Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
potrzebna

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Sty 11, 2010 12:23 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam was

Mój problem jest jak wiele tutaj.
Mam nieregularne okresy (od 29 do 38 dni nawet)
Otóż kochałam sie z chłopakiem 18 grudnia 2009 (mialam poczatek dni plodnych), pekla nam gumka ale wyjąl przed wytryskiem.
Nie jestem w 100% pewna czy cos nie zostalo bo to bylo akurat gdy dochodzil.
Po okolo 20 godzinach zazyłam escallape.
Minąl tydzien od zazycia i dostalam okolo 5 dniowe krwawienie (taka normalna krew, nie jak ta z miesiaczki)
tydzien poźniej dostałam miesiaczki ale nie mialam prawie zadnych objawów ze ja dostane(3/4 dni przed tym jak powinnam miec) krew taka jaka powinna,gesta itp
Ciota trwała tylko 3 dni, gdzie zwykle mam okolo 6 i byla znacznie mniej obfita.

Dlatego pytam was czy cos jest nie tak?
Czy jest ryzyko ciąży?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz z dusza na ramieniu
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Sty 11, 2010 12:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Trudno żeby trwała tyle ile normalnie skoro dostałaś tydzień wcześniej tyludniowego krwawienia.

Wszystko jest ok Smile

Jeśli ma Cię to uspokoić, zrób sobie test ciążowy Smile Będzie już wiarygodny Smile
Ona_22

PostWysłany: Pią Sty 15, 2010 8:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ech... 29 dzien cyklu i okresu nie ma Sad( minelo 16 dni od stosunku i zazycia escapelle dlatego zdecydowalam sie na test ciazowy w laboratorium z surowicy krwi. Wyszedl ujemny.. czy w 16 dniu od feralnego stosunku moge go uznac za wiarygodny?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pią Sty 15, 2010 11:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ona_22 jak najbardziej mozesz uznac go za wiarygodny. W ciazy nie jestes

PostWysłany: Sob Sty 16, 2010 3:49 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi tak myslisz? czy moze jak bedzie spoznial mi sie okres powinnam go powtorzyc dla pewnosci?na pewno umowie sie jeszcze w razie "w" do ginekologa w przyszlym tygodniu
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Sty 16, 2010 1:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ona_22 jest on pewny 100%. Testy z krwi sa najbardziej wiarygodnymi testami. Po 14 ni miesiaczki takie testy dawno by pokazaly ewentualna ciaze. Mozesz spac spokojnie ciazy z tego nie bedzie. Jestem 100% pewna

PostWysłany: Sob Sty 16, 2010 2:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi dzieki za info Smile dzisiaj 30 dzien cyklu i dalej nic, a cykle mam srednio 27-30dni...czytalam troche o tych testach, dlatego ostatecznie zdecydowalam sie na ten z krwi, wydawalo mi sie, ze 16 dzien od sotsunku, wktorym moglo dojsc do zaplodnienia to tak juz optymalnie, ale tez wyczytalam gdzies, ze w poczatkowym okresie ciazy (nie napisali jakim konretnie, moze pierwszy tydzien?) HcG moze wcale nie wzrosnac na tyle, zeby wykryl to test i nalezy go powtorzyc pozniej? jak to jest w koncu?Smile najwyzej jak do pon sie nie zacznie to we wtorek pojde do gina
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Sty 16, 2010 2:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

PO 2 tygodniach beta napwewno byla by juz conajmniej zawyzona. Spokojnie. Jeszcze sie nie spotkalam zeby beta po 2 tygodniach nie wykazala ciazy ewentualnej.

WIesz co spozniajacy sie okres to jest wynik konskiej dawki hormonow zawartych w escapelle. Rozregulowaly ci cykl i stad to opoznienie. POczekaj bo ciaza to napewno nie jest a wynik wziecia takiej a nie innej dawki hormonow. Pamietaj ze escapell to nie cukierek czy tabletka na bol glowy. To powaznie narusza gospodarke hormonalna kobiety i musi to potrwac zanim wszystko sie na nowo ureguluje. Wiec spokojnie. A jesli wybierasz sie do lekarza to napewno powie to samo co ja. Jesli jednak ma cie to uspokoic to wybierz sie koniecznie.

PostWysłany: Sob Sty 16, 2010 4:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi zawyzona? ja mam tylko pieczatke wbita, ze proba ciazowa w surowicy ujemna bez zadnych konkretnych wartosci Smile dzieki za info, do lekarza i tak pewnie sie przejde... keidys mialam tak jak bralam sr. antykonc., ze mi sie okres tez spoznial, dostalam wtedy zastrzyk z kaprogestu bodajze na wywolanie...moze teraz jest cos podobnego, w koncu to tez hormony tylko, ze w jednorazowej duzej dawce wiec wizyta u gina nie zaszkodzi Smile dobrze, ze sie chociaz zdecydowalam na ten test wczoraj bo inaczej w weekend bym juz od zmyslow odchodzila Smile
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Sty 16, 2010 5:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

NO to jak napisali to niepanikuj spokojnie. Hormony wariuja i tyle. Jak sie niepojawi idz do lekarza i tyle. Nie ma co gdybac bo ciazy z tego 100% nie ma.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 5 z 40