Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ewa2199
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Cze 25, 2010 6:09 pm Temat postu: |
|
|
więc tak bawilismy sie z moim chłpakiem. no i mozliwe ze mu zostalo cos na paluszkach a on mi zrobił palcówke .miałam dni płodne . ta akcja zdarzyła sie koło godz 12 w południe nastepnego dnia po godz 10 wzięłam tabletke. Czy mogę być w ciąży? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pią Cze 25, 2010 6:44 pm Temat postu: |
|
|
Ewa2199zawsze jakies minimalne ryzyko istnieje, bo tabletki dawaja 99% w pierwszej dobie.
Biorac pod uwage ze to byla palccowka a nie normalny stosunek no to mysle ze ciazy z tego nie bedzie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
vesper
|
Wysłany: Nie Lip 04, 2010 1:17 pm Temat postu: |
|
|
na początku proszę o szybką odpowiedź.. 28 czerwca zażyłam tabletkę escapelle. dzisiaj rano pojawiła się krew, ale nie taka jak podczas miesiączki tylko bardzo dużo śluzu i mniej krwi. okres powinnam dostać dopiero za 2 tygodnie. nie wiem co jest grane.. czy to jest związane z wzięciem tej tabletki? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Lip 04, 2010 1:32 pm Temat postu: |
|
|
tak, to jest prawdopodobnie krwawienie poescapellowe, na ulotce jest napisane, że często pojawia się taki efekt niepożądany _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
vesper
|
Wysłany: Nie Lip 04, 2010 1:53 pm Temat postu: |
|
|
tak, wiem czytałam ulotkę, ale przestraszyłam się, bo już wcześniej brałam tę tabletkę i nic się nie działo. dzieki za odpowiedz, uspokoiłam się. ale to nie jest ciąża? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Lip 04, 2010 2:22 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz co wszystko zalezy od sytuacji jaka spowodowala ze musialas zazyc escapelle, zalezy jak szybko zazylas tabletke - wiele czynnikow.
Pamietaj ze escapell ma za zadanie zminimalizowac ryzyko ciazy jednakze zawsze male ryzyko zostaje i nikt 100% ci nie powie ze to nie ciaza. Bywaly rozne przypadki.
Co do samego plamienia to reakcje organizmu sa rozne, czasem jest innym razem nie ma plamienia. To jest idywidualna kwestia. Swoja droga skor o juz bralas ta tabletke to przestrzegam przed zbyt czestym stosowaniem tego rodzaju metody, gdyz jest to istna rewolucja hormonalna i organizm "głupieje" po takiej dawne hormonów. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
alicjawkrainieczarow
|
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 10:21 am Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie.
Okres dostalam 22 czerwca. Mój cykl trwa 32 dni.
29 czerwca kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia (do wytrysku wewnatrz nie doszlo). po 15 godzinach wzięlam escapelle.
2 dni temu pojawiło się krawienie.jak okres. tym się nie przejmuję, bo wiem,ze to skutek uboczny,ale..
Wczoraj (5lipca) znów kochalam się bez zabezpieczenia. Poniosło.. Przez chwilkę. Do wytrysku wewnątrz nie doszlo. Wszystko odbyło się podczas tego krawienia. Przez moj długi cykl wiem ze i tak moglabym miec dni niepłodne plus zazycie escapelle.. Czy jest szansa ze nie będzie dzidziusia? Od zazycia escapelle minelo niewiele czasu, a ze tabletka zatrzymuje owulację to chyba jest nadzieja na to,ze wczoraj byłam "nieplodna" ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 1:53 pm Temat postu: |
|
|
Mysle ze ciazy z tego nie bedzie skoro wytrysku nie bylo w sropdku - pytanie czy nastapil on w krotkim czasie po wyjsciu z Ciebie? Jesli milela dluzsza chwila to nie ma szans na ciaze, żadnych.
zazycie 2 tabletki escapelle nie wchodzi w rachube, polecam zakup prezerwatyw i noszenie ich przy sobie "na wszelki' wypadek, bo jedna rewolucje hormonalna sobie zafundowalas i to powinno wystarczyc na dlugi czas. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
skategirl_85
|
Wysłany: Sob Lip 17, 2010 2:43 pm Temat postu: |
|
|
hej, escapelle wzielam 6 dni temu, objawow nadejscia okresu nie mam zadnych przyjecie tabletki tez bardzo dobrze znioslam, wzielam ja po okolo 60 h ''po'' moj cykl menstruacyjny jest kompletnaie rozregulowany tak ze zabardzo nie wiem kiedy sie okresu spodziewac (nieraz tra 21 dniu innym razem 43)ale wg mnie byly to prawdopodobnie dni plodne. nie wiem czy 60 h to nie zaduzo czasu zeby zajsc w ciaze, czy jakas dziewczyna tez wziela tabletke tak pozno w dni plodne i skonczylo sie wszystko dobrze?
, nie rozumie tez koncepcji 72 h do zazycia tabletki bo jezeli plemnik polaczy sie z kom jajowa to juz jest zapozno na escapelle a to moze nastapic juz po ok 24 godz wiec czy skutecznosc tabletki po 3 dniach jak jak jest napisane w ulotce wynoszaca 84% nie jest troche zawyzona? prosze o odp z gory dzieki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Lip 17, 2010 8:10 pm Temat postu: |
|
|
skategirl_85 zazlylas w ciagu 72h to najwazniejsze. Za pozno? No jeszcze nie spotkalysmy sie z sytuacja ze dziewczyna wziela po wiecej niz 72h.
Owszem byly przypadki ze dziewczyna zazyla tabletke w czasie 72h i tak zaszla w ciaze. Aczkolwiek to sa marginalne przypadki.
Zwykle polaczenie sie komorki jajowej z plemnikiem nastepuje wlasnie po tych 72 aczkolwiek bywaja przypadki ze po 16h dziewczyna wziela tabletke a i tak bylo za pozno. Nie ma reguly, tu jest juz indywidualna kwestia organizmu. Mysle ze to nie jets zaywzone, bo na prawde zobacz ktory to jest part tego tematu, a przypadkow ciaz bylo kilka tylko. W reszcie przypadkow tabletka pomagala. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|