Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 4:01 pm Temat postu: Escapelle, part.2 |
|
|
z uwagi przekroczenia 40 stron otwieram kolejna czesc dot. escapelle .
|
|
|
jula251
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 4:45 pm Temat postu: Witam |
|
|
dzisiaj dostalam okres dokladnie tydzien po wzieciu tabletki fakt faktem jest ono duzo wieksze ale bardzo sie ciesze ze jest.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
.....
|
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 6:21 pm Temat postu: |
|
|
emilka dziękuje za odpowiedź
też tak myśle, że tamto krwawienie było po escapelle, bo nie możliwe jest abym tak szybko dostała wtedy okres...
a okres pewnie spóźnia się z powodu tej tabletki..
troche mnie ten śluz zaniepokoił, ale uzbroje sie jeszcze w cierpliwośc i poczekam te dwa tygodnie...
a wy dziewczyny jak myslicie, ten śluz jest tym śluzem niepłodnym?
bo dzisiaj już go w sumie nie mam... więc był przez jakiś tydzień.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jula251
|
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 6:27 pm Temat postu: hej |
|
|
ja tez mialam taki sluz po wzieciu tabletki i bardzo sie balam, bo bylam 2 razy w ciazy i mialam caly czas taki sluz ale jak przestalam go miec to dostalam okres za 3 dni takze nie denerwuj sie bo ja jak sie denerwowalam okresu nie mialam a jak sobie pomyslalam co bede sie stresowac juz nic tymi nerwami nie zrobie tylko opoznie okres skonczylam sie denerwowac i okres dostalam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majeczka1984
|
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 6:51 pm Temat postu: |
|
|
ja już zupełnie się pogubiłam...
1. kiedy mam dni płodne? cykl 26-34 dni, trwający 5-6 dni... ostatnia miesiączka 25.02.2008
2. czy 9.03.2008 był przed owulacją? bo... pękła nam gumka, wytrysku nie było, ale może jakieś śladowe ilości plemników w płyni... więc z aradą lekarza ("jest ryzyko...") po 27 h zażyłam ESCAPELLE i... niewiem czy zadziała... panicznie się boję... na razie bez żadnych objawów. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 7:11 pm Temat postu: |
|
|
majeczka, to były Twoje płodne dni, ale skoro nie było wytrysku i jeszcze na dokładkę wzięłaś escapelle, to wg mnie nie będziesz w ciaży. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majeczka1984
|
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 7:32 pm Temat postu: |
|
|
No też tak myślę... ale jestem panikarą. Ale był to okres przedowulacyjny? Bo próbowałam sobie wtych kalendarzykach internetowych wyliczać i różnie mi to wychodzi...Jesli miesiączka była 25.02, to jest to pierwszy dzień cyklu, a ten 9.03 (kiedy sie kochalismy) to czternasty dzień cyklu. Teraz przy średnio 32, 33 dniowym cyklu owulacja powinna być 15 albo 16 dnia cyklu. I okres płodny to trzy dni przed i po czyli podsumowując 7 - 14.03. Dobrze myślę? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
.....
|
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 7:50 pm Temat postu: |
|
|
jula251 dziękuje za odpowiedź
tylko że ja ta tabletke wzięłam 18 lutego a ten śluz pojawił się jakiś tydzień temu czyli początkiem marca.. a ty kiedy miałas taki ten śluz zaraz po wzięciu tabletki czy po jakims czasie ?
a okres dostałaś w czasie czy ci sie spóźnił?
bo mi spóźnia się 2 dni... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 7:55 pm Temat postu: |
|
|
majeczka1984 napisał: | Bo próbowałam sobie wtych kalendarzykach internetowych wyliczać i różnie mi to wychodzi... |
uwazaj na te kalendarzyki bo one czesto glupoty mowia kazdy ma inny cykl a co za tym idzie roznie rozkladaja sie dni plodne i nieplodne.. stres choroba wszystko na to wplywa.
a i myslisz dobrze jesli chodzi o Twoja wyliczanke do cyklu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majeczka1984
|
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 8:34 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki . Postawiłam mojego chłopaka przed faktem dokonanym i bez konsultacji z nim wziełam tabletkę - jest przeciwny temu, uważa że nie było większego zagrożenia, a taka dawka hormonów spustoszy mój organizm... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|