Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ewa2199

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Lip 28, 2010 7:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po kilku dniach od wzięcia tej tabletki dostałam tego krwawienia co pisało na ulotce. Po 14 dniach zrobilismy test wyszedł negatywny. w tym miesiącu okeres miałam o 10 dni pózniej niż zawsze był on brązowy i skąpy. Czy powtórzyc ten test? czemu ten okres był inny ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Lip 28, 2010 9:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bo nie miał prawa być normalny...Po tak dużej dawce hormonów i krwawieniu wywołanym escapelle...Spokojnie wszytsko jest ok Smile
anette824

PostWysłany: Pią Wrz 03, 2010 4:44 pm    Temat postu: witam-mam pytanie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

biore anty od 2mcy punktualnie o 21.wpatek wzielam a w sobote rano o 4 do godz 11 wymiotowalam 5razy do tego wzielam ibuprom 2razy bo mnie glowa pekala ale zwrocilam oba ibupromy chyba nie wchlonely bo zaraz wzielam iznow wymioty.w sobote wieczorem 28.08.wzielam anty a 2-3godz pozniej wzielam ibuprom max,a 29.08 mialam petting-palcowke nie wiem czy moglby on palcem nie przeoczyc swojego a potem mojego jestem juz blisko bo jutro rozpoczne czerowna tabletke czyli 25.cykl potem 26.a 27-28 moglam dostac okres nie jestem pewna czy go dostane-pojawilo sie plamienie czerwono brazowe skapsze czy to normalne przy 1opakowaniu tez mialam takie plamienie bo od 13dni mam plamienia brazowe ale niewielkie chyba jestem zabezpieczona a seksu nie bylo na 100% stosunku nie bylo ani otarcia o moje narzady intymne blagam odpiszcie czy wogole jestem zabezpieczona.....tak sie boje na test za wczesnie....mamy juz1jedno o nastepnym nie myslimy stad decyzja o antykoncepcji ale mam do qlairy czy mam robic test?juz sama nie wiem bo bym juz zrobila za tydzien dla wlasnego spokoju....[/url]
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Wrz 05, 2010 8:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skoro nie pominęłaś żadnej tabletki, to czemu wpadasz w panikę? Same wymioty nie obniżają skuteczności tabletek. Jedynie te, które mają miejsce do 4 godzin po przyjęciu tabletki...Czyliw Twoim przypadku, jesli przyjmujesz je o 21 do godziny 1 w nocy...
kinia1688

PostWysłany: Wto Wrz 14, 2010 4:53 pm    Temat postu: :((((((((((( Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cześć uprawiałam seks z chlopakiem w niedziele według niego zdażył wyjść przed wytryskiem ale ja nie jestem pewna 100% procentowo że tak własnie było miałam wtedy niestety dni płodne Sad( ostatnio okres dostałam 29.08- 3.09.2010 kolejny mam dostać 24.09 po 13 godz i 35 min zazyłam escapelle i bardzo się boje jak myślicie moge być w ciazy czy nie. Poradzćcie coooos bo zwariuje przez tą niepewność.
Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Wto Wrz 14, 2010 6:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kinia1688 - escapelle było zażyte w dośc szybkim czasie, więc powinnaś moim zdaniem spac spokojnie .. a na przyszłośc, jeśli nie planujecie z chłopakiem dziecka to lepiej się zabezpieczcie.
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Wrz 14, 2010 10:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zalezy ilodniowe masz cykle.. moze miałas dni płodne ale było juz po owulacji,a moze odwrotnie...no i najwazniejsze..czy był wytrysk w srodku..

chce jeszcze cos dodac..nie mam zamiaru nikogo straszyc...ale..
Plus123 napisał:
escapelle było zażyte w dośc szybkim czasie, więc powinnaś moim zdaniem spac spokojnie

to ze napisane jest zeby wziac tabletke w ciagu 72h to nie do konca tak.. na forum był przypadek w ktorym dziewczyna wzieła esc w podobnym odstepie czasowym i była swiecie przekonana ze nie ma sie co martwic..lecz..okres sie spozniał i dzis.. jest szczesliwa mama Kubusia Smile pisze to zeby przestrzec,jesli plemniki zdazyły w ciagu 13h dotrzec do komorki to esc nic nie pomoze Smile

no ale badzmy dobrej mysli Smile mam nadzieje ze bedzie OK Smile

Powrót do góry
Plus123

PostWysłany: Sro Wrz 15, 2010 3:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co Ty mówisz wind ? serio Smile ? to widzę, że to co jest napisane to nieprawda Razz a byłam pewna, że do 72 h ..
nastja
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

PostWysłany: Sro Wrz 15, 2010 4:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Plus123 napisał:
a byłam pewna, że do 72 h ..

bo tak Plus123 tylko ta dziewczyna to wyjątek po prostu..

PostWysłany: Sro Wrz 15, 2010 5:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nastja - dochodzę do wniosku, że jednak powinno się tą tabletkę zażyc jak najszybciej to możliwe (wyjątki się przecież zdarzają .. Rolling Eyes )
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 25 z 40