Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Primavera
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Maj 28, 2010 12:16 pm Temat postu: Działa! |
|
|
Oj działa działa
Czekałam cierpliwie 2 tygodnie i się doczekałam, dzisiaj dostałam okresu (na 2 dni przed planowym terminem) - pewnie jest to właściwy okres, bo po esc nie miałam żadnego krwawienia. Co za ulga!!!
Ale dla pewności zrobię test. I w końcu będę mogła spać po nocach hehe
I nigdy więcej seksu bez zabezpieczenia, bo chwila zapomnienia i uniesień a potem stres nie do wyobrażenia....
Pozdrawiam wszystkich |
|
Powrót do góry |
|
|
|
miwida
|
Wysłany: Sob Maj 29, 2010 10:53 am Temat postu: |
|
|
trochę zaczynam się niepokoiśc bo dziś 29, dziś powinnam dostać okres Usprawiedliwiam opóźnienie przymowanymi tabsami anty przez 7 dni i poźniej 72 po, al strach dalej jest, choć nie uzasadniony. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Maj 29, 2010 2:20 pm Temat postu: |
|
|
Jak brałaś tabletki to nie ma mowy żeby okrs przyszedł terminowo. Licz tak mniej wiecej tyle dniile trwa u Ciebie cykl od dnia w którym zażyłas escapelle. Ale po escalpelle okres moze sie bardzo opoznic. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
miwida
|
Wysłany: Nie Maj 30, 2010 8:51 pm Temat postu: |
|
|
właśnie zauważyłam. Zauważyłam tylk coś dziwnego mam jakby lekkie czerwone plamienie. Czasem jak podcieram sie to troszke krwi jest, ale nie jak podczas okresu. Nie 'leje' mi się obficie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Maj 30, 2010 11:01 pm Temat postu: |
|
|
Może być to krwawienie wywołane escapelle przez co przypomina plamienie a nie miesiączkę. Spokojnie. W ciazy nie będziesz, a normalny okres przyjdzie albo okresloną liczbę dni cyklu od tego krwawienia, albo w blizej nieokreślonym czasie _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
angela1983
|
Wysłany: Pon Maj 31, 2010 6:29 pm Temat postu: czy moge byc w ciazy? |
|
|
Witam,
Mój problem wygląda następująco: Kochałam się z chłopakiem w nocy z 1na2 maja był to czwarty dzień po okresie który dostałam 24 04 2010, niestety kochaliśmy się bez zabezpieczenia i po nie całych 60 godzinach ze względu na to, że był to majowy przestój zażyłam tabletkę escapelle, teraz okres powinnam dostać normalnie czyli 23.05 i niestety go niema. Skutków ubocznych po tej tabletce nie miałam żadnych, a i wygląda na to ze były to dni nie płodne. Martwię się troszkę, że nie ma tego okresu. mam pytanie czy duże są szanse że mogłam zajść w ciąże i że tabletka nie zadziałała jak narzazie nie mam odwagi zrobić testu:( Proszę o pomoc bo jest mi smutno strasznie i się stresuje:(
Stres nie upośledza zdolności czytania ze zrozumieniem, więc proszę zapoznać się z REGULAMINEM Forum i go przestrzegać.
Przyłączyłam do pokrewnego / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pon Maj 31, 2010 8:48 pm Temat postu: |
|
|
angela1983 w ulotce dosyc wyraznie pisze ze po zazyciu escapelle miesiaczka moze sie spoznic. Czekaj na krawieienie, jesli jednak cie to meczy zrob test ciazowy minimum 14 dni od tego zdazenia, powinen juz byc wiarygodny. A skoro byly to dni nieplodne to nawet i bez escapelle nie ma szans na ciaze a co dopiero po zazyciu tego.
Dodano po 39 sekundach:
A na nastepny raz zamiast fundowac sobie rewolucje hormonalna w organizmie - ktorej zawdzieczasz brak okresu, poprostu kupcie gumki i sie zabezpieczcie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
angela1983
|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 10:06 am Temat postu: |
|
|
myślę ze to były dni nie płodne ponieważ okres zawsze dostawałam po 28 dniach jeśli już dalej to góra po 31 dnach. a jak piszą okres dni płodnych przypada na 14 dzień przed planowaną miesiączką+/-3dni, więc wnioskuje że u mnie były to dni nie płodne, mam nadzieje. A jaka jest szansa że escapelle zadziałało po nie całych 60 godzinach? Proszę o odpowiedź, z góry dziękuje. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
miwida
|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 11:55 am Temat postu: |
|
|
duzo stresu, wrecz za duzo a i tak wszystko jest okej Dostalam okres, obfity spozniony o 2 dni. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 4:51 pm Temat postu: |
|
|
angela1983 nikt ci % nie poda, bo to nie mozliwe, z tym to roznie bywa bylo i tak ze dziewczyna zazyla w ciagu 24h tabletke a i tak zaszla w ciaze, no ale miala dni plodne wtedy, ale jesli twierdzisz ze mialas dni nieplodne + escapelle to sa praktycznie zerowe _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|