Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Sty 06, 2010 11:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tu raczej chodzi o składniki...Substancje czynne...Które mogą różne reakcje powodować jeśli mówimy tu o lekach. To czy jest to kapsułka czy tabletka powlekana to nie ma większego znaczenia.

Większość antybiotyków jest w kapsułkach. Kapsułki maja to do siebie ze się rozpuszczaja więc moga sie przykleic do ściany. A np jak bierzemy w nocy bo dawka jest co 6 godzin, to nie jemy w nocy tylko lykamy i idziemy dalej spac Wink

Ale już koniec off'a Smile
A_aaaaa

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 8:39 pm    Temat postu: Escapelle Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam problem i potrzebuje waszej pomocy. Otóż kochaliśmy się z chłopakiem 03.01.2010. Ostatni okres miałam 28.12.2009 więc to było dzień po okresie. Nie byliśmy pewni co do tego, czy coś we mnie zostało więc zażyłam escapelle 28h po stosunku. Czy jest jakaś szansa że jestem w ciąży? Czy skutki uboczne tabletki czyli taki niby okres świadczą o tym, że ona działa? Czy mamy się czym martwić? Proszę o szybką odpowiedź.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 8:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A_aaaaa tabletke wzielas szybko wiec wszystko powinno byc ok. Mysle ze nei masz powodow do obaw

PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 11:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A to, że teraz dostałam okres dobrze świadczy? Oczywiście jest on wywołany tą tabletką.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sob Sty 09, 2010 12:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Myślę że jest to poprostu skutek uboczny, który ze świadczeniem o ciazy lub jej braku nie ma nic wspolego. Jest to reakcja na hormony.
Supermoderator

PostWysłany: Sob Sty 09, 2010 12:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To nie okres tylko krwawienie wywołane escapelle.

I zadam pytanie po raz kolejny: dlaczego się wszyscy upierają, że jak sa skutki uboczne to tabletka działa, a jak ich nie ma to znaczy że nie. To nie ma znaczenia czy są czy nie. Liczy się czas przyjęcia Smile

Na pewno działa Smile I jeśli wcześniej w ciążę nie zaszłaś, to o ciąży nie ma mowy Smile
Ona_22

PostWysłany: Sob Sty 09, 2010 6:14 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nowicjuszka bo jezeli sa efekty uboczne to znacyz, ze tabletka sie na pewno dobrze wchlonela i costam robi z tym organizmem..pewnie dlatego... u mnie minal 9 dzien od zazycia i jest 23 dzien cyklu - nie mam zadnych objawow i nie mialam, oprocz tego zmeczenia i oslabienia Sad( zaczynam sie coraz bardziej martwic, normalnie depreche jakas zalapalam Sad zastanawiam sie czy zrobic test, jakis quick view czy cos takiego? Nerwy mnie wykoncza chyba, a na uczelni sesja za pasem ;/
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sob Sty 09, 2010 5:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A i widzisz wcale nie jest to prawda!

Skutki uboczne to skutki uboczne. One o niczym nie świadczą. Najlepiej jest gdy skutków ubocznych nie ma, bo to oznacza, że organizm dobrze toleruje ten hormon. A im lepiej go toleruje tym lepiej.

TAKŻE NIE UPIERAJCIE SIĘ DZIEWCZYNY PROSZĘ, ŻE JAK SA SKUTKI UBOCZNE TO DOBRZE.

Test zrób najwcześniej 14-16 dni po stosunku. Wcześniej będzie niewiarygodny. ŻADEN test nie wykryje ciąży 6 dni od stosunku bo jej zwyczajnie nie ma...Trzeba poczekać i tyle.

Wzięłaś escapelle więc nie masz się czym martwić. Czekaj spokojnie.

A co do sesji...Kup w aptece melisę i sobie popijaj.Będzie Ci się łatwiej skupić nad nauką. I nie rozmyślaj ciągle o tym czy ciąża będzie czy nie będzie. Nie ma sensu Smile Wiem ze łatwo powiedzieć, ale tak jest na prawdę lepiej. Wiem coś o tym Smile

Także uszy do góry i do nauki a tym już się nie przejmuj. Dużo łatwiej Ci będzie Smile
Ona_22

PostWysłany: Nie Sty 10, 2010 12:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki za rady.. Smile ze skutkami ubocznymi wiem, ale strasznie duzo kobiet, ktore zazylo esc, mialo albo to krwawienie, albo nudnosci... te skutki prawie jak norma juz, a nikt nie lubi odstawac od normy bo to prawie zawsze oznacza cos zlego Smile oby jakos to bylo ... :/ przyszly tydzien mam nadzieje, ze cos rozwiaze.. byle pozytywnie :/

pozdrawiam Smile
Powrót do góry
Monti

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Sty 10, 2010 5:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ona_22 - ja wzięłam Escapelle 8 dni temu, też nie mam żadnych objawów ubocznych, typu nudności, plamienie itp. Chyba lepiej, że nie ma skutków ubocznych, bo to znaczy że organizm dobrze zareagował na tabletkę i hormony. Też się strasznie denerwuję, czy tabletka zadziałała itp, ale jeszcze tydzień i zrobię test. Mam nadzieję, że nie wykaże ciąży Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 4 z 40