrobić, ale pojutrze idę do gina, więc już sobie daruję, bo skoro miałabym być teoretycznie w 9 tygodniu, to lekarz już to chyba zauważy, nie?
edit: też myślę, ze to nie ciąża, bo chyba już bym to jakoś czuła, ale mimo to i tak się stresuję |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 7:44 pm Temat postu: |
|
|
9 tydzien to ciaza napewno byla by juz wyczuwalna. A ty mialabys juz prawdopodobnie objawy ciazy. Wiec to nie to _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Monti
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 11:18 am Temat postu: |
|
|
To, że już raz wystąpiło plemienie po Escapelle, nie znaczy że nie może wystąpić raz jeszcze.
Zresztą, ja pierwszy okres po zażyciu tabletki miałam o wiele krótszy niż zwykle, też bodajże trwał 2 dni. Tak więc nie ma co się stresować.
A 9 tydzień to już byś wiedziała o ciąży. Ale wizyta u ginekologa nie zaszkodzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aga234a
|
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 12:01 pm Temat postu: |
|
|
Hej. Ja już po wizycie u gina, chciałam tylko napisać, że ciąży nie wykrył, według niego macica w normalnych rozmiarach, a do tego testy negatywne (skoro to 9 tydzień to zakładam, że już by wyczuł), to nie mam się co bać, bo wszystko ok. No prawie wszystko, ale przynajmniej kwestia ciąży wyjaśniona. To plamienie, co u mnie wystąpiło niedawno, to podobno własnie okres mógł być, na razie mam zaczekać, a jak się nie unormuje miesiączkowanie przez 3 m-ce to iść na badania hormonalne... Dziękuję Wszystkim za pomoc i wsparcie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wredniaczek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 11:32 am Temat postu: |
|
|
hej, dziewczyny.
brałam Escalape w 22 godzinie po 6 dniach dostałam krwawienia, a w normalnym teminie okresu teraz 2 maja powinnam mieć drugi ale nie maaaa .... przed tym pierwszym dzień robiłam test negatywny (mineło ponad 14 dni od) więc powinien być wiarygodny.
i mam takie pytanko czy wy tez miłyście zaburzenia przy drugim cyklu miesiączki bo trochę się martwię? to bo to już 6 dni po spodziewanym... ;( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 1:50 pm Temat postu: |
|
|
Po zażyciu escapelle nie ma okresu w spodziewanym terminie jeśli wystąpiło krwawienie wywołane escapelle.
Czekaj spokojnie. Poczytaj sobie wszystkie party tego tematu.
Miesiączka w niektórych przypadkach przychodzi nawet po kilku miesiącach od zażycia.
Wzięłaś szybko tabletkę więc na pewno działa. Nie masz się czym martwić Czekaj spokojnie. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wredniaczek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Maj 10, 2010 10:57 am Temat postu: |
|
|
nowicjuszka - dziękuję za odpowiedź wczoraj zrobiłam test oczywiście wyszedł negatywnie i po 15 minutach dostałam okresu jak widać stres podziałał na zatrzymanie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|