Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
potrzebna
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 12:23 am Temat postu: |
|
|
Witam was
Mój problem jest jak wiele tutaj.
Mam nieregularne okresy (od 29 do 38 dni nawet)
Otóż kochałam sie z chłopakiem 18 grudnia 2009 (mialam poczatek dni plodnych), pekla nam gumka ale wyjąl przed wytryskiem.
Nie jestem w 100% pewna czy cos nie zostalo bo to bylo akurat gdy dochodzil.
Po okolo 20 godzinach zazyłam escallape.
Minąl tydzien od zazycia i dostalam okolo 5 dniowe krwawienie (taka normalna krew, nie jak ta z miesiaczki)
tydzien poźniej dostałam miesiaczki ale nie mialam prawie zadnych objawów ze ja dostane(3/4 dni przed tym jak powinnam miec) krew taka jaka powinna,gesta itp
Ciota trwała tylko 3 dni, gdzie zwykle mam okolo 6 i byla znacznie mniej obfita.
Dlatego pytam was czy cos jest nie tak?
Czy jest ryzyko ciąży?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz z dusza na ramieniu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 12:37 am Temat postu: |
|
|
Trudno żeby trwała tyle ile normalnie skoro dostałaś tydzień wcześniej tyludniowego krwawienia.
Wszystko jest ok
Jeśli ma Cię to uspokoić, zrób sobie test ciążowy Będzie już wiarygodny _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ona_22
|
Wysłany: Pią Sty 15, 2010 8:31 pm Temat postu: |
|
|
ech... 29 dzien cyklu i okresu nie ma ( minelo 16 dni od stosunku i zazycia escapelle dlatego zdecydowalam sie na test ciazowy w laboratorium z surowicy krwi. Wyszedl ujemny.. czy w 16 dniu od feralnego stosunku moge go uznac za wiarygodny? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pią Sty 15, 2010 11:01 pm Temat postu: |
|
|
Ona_22 jak najbardziej mozesz uznac go za wiarygodny. W ciazy nie jestes _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ona_22
|
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 3:49 am Temat postu: |
|
|
mala_mi tak myslisz? czy moze jak bedzie spoznial mi sie okres powinnam go powtorzyc dla pewnosci?na pewno umowie sie jeszcze w razie "w" do ginekologa w przyszlym tygodniu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 1:41 pm Temat postu: |
|
|
Ona_22 jest on pewny 100%. Testy z krwi sa najbardziej wiarygodnymi testami. Po 14 ni miesiaczki takie testy dawno by pokazaly ewentualna ciaze. Mozesz spac spokojnie ciazy z tego nie bedzie. Jestem 100% pewna _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ona_22
|
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 2:27 pm Temat postu: |
|
|
mala_mi dzieki za info dzisiaj 30 dzien cyklu i dalej nic, a cykle mam srednio 27-30dni...czytalam troche o tych testach, dlatego ostatecznie zdecydowalam sie na ten z krwi, wydawalo mi sie, ze 16 dzien od sotsunku, wktorym moglo dojsc do zaplodnienia to tak juz optymalnie, ale tez wyczytalam gdzies, ze w poczatkowym okresie ciazy (nie napisali jakim konretnie, moze pierwszy tydzien?) HcG moze wcale nie wzrosnac na tyle, zeby wykryl to test i nalezy go powtorzyc pozniej? jak to jest w koncu? najwyzej jak do pon sie nie zacznie to we wtorek pojde do gina |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 2:47 pm Temat postu: |
|
|
PO 2 tygodniach beta napwewno byla by juz conajmniej zawyzona. Spokojnie. Jeszcze sie nie spotkalam zeby beta po 2 tygodniach nie wykazala ciazy ewentualnej.
WIesz co spozniajacy sie okres to jest wynik konskiej dawki hormonow zawartych w escapelle. Rozregulowaly ci cykl i stad to opoznienie. POczekaj bo ciaza to napewno nie jest a wynik wziecia takiej a nie innej dawki hormonow. Pamietaj ze escapell to nie cukierek czy tabletka na bol glowy. To powaznie narusza gospodarke hormonalna kobiety i musi to potrwac zanim wszystko sie na nowo ureguluje. Wiec spokojnie. A jesli wybierasz sie do lekarza to napewno powie to samo co ja. Jesli jednak ma cie to uspokoic to wybierz sie koniecznie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ona_22
|
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 4:35 pm Temat postu: |
|
|
mala_mi zawyzona? ja mam tylko pieczatke wbita, ze proba ciazowa w surowicy ujemna bez zadnych konkretnych wartosci dzieki za info, do lekarza i tak pewnie sie przejde... keidys mialam tak jak bralam sr. antykonc., ze mi sie okres tez spoznial, dostalam wtedy zastrzyk z kaprogestu bodajze na wywolanie...moze teraz jest cos podobnego, w koncu to tez hormony tylko, ze w jednorazowej duzej dawce wiec wizyta u gina nie zaszkodzi dobrze, ze sie chociaz zdecydowalam na ten test wczoraj bo inaczej w weekend bym juz od zmyslow odchodzila |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 5:24 pm Temat postu: |
|
|
NO to jak napisali to niepanikuj spokojnie. Hormony wariuja i tyle. Jak sie niepojawi idz do lekarza i tyle. Nie ma co gdybac bo ciazy z tego 100% nie ma. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|