Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part.2

Idź do strony 1, 2, 3 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Mar 09, 2008 4:01 pm    Temat postu: Escapelle, part.2 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z uwagi przekroczenia 40 stron otwieram kolejna czesc dot. escapelle Razz.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
jula251

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Mar 10, 2008 4:45 pm    Temat postu: Witam Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzisiaj dostalam okres dokladnie tydzien po wzieciu tabletki fakt faktem jest ono duzo wieksze ale bardzo sie ciesze ze jest.Pozdrawiam
Powrót do góry
.....

PostWysłany: Pon Mar 10, 2008 6:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka dziękuje za odpowiedź
też tak myśle, że tamto krwawienie było po escapelle, bo nie możliwe jest abym tak szybko dostała wtedy okres...
a okres pewnie spóźnia się z powodu tej tabletki..
troche mnie ten śluz zaniepokoił, ale uzbroje sie jeszcze w cierpliwośc i poczekam te dwa tygodnie...
a wy dziewczyny jak myslicie, ten śluz jest tym śluzem niepłodnym?
bo dzisiaj już go w sumie nie mam... więc był przez jakiś tydzień..
Powrót do góry
jula251

PostWysłany: Pon Mar 10, 2008 6:27 pm    Temat postu: hej Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tez mialam taki sluz po wzieciu tabletki i bardzo sie balam, bo bylam 2 razy w ciazy i mialam caly czas taki sluz ale jak przestalam go miec to dostalam okres za 3 dni takze nie denerwuj sie bo ja jak sie denerwowalam okresu nie mialam a jak sobie pomyslalam co bede sie stresowac juz nic tymi nerwami nie zrobie tylko opoznie okres skonczylam sie denerwowac i okres dostalam Laughing
Powrót do góry
majeczka1984

PostWysłany: Pon Mar 10, 2008 6:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja już zupełnie się pogubiłam...
1. kiedy mam dni płodne? cykl 26-34 dni, trwający 5-6 dni... ostatnia miesiączka 25.02.2008
2. czy 9.03.2008 był przed owulacją? bo... pękła nam gumka, wytrysku nie było, ale może jakieś śladowe ilości plemników w płyni... więc z aradą lekarza ("jest ryzyko...") po 27 h zażyłam ESCAPELLE i... niewiem czy zadziała... panicznie się boję... na razie bez żadnych objawów.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Mar 10, 2008 7:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

majeczka, to były Twoje płodne dni, ale skoro nie było wytrysku i jeszcze na dokładkę wzięłaś escapelle, to wg mnie nie będziesz w ciaży.
majeczka1984

PostWysłany: Pon Mar 10, 2008 7:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No też tak myślę... ale jestem panikarą. Ale był to okres przedowulacyjny? Bo próbowałam sobie wtych kalendarzykach internetowych wyliczać i różnie mi to wychodzi...Jesli miesiączka była 25.02, to jest to pierwszy dzień cyklu, a ten 9.03 (kiedy sie kochalismy) to czternasty dzień cyklu. Teraz przy średnio 32, 33 dniowym cyklu owulacja powinna być 15 albo 16 dnia cyklu. I okres płodny to trzy dni przed i po czyli podsumowując 7 - 14.03. Dobrze myślę?
Powrót do góry
.....

PostWysłany: Pon Mar 10, 2008 7:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jula251 dziękuje za odpowiedź
tylko że ja ta tabletke wzięłam 18 lutego a ten śluz pojawił się jakiś tydzień temu czyli początkiem marca.. a ty kiedy miałas taki ten śluz zaraz po wzięciu tabletki czy po jakims czasie ?
a okres dostałaś w czasie czy ci sie spóźnił?
bo mi spóźnia się 2 dni...
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Pon Mar 10, 2008 7:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

majeczka1984 napisał:
Bo próbowałam sobie wtych kalendarzykach internetowych wyliczać i różnie mi to wychodzi...

uwazaj na te kalendarzyki bo one czesto glupoty mowia Confused kazdy ma inny cykl a co za tym idzie roznie rozkladaja sie dni plodne i nieplodne.. stres choroba wszystko na to wplywa.

a i myslisz dobrze jesli chodzi o Twoja wyliczanke do cyklu Smile
Powrót do góry
majeczka1984

PostWysłany: Pon Mar 10, 2008 8:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki . Postawiłam mojego chłopaka przed faktem dokonanym i bez konsultacji z nim wziełam tabletkę - jest przeciwny temu, uważa że nie było większego zagrożenia, a taka dawka hormonów spustoszy mój organizm...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 1 z 41