Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kinia_18 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 9:12 am Temat postu: |
|
|
ana_ ale wiesz lekarz niejest w stanie stwierdzić ile mineło od tej wpadki może ona ze strachu powiedziała że miej bo myslała że może zadziała _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 9:39 am Temat postu: |
|
|
ana dobrze radzi. zaczekaj troche i zrob test z krwi. Wtedy bedziesz wszystko wiedziala na 100%. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zakłopotana1804
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 11:05 am Temat postu: mam pytanie z prośba o pomoc.... |
|
|
Jeżeli ktoś mógłby mi poradzić, co mam robić to bardzo proszę o odpowiedz... Współżyłam z moim chłopakiem w zeszłym miesiącu, (miałam wtedy miesiączkę, ale skorzystaliśmy z prezerwatywy, ta jednak zsunęła się i pojawił się problem (( ). Oczywiście poszłam do lekarza, a ten przepisał mi tabletkę escapelle. Teoretycznie zajście w ciążę jest niemożliwe, jednak minął już termin następnej miesiączki, a ta do tej pory się nie pojawiła... właściwie powinna być już tydzień temu:(. Co mam robić??? Iść do lekarza??? Spokojnie czekać??? ( aha tabletka została przyjęta ok 32 godziny po stosunku). Jeśli ktoś wie co o tym myśleć, bardzo proszę o pomoc....
-----edited by emilka-----
temat przyłączyłam do zbiorczego, odnośnie tabletki escapelle |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 12:18 pm Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem w ciazy raczej nie jestes. Tabletke zazylas w drugiej dobie wiec mysle ze pomogla. Okres spozniac sie moze wlasnie z powodu wziecia escapelle. Ta tabletka to jest duza dawka hormonow i czestym skutkiem jej wziecia jest opozniony okres itp. Jednak ja radzilabym pojsc Tobie do ginekologa i sprawdzic czy wszystko jest wporzadku. Moze trzeba bedzie dac tabletke na wywolanie orkesu. Bo 7 dni to juz jest troche duze opoznienie ale bywaly i wieksze opoznienia po escapelle. Dziewczyny pisly na forum. Mozesz wejsc sobie w dzial escapelle i poczytac wypowiedzi innych na temat tej tabletki
a teraz odnosnie tej Twojej wpadki. Wytrysk byl w srodku czy nie?Bo napisalas ze gumka sie tylko zsunela wiec nie wiem co bylo dalej i jak dlugie masz cykle? i czy regularne? Teoretycznie podczas okresu nie mozna zajsc w ciaze. Ale to tylko w momencie jak masz cykle 28 dniowe i wiecej i musza byc regularne. To wtedy ryzyko zajscia jest znikome nawet gdy wytrysk jest w srodku. Dlatego napisz dokladnie jakie masz miesiaczki. Jednak ja i tak obstawiam ze mama nie bedziesz i jestem nawet tego pewna glowa do gory |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 12:30 pm Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem to nie ciąża poprostu wpływ hormonów, zobaczysz wszystko bedzie ok _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Dareczka22
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 11:57 pm Temat postu: |
|
|
Przypominam swoja historie
Dareczka22 napisał: | Witam!!
Jestem tak zmartwiona że nie wiem co robić....Mój problem jest nastepujący.. okres miałam 9 kwietnia a 1 maja kochałam sie z chłopakiem zabezpieczyliśmy się(prezerwatywa) były to dni płodne i pech chciał że prezerwatywa pękła... Spanikowana odrazu złapałam z tel i poleciałam do ginekologa po escapella.. zażyłam ją po 1h od stosunku...Nie miałam żadnych skutków ubocznych.. Może troche zawroty głowy..Okres dostałam 13 maja na początku była taki jak zwykle może troszeczke słabszy niż zwykle, juz powinnien sie skonczyc teraz jest 19 maj a ja mam jakieś dziwne plamnienia..(( co to może oznaczać?? Obawiam sie najgorszego.. odchodzę od zmysłów..nie wiem co robic i myśleć..do tego bolą mnie piersi.. Proszę o jakąś odpowiedz.....
czekam naprawde na jakas sensowna odpowiedz.....
|
Dostałam okres 4 czerwca trwał on około 5-6 dni nie był taki jak zawsze słabszy i w ogole.. czy to narmoalne i jest wszystko ok??? nie bede mamusia?? bo ja juz nic nie wiem:( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ana_
|
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 9:34 am Temat postu: |
|
|
dareczka oczywiście, że nie będziesz teraz mamusią teraz tu już pewne moim zdaniem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 9:43 am Temat postu: |
|
|
Dokładnie zgadzam sie z aną mamą nie bedziesz _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zakłopotana1804
|
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 10:54 am Temat postu: już wporządku:) |
|
|
Dziękuję zainteresowanym moim pytaniem, już wszystko dobrze!!! Dostałam okres,ale jeszcze dla pewności zrobię sobie test ciążowy... Dziękuje tez za uspokojenie bo po prostu zżerał mnie strach... Ogólni myślę, że warto byłoby się wybrać po tabletki antykoncepcyjne i właśnie tak zrobię... Uff... ten tydzień bez okresu był ciężkim tygodniem, ale na szczęście już jest ok. Jeszcze raz dziękuję za rady i pomoc:* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ana_
|
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 11:09 am Temat postu: |
|
|
zakłopotana1804 no to się cieszę.. tym bardziej, że moja "awaria" wyglądała mniej więcej tak jak Twoja i też przypadała na sam w sumie początek cyklu. Poczekam jeszcze ok 2 tyg na okres... ale spokojna jestem bardzo, wiem,że będzie dobrze:)
---------edited by emilka--------
ludki, temat zamykam, bo przekroczył 40 stron
proszę kontynuować w tym oto temacie: Escapelle, part. 3 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|