Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lena001

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Sty 25, 2010 5:36 pm    Temat postu: escapelle Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

prosze o pomoc!
od tego miesiąca przestałam brać tabletki antykoncepcyjne Yasminelle
miałam wziąść w środe anie wziełam:/
w piątek tj 8/9 dzień cylku iprawiałam sex, tyle że facet nie sończył we mnie tylko na zewnątrz i jest tego pewniem. mnie jednak to nie dawało spokoju..
po 7 godzinach od stosunku zażyłam escapelle..
tak strasznie się teraz boje:( nie wiem co robić...
Pomóżcie jeśli coś na ten temat wiecie... boje się że tabletka nie zadziałała, tego samego dnia co escapelle zażyłam jeszcze tabletke yasminelle i biore je nadal
prosze o szybką odp bo zwariuje
Lena001

Przyłączyłam do pokrewnego. Przeczytaj regulamin Forum. To nie jest trudne... / nowicjuszka
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Sty 25, 2010 5:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lena001 szybko zazylas escapelle wiec w ciazy raczej nie bedziesz. W 1 dobie jest najwieksza szansa ze zadziala tak jak powinna. ... sobie zafundowalas boska rewolucje biorac escaplelle i dalej tabsy Neutral Skonsultowalas to chociaz z ginekologiem?! Czy taka samowolka? Neutral

Jesli sie bardzo martwisz zrob test minimum 14 dni od stosunku najlepiej z krwi bo okres prawdopodobnie i tak ci sie sponiz po takiej rewolucji hormonalnej

Dodano po 1 minutach:

I pisz w odpowiednich działach a nie tworz nowych postów!!
PRZECZYTAJ REGULAMIN FORUM. Jeśli nie bedziesz sie do niego stosowac dostaniesz ostrzezenie - 3 ostrzeżenia = BAN

PostWysłany: Sro Sty 27, 2010 6:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam, mam pytanie, w 10 dniu cyklu (21.01)wzięłam tabletkę escapelle, dzisiaj tj. 27.01 dostałam krwawienie, a więc znacznie wcześniej niż przypadałby właściwy okres. ponieważ chciałabym zacząć brać tabletki antykoncepcyjne, zastanawiam się czy traktować to krwawienie jako okres, czyli pierwszy dzień nowego cyklu, i już dzisiaj wziąć pierwszą tabletkę anty, czy czekać na to planowe krwawienie???
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Sty 27, 2010 6:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

teska011 a czytałaś wogołe ulotkę escapelle? Chyba nie!!
Wyraznie pisze:

Cytat:
4. Możliwe działania niepożądane
Jak każdy lek, lek Escapelle ® tabletka 1500 mikrogramów może powodować działania niepożądane (...)
Zaburzenia układu rozrodczego i piersi
Bardzo często (>1/10): Krwawienie niezwiązane z miesiączką

Wystarczylo by poczytac ulotke!! Confused

Poczekaj na właściwy okres

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Sty 28, 2010 11:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie jestem ekspertem, ale ja bym poczekała z tabletkami antykoncepcyjnymi do kolejnego okresu. Teraz teska011 Twoja gospodarka hormonalna jest lekko rozchwiana. Nie lepiej poczekać jeszcze miesiąc aż się ustabilizuje?

A to krwiawienie to nie okres, tylko tak jak napisała mala_mi to skutek uboczny Escapelle.
Powrót do góry
Juli_anne

PostWysłany: Wto Lut 09, 2010 5:49 pm    Temat postu: Escapelle a luteina Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po jakim czasie od wziecia Escapelle mozna zaczac brac luteine Question

Ginekolog przepisala mi luteine w zwiazku z torbiela, mialam brac przez 20 dni.

Niestety pekla prezerwatywa i po 12h wzielam escapelle, kiedy moge kontynuowac leczenie luteina?

Przyłaczyłam do pokrewnego.

Nie zakładaj nowych tematów skoro istnieją pokrewne. Przeczytaj Regulamin Forum! / nowicjuszka
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Lut 09, 2010 7:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najlepiej byłoby nie przerywać leczenia luteiną
Juli_anne

PostWysłany: Wto Lut 09, 2010 7:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale czy jedno nie wyklucza drugiego?

luteina ma m.in za zadanie podtrzymanie ciazy...

Czy po tabletce "po" powinno wystapic krwawienie?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Lut 09, 2010 9:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Krwawienie jest skutkiem ubocznym. Nie jest wyznacznikiem tego czy tabletka działa czy nie.

Co do luteiny...Nie powinno się przerywać kuracji...
Juli_anne

PostWysłany: Sro Lut 10, 2010 4:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

OK dziekuje za wyjasnienie kwestii krwawienia

a czy luteina nie wplynie na dzialanie escapelle?

nie ma zadnych przeciw wskazan do kontynuowania leczenia luteina?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 7 z 40