Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
malixa

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Czw Mar 25, 2010 4:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dobra tylko cos dopisze dla pewnosci - ja mowie o NOVA T czyli miedzianej a nie hormonalnej. Testy mam zro- uczulona na srebro i miedz nie jestem, a dziecka nie planuje w najblizszych 5-ciu latach.
Wiem ze to indywidualna decyzja - na razie jem tabletko - nowe - ktores z koleji... zobaczymy
buziaki kobitki
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
aga234a

Wysłał podziekowań: 7
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Mar 29, 2010 2:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć, liczę bardzo na Waszą pomoc, a właściwie głównie na uspokojenie mnie, bo już z nerwów, to nie wiem co zrobię...

Moja sytuacja: niezabezpieczony seks 31.01., środek cyklu, 14 dzień, a zwykle cykle mam 28-32dni, wzięłam escapelle po około 30h, chociaż chłopak nie doszedł we mnie, twierdzi że wyszedł chwilę "przed", ale mimo wszystko, zawsze jakaś tam szansa na ciążę była, a to nawet nie jest mój facet... Po 6 dniach krwawienie, jak miesiączka trwało 4-5 dni i wystąpiło o kilka dni wcześniej niż normalny okres. Zaczęło się 7.02 i od tamtej pory cisza. Kolejnego okresu brak, ja wiem, że może się spóźnić, no ale ile? Sad Testy ciążowe zrobiłam trzy (różnych firm), jeden 3 tygodnie po stosunku, drugi ok. 5 tygodni po i trzeci przedwczoraj. Wszystkie negatywne. I ogólnie nic mi nie dolega, żadnych mdłości, ale i żadnych bólów, no po prostu nic. Zapisałam się do gina, ale dopiero na 2.04., bo wcześniej nie było miejsc... Myślicie, że jest jakaś szansa, że to ciąża, czy po prostu ta tabletka tak mi opóźnia okres i robi wode z mózgu? Wiem, ze może opóźnić, no ale żeby aż tak długo... Sad

edit: aha, powinnam dodać, że cykle normalnie 28-32 dni, ale ten grudzień/styczeń wyjątkowo się przyspieszył i trwał tylko 24-25 dni, zaś najdłuższy możliwy cykl jaki miałam trwał ok. 36 dni...
Powrót do góry
malixa

PostWysłany: Pon Mar 29, 2010 2:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kobietko spokojnie - tez bralam escapelle a moj okres trwal 1 dzien , pozniej tylko plamienie przez nastepne dwa dni! Skoro robilas testy po takim czasie to w ciazy nie jestes spokojnie - ja tez nie bylam/ jestem!
Wiem - latwo gadac bo jak przyszlo o braku krwawienia u mnie kolejnego i juz na tabletkach to tez bylam klebkiem nerwow! Spokojnie po cos robia te tabletki a my po cos je jadlysmy:D
Powrót do góry
aga234a

PostWysłany: Pon Mar 29, 2010 3:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki Malixa. Smile To chyba kwestia psychiki, bo jakoś nigdy nie miałam tak długiej przerwy między okresami, licząc to ostatnie krawienie, to dziś jest gdzies 49 czy 50 dzień cyklu... Ale hormony i stres pewnie robią swoje. Od tego 31.01. już nie współzyłam, więc mam nadzieję, ze te testy wiarygodne są (minęło 8 tygodni)... Chociaż zastanawiam się czy iść jeszcze na bhcg, warto w tej sytuacji? Zwariuję po prostu, nigdy wiecej takiej sytacji. Evil or Very Mad
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Mar 29, 2010 11:35 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli wykonałaś test minimum 14-16 dni po stosunku to były już wiarygodne. Jeśli ma Cię to uspokoić zawsze możesz iść zrobic betę. Będziesz spokojniejsza. Po co psuć sobie nerwy?

A cykl może sie rozregulować bardzo, bywaja przypadki że okresu nie ma nawet kilka miesiecy. I jest to spowodowane tą tabletką.

Poczytaj wszystkie części tego tematu. Trochę tego jest, ale będziesz miała wgląd jak to wygląda zwykle Smile

Pozdrawiam Smile
aga234a

PostWysłany: Pon Mar 29, 2010 10:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nowicjuszka - dzięki za odp. Smile Przeczytałam już prawie wszystko...

Oj, od jakichś 2 dni mam duuuży apetyt, wczoraj się skończył ten niepłodny biały śluz po escapelle, brzuch mi "spuchł" jak przed okresem, wczoraj też zaczęły się bóle podbrzusza, a dzisiaj ciemnobrązowe plamienie jak przed okresem... Myślicie, że mogę być już spokojniejsza? Przepraszam za bycie upierdliwą, ale tak na żywo to nawet nie mam z kim o tym pogadać, bo nawet ten facet, z którym uprawiałam seks, nic nie wie...
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Mar 29, 2010 11:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak. Wziełaś szybko escapelle a ona jest bardzo skuteczna. Nie ma sensu się stresować. Ja wiem że łatwo się mówi, ale taka jest prawda. Czekaj spokojnie Smile
malixa

PostWysłany: Pon Mar 29, 2010 11:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jesli facet nie wie oznacza ze to nie ten:P Spokojnie - wszystko bedzie dobrze :] Jakbym siebie czytala niespelna 2 miesiace temu - tez facet nie ten a escapelle jak najbardziej ta:P Ja robilam testy po 14 dniach, po 21 dniach, po hmm miesiacu + kilka dni i wyszly negatywne jak u ciebie tez to mozesz spokojnie spac. Chociaz jak ja panikowalam dziewczyny tez mnie chcialy udusic:D Spokojnie
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Mar 30, 2010 12:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aga234a możesz być spokojna tyle testów się nie myli, wszystkie były zrobione w odpowiednim czasie. Po 5 tygodniach na pewno już by test cokolwiek wykrył. Masz wszystkie objawy nadchodzącego okresu. Bez obaw Smile

PostWysłany: Wto Mar 30, 2010 2:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki wielkie Wszystkim za wsparcie, trochę mi ulżyło i trochę się uspokoiłam, choć właściwego okresu wciąż nie widać, to jednak staram się cierpliwie czekać. Smile

p.s. No a facet jak najbardziej nie ten. Rozstałam się z moim byłym po kilku latach, niestety ma inną, a ten mnie tylko pocieszał, upiliśmy się i... tyle Sad głupio wyszło Sad
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 17 z 40