Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ewa2199
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 7:44 pm Temat postu: |
|
|
po kilku dniach od wzięcia tej tabletki dostałam tego krwawienia co pisało na ulotce. Po 14 dniach zrobilismy test wyszedł negatywny. w tym miesiącu okeres miałam o 10 dni pózniej niż zawsze był on brązowy i skąpy. Czy powtórzyc ten test? czemu ten okres był inny ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 9:04 pm Temat postu: |
|
|
Bo nie miał prawa być normalny...Po tak dużej dawce hormonów i krwawieniu wywołanym escapelle...Spokojnie wszytsko jest ok _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anette824
|
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 4:44 pm Temat postu: witam-mam pytanie |
|
|
biore anty od 2mcy punktualnie o 21.wpatek wzielam a w sobote rano o 4 do godz 11 wymiotowalam 5razy do tego wzielam ibuprom 2razy bo mnie glowa pekala ale zwrocilam oba ibupromy chyba nie wchlonely bo zaraz wzielam iznow wymioty.w sobote wieczorem 28.08.wzielam anty a 2-3godz pozniej wzielam ibuprom max,a 29.08 mialam petting-palcowke nie wiem czy moglby on palcem nie przeoczyc swojego a potem mojego jestem juz blisko bo jutro rozpoczne czerowna tabletke czyli 25.cykl potem 26.a 27-28 moglam dostac okres nie jestem pewna czy go dostane-pojawilo sie plamienie czerwono brazowe skapsze czy to normalne przy 1opakowaniu tez mialam takie plamienie bo od 13dni mam plamienia brazowe ale niewielkie chyba jestem zabezpieczona a seksu nie bylo na 100% stosunku nie bylo ani otarcia o moje narzady intymne blagam odpiszcie czy wogole jestem zabezpieczona.....tak sie boje na test za wczesnie....mamy juz1jedno o nastepnym nie myslimy stad decyzja o antykoncepcji ale mam do qlairy czy mam robic test?juz sama nie wiem bo bym juz zrobila za tydzien dla wlasnego spokoju....[/url] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 05, 2010 8:53 pm Temat postu: |
|
|
Skoro nie pominęłaś żadnej tabletki, to czemu wpadasz w panikę? Same wymioty nie obniżają skuteczności tabletek. Jedynie te, które mają miejsce do 4 godzin po przyjęciu tabletki...Czyliw Twoim przypadku, jesli przyjmujesz je o 21 do godziny 1 w nocy... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kinia1688
|
Wysłany: Wto Wrz 14, 2010 4:53 pm Temat postu: :((((((((((( |
|
|
cześć uprawiałam seks z chlopakiem w niedziele według niego zdażył wyjść przed wytryskiem ale ja nie jestem pewna 100% procentowo że tak własnie było miałam wtedy niestety dni płodne ( ostatnio okres dostałam 29.08- 3.09.2010 kolejny mam dostać 24.09 po 13 godz i 35 min zazyłam escapelle i bardzo się boje jak myślicie moge być w ciazy czy nie. Poradzćcie coooos bo zwariuje przez tą niepewność. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 14, 2010 6:57 pm Temat postu: |
|
|
kinia1688 - escapelle było zażyte w dośc szybkim czasie, więc powinnaś moim zdaniem spac spokojnie .. a na przyszłośc, jeśli nie planujecie z chłopakiem dziecka to lepiej się zabezpieczcie. _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 14, 2010 10:03 pm Temat postu: |
|
|
zalezy ilodniowe masz cykle.. moze miałas dni płodne ale było juz po owulacji,a moze odwrotnie...no i najwazniejsze..czy był wytrysk w srodku..
chce jeszcze cos dodac..nie mam zamiaru nikogo straszyc...ale..
Plus123 napisał: | escapelle było zażyte w dośc szybkim czasie, więc powinnaś moim zdaniem spac spokojnie |
to ze napisane jest zeby wziac tabletke w ciagu 72h to nie do konca tak.. na forum był przypadek w ktorym dziewczyna wzieła esc w podobnym odstepie czasowym i była swiecie przekonana ze nie ma sie co martwic..lecz..okres sie spozniał i dzis.. jest szczesliwa mama Kubusia pisze to zeby przestrzec,jesli plemniki zdazyły w ciagu 13h dotrzec do komorki to esc nic nie pomoze
no ale badzmy dobrej mysli mam nadzieje ze bedzie OK _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
|
Wysłany: Sro Wrz 15, 2010 3:33 pm Temat postu: |
|
|
co Ty mówisz wind ? serio ? to widzę, że to co jest napisane to nieprawda a byłam pewna, że do 72 h .. _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastja Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 15, 2010 4:31 pm Temat postu: |
|
|
Plus123 napisał: | a byłam pewna, że do 72 h .. |
bo tak Plus123 tylko ta dziewczyna to wyjątek po prostu.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
|
Wysłany: Sro Wrz 15, 2010 5:35 pm Temat postu: |
|
|
nastja - dochodzę do wniosku, że jednak powinno się tą tabletkę zażyc jak najszybciej to możliwe (wyjątki się przecież zdarzają .. ) _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|