Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
majeczka1984
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 1:14 pm Temat postu: |
|
|
mam dokładnie tak samo - 10.03 zażyłam escapelle, 15.03 dostałam niby "plamienie" ale dośc obfite, czerwone (nie brązowe), no i czuję się generalnie jak przy miesiączce (chociaż dodam, że te dni mam raczej bezbolesne...), a okres właściwy powinnam dostać ok 25.03. Czyli jes 10 dni za wcześnie... Niewiem co o tym myśleć. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pilar
|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 2:34 pm Temat postu: |
|
|
w moim przypadku majeczka, "plamienie" też ma barwe bardziej czerwoną niż brązową ( tak jak przy okresie ) czy ktoś może nam poradzić?? i ile właściwie "plamienie po tabletce" powinno trwać ?? z góry dziekuje ze odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majeczka1984
|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 4:04 pm Temat postu: |
|
|
WŁASNIE, PORADŹCIE COŚ! Czytałam w ulotce escapelle o 7 dniach spóźnienia okresu i ogólnym rozlegulowaniu, ale nie ma info o 10 dniowym wczesniejszym... no i chyba jednak brzuch mnie nie boli od okresu, przynajmniej niebardzo, ale np luźne stolce mam... (ale tego tez może byc inna przyczyna niz efekt uboczny escapelle).... Matko, jak ja wytrzymam do piatku żeby po tych 12 dniach od stosunku zrobic wiarygodny test... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
buziak
|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 9:13 pm Temat postu: :( |
|
|
cześć dziewczyny wzielam tabletke po 20 godzinach czy powinnam mieć jakieś obawy? juz jest 4 dzień a ja nic nie czuje. Srasznie się boję :(podpowiedzcie cos na ten temat |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majeczka1984
|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 9:17 pm Temat postu: |
|
|
buziak, ja też przez 5 dni od zażycia nie miałam żadnych, ŻADNYCH objawów, aż do dziś kiedy to dostałam "okres" albo "plamienie"... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
buziak
|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 9:19 pm Temat postu: |
|
|
majeczka do dzis tzn? ile dni mam czekać ? strasznie się boję. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majeczka1984
|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 9:27 pm Temat postu: |
|
|
no przez 5 dni od zażycia escapelle (zazyłam 10.03, a dziś jest 16.03), a dopiero wczoraj wieczorem dostała to 'plamienie". Nie miałam żadnych bólów, mdłości itp. A to krwawienie mam dość obfite, czerwone jak przy okresie normalnie. Ciekawe tylko ile dni potrwa i czy to mozliwe żeby escapelle tak rozregulowało mój okres żebym dostała miesiąćzkę 10 dni przed czasem (bo powinnam dostać 25.03). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
buziak
|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 9:39 pm Temat postu: |
|
|
juz trace zmysły |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 9:39 pm Temat postu: |
|
|
majeczka i pilarbyc moze to jest juz okres ten wlasciwy ale moze tez to byc plamienie po escapelle. Ja bym poczekala jeszcze do tej daty kiedy okres mialby przyjsc jak w termienie. Wtedy zobaczymy czy cos jeszcze kapnie a jesli to jest okres i przyszedl wczesniej to ok. Moze przyjsc wczesniej a moze sie spoznic. I na ulotce z tego co pamietam pisze o takich skutkach glowa do gory dziewczyny
buziak a jak wygladala Twoja sytuacja? Wytrysk byl w srodku? W koy dzien cyklu? Bo to jestwazne. @0 godzina to pierwsza doba a wiec tabletka powinna zadzialac. Ale nalez pamietac ze to tylko antykoncepcja awaryjna i zawsze jest 1% niepewnosci, niestety..
a tak wogole to dziewczyny. Dla woli wyjasnienia. Po escapelle moga wsytapic skutki w postaci plamienia, bolow brzucha czy glowy ale tez nie musza. Wiec nie mozna tak sobie mowic ze jak ja nie mam objawow to cos jest nie tak i tabsa nie zadzialala bo to bez sesnu. Trzeba czekac cierpilwie na okres i tyle. Inaczej sie nie da. Wiem to po sobie
i nie piszcie tylu postow. Bo prawej stronie postu w gornym rogu macie opcje zmien. i mozna tego uzyc jak cos sie chce dodac do swojej wypowiedzi, pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
.....
|
Wysłany: Pon Mar 17, 2008 12:16 am Temat postu: |
|
|
..dziewczyny czy moge liczyć na jakąś odpowiedź ? |