Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Lut 10, 2010 5:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma, luteina nie powinna wpłynąć na krwawienie. w ogóle escapelle i luteina to są hormony progesteronowe. luteina służy nie tylko do podtrzymywania ciąży ale też w przypadku niedomogi fazy lutealnej - wyrównuje poziom hormonów, ale też w przypadku torbielików. niemniej działanie escapelle i tak nie powinno być zaburzone
malixa

Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Czw Lut 11, 2010 5:42 am    Temat postu: escapelle 13 godzin po Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc! To jest moje 3 forum, bo na zadnym niestety nie dostalam odpowiedzi tylko obelgi. Czytalam jak to u was jest i mam nadzieje,ze mnie nie zjecie, tylko uzyskam odpowiedz na pytanie.

Otorz odstawilam tabletlki anty i pech chcial,ze pierwszym cyklu bez nich kochalam sie z facetem. Stosunek trwal ok 5 minut bo mi sie kontrolka zapalila,ze anty nie biore! I tak za pozno!
Na 2 dzien bylam juz u ginekolog ktora zapisala mi Escapelle - wzielam ja po 13 godzinach od stosunku! I ginekolog uswiadomila mnie,ze wlasnie "sluz jest plodny"!

Stosunek jak mozna sie domyslic niezabezpieczony! Ale do wytrysku nie doszlo w ogole. We mnie ani poza mna go nie bylo! Martwi mnie tylko plyn preejakulacyjny???? Bo rozne zrodla roznie podaja: zapladnia - niezapladnia? Zapladnia jesli facet sie wczesniej masturbowal i troche plemnikow zostalo z poprzedniego wytrysku... i co o tym myslec?

Tabletke escapelle wzielam 13 godzin po, bylam jak sie okazuje w dniach plodnych!
A zeby bylo zabawniej - zrobienie testu wypada za 4 dni najwczesniej - bo 14 dni po stosunku!
A okres powinnam miec za 3 dni - ale nic na to nie wskazuje by mial sie pojawic bo nic mnie nie boli!
Co o tym myslicie? Jakie ryzyko niechcianej ciazy?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Lut 11, 2010 12:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W preejakulacie nie ma plemników zdolnych do zapłodnienia, chyba że

1. na chwilę przed wytryskiem,
2. gdyby to byl drugi stosunek z rzędu, a mężczyzna nie umył się i nie oddał moczu
3. ewentualnie świeżo po masturbacji i sytuacja jak przy drugim stosunku z rzędu...

Dodatkowo wzięłaś escapelle szybko. Więc tym bardziej nie masz się czym martwić.

Wzięłaś escapelle, która zawiera końską dawkę hormonów. Cykl Ci sie rozreguluje na bank. I to jest normalne. Poczytaj sobie wszystkie części tego tematu. Sa tutaj dziewczyny, które okresu nie miały po escapelle kilka miesięcy.

Także spokojnie Smile Ciąży z tego NIE BĘDZIE a okresu możesz dłuższy czas nie mieć. I błagam nie pytaj, czy to że skutki uboczne u Ciebie nie występują świadczy o tym, że tabletka nie działa, bo ona działa jak najbardziej Smile Twój organizm po prostu dobrze toleruje hormony znajdujące się w escapelle.

Pozdrawiam Smile

Uhhh...Ale się rozpisałam Wink
malixa

PostWysłany: Czw Lut 11, 2010 5:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hahah noo sie narobilas z tym pisaniem:D Wiem o skutkach ubocznych i nawet w ulotce napisane jest "mozliwe" czyli wiadomo,ze nie pewne:D
Ja skutkow ubocznych nie mialam i bardzo sie z tego ciesze, bo nie bylo mi absolutnie nic.

Mam nadzieje,ze ciazy z tego nie bedzie bo facet nie ten!
A ile minelo od masturbacji itp nie wiem i sie nie dowiem. O ile byla w ogole?(...)
Mam nadzieje, ze dostane ten okres ale powiem Tobie,ze jestem i tak zdenerwowana.
Mimo wszystko bardzo dziekuje za odpowiedz!

Dodano po 3 godzinach 21 minutach:

Hmm zastanawia mnie jeszcze to twoje "swiezo po masturbacji", czyli ile minuty, godziny?
ale jestem upierliwa nie? z gory za to przepraszam, nerwy chyba daja mi popalic a boje sie strasznie:/
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Czw Lut 11, 2010 7:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No powiedzmy poszedł do wc zrobił swoje wrócił i zaczęliście sie kochać. Wiesz...Z tym róznie u każdego faceta Wink

Na prawdę, nie denerwuj się Smile Zażyłaś escapelle, więc jest wszystko ok Smile
malixa

PostWysłany: Czw Lut 11, 2010 9:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam nadzieje, jutro powinnam okres dostac Rolling Eyes matko i znowu mysle!
Nie zachowuje sie jak 25 letnia kobieta tylko jak 5 letnie dziecko...
Ale co tam - lepiej byc dzieciuchem niz glupio madra babąRazz
Cholera trzymajmy kciuki za mnie....
A jak ja zaczne trzezwo myslec to sie odwdziecze pomoca w innych dziedzinach:D
Oczywiscie jak wczesniej zawalu ze strachu nie dostane:/
A co do masturbacji tego dupka - to przez godzine zanim do czegokolwiek doszlo na pewno nie byl.
Cholera ja oszaleje ! Za glupote sie placi ja place spoooorym stresem:/
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Czw Lut 11, 2010 9:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zażyłaś escapelle więc nic się nie martw...Okresu nie spodziewaj się nawet terminowo Wink Poczytaj wszystkie 6 części tego tematu Smile Jest co czytać...

I taka dobra rada ciotki nowicjuszki...Lepsza szklanka wody zamiast niż niezabezpieczony seks...Już pomijając ciążę...CHOROBY WENERYCZNE!!!Wirus HIV!!! Confused
malixa

PostWysłany: Czw Lut 11, 2010 10:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

O to w tym przypadku sie nie martwie - to byl pierwszy i ostatni wyskok - hormony mi zaczely buzowac po odstawieniu anty i libido wzroslo na maxa!
Stad brak mozgu:P
Gdy libido wzrasta poziom szarych komorek mozgowych maleje!
Sprawdzilam po sobie.... Taka zlota mysl dla potomnych.
Oby nie moich bo o to sie martwie :/
a co do poprzednich 7 stron - czytalam uwaznie - tylko jak to w medycynie wole nie uogolniac, bo kazdy przypadek jest inny. Na szczescie i niestety
Powrót do góry
malixa

PostWysłany: Sob Lut 13, 2010 9:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a okresu brak Sad powinien byc dzisiaj...
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sob Lut 13, 2010 10:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mówiłam. Po takiej dawce hormonów nie masz co marzyć o okresie w terminie. Na pewno się przesunie Smile Może nawet że o kilka miesięcy...
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 8 z 40