Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Primavera

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Cze 01, 2010 5:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A nawet jeśli miałabys dni płodne, to nie jest powiedziane, że tabletka nie zadziała. U mnie zadziałała mimo stosunku w najbardziej niebezpiecznym momencie Surprised
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Cze 01, 2010 5:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

DOkladnie, w wiekszosc przypadkow tabletka dziaala trzeba miec ogromnego pecha, a w przypadku angeli i tak ryzyko samo w sobie bylo male skoro byly to dni niepldone + escapelle to wlasciwie ryzyko jest zerowe,

PostWysłany: Wto Cze 01, 2010 11:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam nadzieje że dni nie płodne, ponieważ ostatnią miesiączkę dostałam 24.04 czyli teraz powinnam dostać 22.05 i od tego odejmuję 14 dni i wychodzi że owulacja zaczęła mi się 8.05 i odejmuje od tego 3 dni na zapas i wychodzi na to że miedzy 5.05 a 10.05 dniem mam dni płodne a feralny stosunek odbyłam z 1na 2 maja i 4.05 wzięłam tabletkę. Dobrze drogie panie wyliczam bo już sama zaczynam się gubić. Proszę o odpowiedź,
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Cze 02, 2010 12:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli masz regularne cykle to mysle ze dobrze obliczylas, aczkolwiek zwykle zalecany jest troche wiekszy zapas jakies 5 dni czyli i tak mialas dni nieplodne. Wiec spokojnie

PostWysłany: Sro Cze 02, 2010 1:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuje za odpowiedź. A której z was się spóźniał okres więcej niż 10 dni po escapalle? więc na razie czekam i będę się starać mniej stresować.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Cze 02, 2010 9:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bylo bardzo duzo takich przypadkow na forum, wystaczy poczytac ten watek. Bez obaw, miesiaczka sie niebawem pojawi.

PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 11:39 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam ponownie
Dzisiaj mam pierwszą po wzięciu escapelle (prawie 4 tyg temu) owulację i koszmarnie boli mnie jajnik (nigdy mnie tak nie bolał). W dodatku w nocy obudziłam się i czułam, że mam gorączkę a dzisiaj też się kiepsko czuję temp 37,5 st). Proszę o waszą opinię - czy ta podwyższona temperatura i silny ból może mieć związek z wcześniejszym przyjęciem tabletki??? Bo przeziębiona raczej nie jestem.
Pozdrawiam
Powrót do góry
repetka

PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 8:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,
Na wstępie zaznaczam, że mam trochę skomplikowaną sytuację: mój cykl trwa ostatnio 27 dni, ale to dlatego, że biorę Dupahaston między 16 a 25 dniem cyklu i miesiączka pojawia się niemal natychmiast po jego odstawieniu. Duphaston biorę z uwagi na wyciętą w lutym torbiel jajnika. Przed usunięcięm miałam cykle nieco dłuższe tj. 29 dni.

Ostatnią miesiączkę miałam 3 czerwca, kochaliśmy się bez zabezpieczenia (stosunek przerywany, chłopak skończył na zewnątrz po ok 10 sekundach) 8 czerwca, czyli w 6-tym dniu cyklu. Czy istnieje ryzyko, że mogę być po po w ciąży???
Mam jeszcze czas, żeby poratować się Escapelle - tylko czy jest sens??
Dodam, że przed w czasie i aktualnie pobolewają mnie ciągle jajniki i do tego mam cały dzień mdłości...
Powrót do góry
agne8190

Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 8:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Objawy mogą się wiązać z miesiączkowaniem. Skoro to stosunek przerywany to do zapłodnienia nie powinno dość bo kiedy? Zawsze możesz kupić sobię test i się upewnić Wink
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 9:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Primavera temperatura na pewno nie jest zwiazana z przyjeciem escapelle, boj jajnika po takim czasie rowniez. Moze masz zapalenie pecherza moczowego i mylisz to z bolem jajnika?

repetka objawy ciazy tak szybko nie wystepuja. Jesli cykle masz 27 dniowe jak w zegarku to 6 dnia cyklu mialas dni nieplodne - aczkolwiek nie wiem jak to jest w przypadu brania Duphastonu czy tam nie dziala inny mechanizn,. Na nastepny raz sie zabezpieczie bo teoretycznie kazdy stosunek niezabezpieczony moze sie skonczyc ciaza - o tym powinnas wiedziec.

Dodano po 2 minutach:

agne8190 smiem nie zgodzic sie z toba, stosunek przerywany TO NIE JEST METODA ANTYKONCEPCYJNA chwila nie uwagi, facetowi wydaje sie ze zdazyl a ciaza gotowa. Jest to najmniej skuteczny sposob "Zapobiegania ciazy" :/ Pamietajcie ze istnieje zjawisko kropelkowania, jak nie macie pojecia co to polecam lekture dzialu 'metody naturalne" :/
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 22 z 40