Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kkkamil

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Maj 19, 2010 7:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj już dziewczyna zrobiła test. wynik negatywny. 30 minut po tym dostała okresu. Objawy jak wczesniej pisałem miala już od tygodnia, wiec chyba można to potraktować jako zwyczajny okres, bo pewnie się nerwowo odblokowała ... czy nadal podejrzewać że to krwawienie po escapelle?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Primavera

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Sro Maj 19, 2010 8:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich zestresowanych Wink
Jestem również po wzięciu escapelle (seks bez zabezpieczenia, 15 dzień cyklu Confused , tabl przyjeta po ok. 12 godzinach), no i czekam....
Przeczytałam juz wszystko co mozna znaleźć w necie na temat escapelle i troche mnie niepokoi fakt, że zdarzyły się przypadki ciąży po wzięciu tabl własnie w dni płodne czy moment owulacji....nawet po szybkim przyjęciu tabl... ale tak chyba bywa ze wszystkimi metodami anty, że jest jakis odsetek wpadek mimo stosowania antykoncepcji.
Powrót do góry
kapagaaa

PostWysłany: Sro Maj 19, 2010 1:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej Primavera

Mam identyczną sytuację, tyle, że zażyłam escapelle po 60 h.
Pękła nam prezerwatywa w 15 dniu wieczorem, cykle mam regularne, owulację raczej miałam 13, ale możliwe, że 14. Chłopak nie skończył we mnie.
Pękła gumka, ale szybko zareagował i twierdzi, że to były maks 3 sekundy.

18 pojawiły się bóle jak przy miesiączce i krwawienie, dziś też jest. mam teraz problem, czy to krwawienie po ? ( nie miałam żadnych skutków ubocznych) , czy też przyśpoieszony okres. jest trochę skąpy, ale jakby rozkręca się. I teraz nie wiem, kiedy spodziewać się następnego. Jutro 10 dzień po wpadce, zrobiłabym test, ale się boję jak cholera.

Myślicie, że jeśli to jest nawet krwawienie poescapellowe to to jest dobry znak, że się pojawiło i daje jakąś nadzieję, że się nie jest w ciąży?

Primavera pisz o swojej sytuacji... pozdrawiam
Powrót do góry
Primavera

PostWysłany: Sro Maj 19, 2010 2:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kapagaaa na test jest jeszcze za wcześnie, zrób go najlepiej po 15 - 16 dniu.
Mój partner niestety skończył we mnie, mimo że go prosiłam by tego nie robił.... Teraz ja się zwijam ze stresu, a on ze stoickim spokojem mówi, że co ma byc to będzie... Mam ochote go zamordować.
Co do objawów ubocznych,, to mam lekkie bóle podbrzusza i krzyża, jak przed zbliżającym sie okresem. tabletkę wzięłam w niedzielę (dziś środa).
Od niedzieli przeczytałam już wszystko w necie na ten temat i muszę stwierdzić, że to forum jest najlepsze i najbardziej kompetentne Smile
Chyba umrę do czasu, gdy miną te dwa tygodnie, zanim zrobię test...

Aha, co do Twojego krwawienia to jest to pewnie skutek tabletki, ale skoro twój chłopak nie skończył w Tobie to nie sądzę, by było możliwe żebys była w ciąży Smile
Powrót do góry
kapagaaa

PostWysłany: Pią Maj 21, 2010 1:28 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej

Promavera, jak u Ciebie ?

Ja mam krwawienie od kilku dni, pojawiło się 4 dni przed okresem i 6 po escapelle i nie wiem co to
naczytałam się na wszystkich forach takich info, że już widzę się z bobo na rękach Smile
po weekendzie śmigam do ginia i zobaczę co powie
w sobotę powinnam dostać okres, coś mi się zdeje, że to krwawienie się utrzyma, a może to kurka okres, sama nie wiem, w razie jakichkolwiek odchyleń zawsze dostawałam okres wcześniej, jak się stresowałam, czy coś takiego, może tym razem też

ponad rok temu zażyłam Levonelle w Uk, to angielski odpowiednik escapelle, nie miałam żadnych skutków ubocznych i dostałam okres w terminie, miałam nadzieję, że teraz też tak będzie a tu Sad

teraz też nie miałam skutków ubocznych, tylko to krwawienie, a może to przyśpieszony okres ?? niech ten koszmar się już skończy
nie mam powyższonej tem. i to mnie też pociesza
Powrót do góry
Primavera

PostWysłany: Pią Maj 21, 2010 8:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej kapagaaa
No u mnie minęł 6 dni od escapelle i jak na razie nic, dalej pobolewa mnie pod brzusze. Okres normalnie mam mieć za tydzień.
Moja panika już trochę zmalała Wink
Naprawdę nie ma sensu rwać sobie włosów z głowy. trzeba wierzyć, że tabsa zadziała i tyle. Przypadki niezadziałania są naprawdę nieliczne, więc podejrzewam, że będzie dobrze:-)
Poza tym wcale nie jest tak łatwo zajść w ciążę. ja mam jedno dziecko, a w ciążę zaszłam dopiero po 4 miesiącach seksu bez żadnego zabezpieczenia. Kochałam się z ukochanym prawie dzień w dzień. Więc same widzicie.
Poza tym dziewczyny, u których nie było wytrysku wewnątrz: opanujcie się, nie zajdziecie Very Happy
Powrót do góry
kkkamil

PostWysłany: Wto Maj 25, 2010 4:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

heh, sytuacja wcale nie jest lepsza ... przypomne sytuację: stosunek bez zabezpieczenia 7 maja. tabletka przyjęta 17 godzin później. Dziewczyna po 11 dniach (19 maj) zrobiła od rana test ciążowy, wczesniej od tygodnia miała wszystkie objawy zbliżającego się okresu, jednak okresu nie było. Test wyszedł negatywnie, 30 minut później dostała okres (krwawienie?). Twierdzi, że wyglądał jak zwyczajny okres, ale trwał 4 dni. Po tym odrazu przestały boleć piersi, brzuch a cera znów ładna. To by mogło świadczyć, że mógł to być rzeczywiście okres. Ale od niedzieli wieczora (23.05) do dzis ma bez przerwy mdłości ... Czy to już mogą być objawy ciąży? Proszę o odpowiedz .. Sad
Powrót do góry
miwida

PostWysłany: Sro Maj 26, 2010 8:56 pm    Temat postu: . Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dodam swój wywódSmile wpadkę zaliczyłam w sobotę wieczorem, dokładnie 61h po stosunku przyjęłam escallape. Jeśli liczyć od prawidłowej miesiączi stosunek odbyła mw 21 dniu cyklu. Ale jest problem, przyjmowałam od ostatniej miesiączki tabletki anty przez 8 dni. Po odstawieniu pojawiło się brązowe plamienie. Zakładając że było to coś w rodzaju miesiączki i liczac od niej stosunek uprawiałam w 12 dniu cyklu. Mój chłopak nie skończył we mnie. Ale nadal mam obawy, ze coś się nie powiodło i jestem w ciąży. Od przyjęcia tabletki minęły tylko 2 dni, odczuwam lekkie skutki uboczne. Zmęczenie, bóle pleców, głowy, i bóle w podbrzuszu, i dziwne objawy, kłucie jajników. Czasem pokłuwały mnie i to, jak myślę, sygnalizowało u mnie owulacje. Ale teraz nie wiem czy te kłucie jest spowodowane escallape czy grzybiczym zapaleniem pochwy o którym dowiedziałam się przy okazji wizyty u ginekologa.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Maj 26, 2010 10:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W ciąży nie jesteś na pewno. Wzięłaś escapelle, a poza tym nie było wytrysku, więc nie ma z czego być ciąży.

To kłucie może być skutkiem ubocznym. Grzybica objawia się raczej swędzeniem i upławami. Chyba ze jest tak zaawansowana że grzybek "poszedł" dalej.

PS. Partner też powinien dostać leki, nawet jeśli nie ma żadnych objawów.
kkkamil

PostWysłany: Czw Maj 27, 2010 10:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

2 testy zrobiony po 20 dniach, obydwa negatywne. A mdlości świadcza chyba o tym, że panuje grypa jelitowa...

wstępnie mogę powiedzieć, ze escapelle działa.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 20 z 40