Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 5:01 pm Temat postu: |
|
|
nie ma, luteina nie powinna wpłynąć na krwawienie. w ogóle escapelle i luteina to są hormony progesteronowe. luteina służy nie tylko do podtrzymywania ciąży ale też w przypadku niedomogi fazy lutealnej - wyrównuje poziom hormonów, ale też w przypadku torbielików. niemniej działanie escapelle i tak nie powinno być zaburzone _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malixa
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 5:42 am Temat postu: escapelle 13 godzin po |
|
|
Czesc! To jest moje 3 forum, bo na zadnym niestety nie dostalam odpowiedzi tylko obelgi. Czytalam jak to u was jest i mam nadzieje,ze mnie nie zjecie, tylko uzyskam odpowiedz na pytanie.
Otorz odstawilam tabletlki anty i pech chcial,ze pierwszym cyklu bez nich kochalam sie z facetem. Stosunek trwal ok 5 minut bo mi sie kontrolka zapalila,ze anty nie biore! I tak za pozno!
Na 2 dzien bylam juz u ginekolog ktora zapisala mi Escapelle - wzielam ja po 13 godzinach od stosunku! I ginekolog uswiadomila mnie,ze wlasnie "sluz jest plodny"!
Stosunek jak mozna sie domyslic niezabezpieczony! Ale do wytrysku nie doszlo w ogole. We mnie ani poza mna go nie bylo! Martwi mnie tylko plyn preejakulacyjny???? Bo rozne zrodla roznie podaja: zapladnia - niezapladnia? Zapladnia jesli facet sie wczesniej masturbowal i troche plemnikow zostalo z poprzedniego wytrysku... i co o tym myslec?
Tabletke escapelle wzielam 13 godzin po, bylam jak sie okazuje w dniach plodnych!
A zeby bylo zabawniej - zrobienie testu wypada za 4 dni najwczesniej - bo 14 dni po stosunku!
A okres powinnam miec za 3 dni - ale nic na to nie wskazuje by mial sie pojawic bo nic mnie nie boli!
Co o tym myslicie? Jakie ryzyko niechcianej ciazy? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 12:00 pm Temat postu: |
|
|
W preejakulacie nie ma plemników zdolnych do zapłodnienia, chyba że
1. na chwilę przed wytryskiem,
2. gdyby to byl drugi stosunek z rzędu, a mężczyzna nie umył się i nie oddał moczu
3. ewentualnie świeżo po masturbacji i sytuacja jak przy drugim stosunku z rzędu...
Dodatkowo wzięłaś escapelle szybko. Więc tym bardziej nie masz się czym martwić.
Wzięłaś escapelle, która zawiera końską dawkę hormonów. Cykl Ci sie rozreguluje na bank. I to jest normalne. Poczytaj sobie wszystkie części tego tematu. Sa tutaj dziewczyny, które okresu nie miały po escapelle kilka miesięcy.
Także spokojnie Ciąży z tego NIE BĘDZIE a okresu możesz dłuższy czas nie mieć. I błagam nie pytaj, czy to że skutki uboczne u Ciebie nie występują świadczy o tym, że tabletka nie działa, bo ona działa jak najbardziej Twój organizm po prostu dobrze toleruje hormony znajdujące się w escapelle.
Pozdrawiam
Uhhh...Ale się rozpisałam _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malixa
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 5:29 pm Temat postu: |
|
|
hahah noo sie narobilas z tym pisaniem:D Wiem o skutkach ubocznych i nawet w ulotce napisane jest "mozliwe" czyli wiadomo,ze nie pewne:D
Ja skutkow ubocznych nie mialam i bardzo sie z tego ciesze, bo nie bylo mi absolutnie nic.
Mam nadzieje,ze ciazy z tego nie bedzie bo facet nie ten!
A ile minelo od masturbacji itp nie wiem i sie nie dowiem. O ile byla w ogole?(...)
Mam nadzieje, ze dostane ten okres ale powiem Tobie,ze jestem i tak zdenerwowana.
Mimo wszystko bardzo dziekuje za odpowiedz!
Dodano po 3 godzinach 21 minutach:
Hmm zastanawia mnie jeszcze to twoje "swiezo po masturbacji", czyli ile minuty, godziny?
ale jestem upierliwa nie? z gory za to przepraszam, nerwy chyba daja mi popalic a boje sie strasznie:/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 7:29 pm Temat postu: |
|
|
No powiedzmy poszedł do wc zrobił swoje wrócił i zaczęliście sie kochać. Wiesz...Z tym róznie u każdego faceta
Na prawdę, nie denerwuj się Zażyłaś escapelle, więc jest wszystko ok _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malixa
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 9:37 pm Temat postu: |
|
|
Mam nadzieje, jutro powinnam okres dostac matko i znowu mysle!
Nie zachowuje sie jak 25 letnia kobieta tylko jak 5 letnie dziecko...
Ale co tam - lepiej byc dzieciuchem niz glupio madra babą
Cholera trzymajmy kciuki za mnie....
A jak ja zaczne trzezwo myslec to sie odwdziecze pomoca w innych dziedzinach:D
Oczywiscie jak wczesniej zawalu ze strachu nie dostane:/
A co do masturbacji tego dupka - to przez godzine zanim do czegokolwiek doszlo na pewno nie byl.
Cholera ja oszaleje ! Za glupote sie placi ja place spoooorym stresem:/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 9:54 pm Temat postu: |
|
|
Zażyłaś escapelle więc nic się nie martw...Okresu nie spodziewaj się nawet terminowo Poczytaj wszystkie 6 części tego tematu Jest co czytać...
I taka dobra rada ciotki nowicjuszki...Lepsza szklanka wody zamiast niż niezabezpieczony seks...Już pomijając ciążę...CHOROBY WENERYCZNE!!!Wirus HIV!!! _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malixa
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 10:22 pm Temat postu: |
|
|
O to w tym przypadku sie nie martwie - to byl pierwszy i ostatni wyskok - hormony mi zaczely buzowac po odstawieniu anty i libido wzroslo na maxa!
Stad brak mozgu:P
Gdy libido wzrasta poziom szarych komorek mozgowych maleje!
Sprawdzilam po sobie.... Taka zlota mysl dla potomnych.
Oby nie moich bo o to sie martwie :/
a co do poprzednich 7 stron - czytalam uwaznie - tylko jak to w medycynie wole nie uogolniac, bo kazdy przypadek jest inny. Na szczescie i niestety |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malixa
|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 9:42 pm Temat postu: |
|
|
a okresu brak powinien byc dzisiaj... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 10:27 pm Temat postu: |
|
|
Mówiłam. Po takiej dawce hormonów nie masz co marzyć o okresie w terminie. Na pewno się przesunie Może nawet że o kilka miesięcy... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|