Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part.2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
głupiomądra

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Mar 10, 2008 11:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wiem dlaczego, ale od czasu wziecia escapelle, juz minęło 6 i pół dnia, nie mam zadnych krwawien, plamien itp. nie wiem czy pamietacie escapelle wzielam po 17h. ostatnio okres miałam 6lutego czas miedzy miesiaczkami jest różny. ale jak czytam po forach to prawie wiekszosc miała plamienia a u mnie nic. czy to cos znaczy?

i wiem, ze juz kilka osob mi pisało, ze ciazy u mnie nie bedzie, ale przeczytalam na innym forum, ze laska tez tak miała a teraz jest w 9miesiacu, tzn nie wiem czy taka samą sytuację, ale po escapelle nie miała nic, moze wziela za pozno a moze nie, nie wiem, ale czy zawsze jest plamienie, krwawienie po? tak sie zdenerwowalam.

posty połączyłam. proszę korzystaj z opcji "zmień" --- emilka
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mikmik

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 12:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jedne maja palmienia drugie nie;] Ty należysz do grupy która ich nie ma:) czyli nic jak sie cieszyć tylko... są i takie kobiety kótre przy tabletkach antykoncepcyjnych w ciaże zachodzą; nigdy nie ma 100% pewnosci no chyba ze przy wazektomi; ale gdyby tak każdy wyjątkowy przypadek rozpatrywać to w paranoje zaczniesz popadac wiec chill i czekaj na @ i nie pisz posta pod postem bo potem jest 30 stron...i co słowo to post
Powrót do góry
futrzaczek

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 11:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć dziewczyny.
No więc mam problem.Biore yasminelle od prawie roku. Nigdy nie zdarzylo mi sie zapomniec zadnej tabletki, brałam zawsze o tej samej godzinie itd... niestety ostatnio zaczelam nowe opakowanie i juz trzeciego dnia zapomnialam tabletki! Biore je codziennie o 19. Nastepnego dnia wspolzylam z moim chlopakiem i gdzies kolo 14 zdalam sobie sprawe ze tabletki nie wzielam, a minelo ponad 12 godzin. Pojechalam szybko do ginekologa i o 18 wzielam escapelle. czyli okolo 6 godzin od wspolzycia. Ale bardzo sie boje. Teraz biore dalej yasminelle a miesiac traktuje jako plodny. tak zalecil lekarz. Ale strasznie sie boje! jesze ponad dwa tygodnie do miesiaczki:< Czy ktoras z Was miala podobny problem? Pomocy
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 11:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mysle ze tabletke zazylas dosc szybko bo w pierwszej dobie, wiec bedzie dobrze Smile czekaj spokojnie do okesu.Wiem ze ciezko tak wytrzymac ale co Ci innego pozostaje? glowa do gory i pozdrawiam

a co do Twojej sytuacji to nie bylam w takiej bo nie biore tabetek antykoncepcyjnych ale escapelle raz dzrazylo mi sie wziasc.
Powrót do góry
futrzaczek

PostWysłany: Sro Mar 12, 2008 12:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki. Ale chyba osiwieje przez dwa tygodnie. Ogolnie okropnie sie czuje przez to ze wzielam ta tabletke. Ginekolog u ktorego bylam potraktowal mnie strasznie. Stwierdzil że jak nie potrafie wziasc kazdego dnia tabletki to powinnam zalozyc spirale albo cos. Ogolnie byl taki... przykry. Ja wiem ze to moja wina ze zapomnialam:< I jeszcze te dwa dlugie tygodnie. chyba sie zalamie. a myslicie ze mozna wczesniej zrobic sobie test ciazowy? przed pierwszym dniem miesiaczki? czytalam ze niektore dzialaja juz po 7 dniach od stosunku?
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Sro Mar 12, 2008 1:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie przejmuj sie lekarzem. Mi tez jak przepisywal to musial walnac glupkowate teksty Confused niektorzy tacy juz sa i tyle. Mysle ze mozesz zrobic test w dniu spodziewanej miesiaczki - czyli jak piszesz za 2 tygodnie. Wiem ze to dlugo. Ale uwierz mi ze lepiej jest sie czyms zajac i nie pannikowac tak. Czas szybko zleci i miejmy nadzieje ze tabetka zadziala. Badz dobrej mysli Smile
Powrót do góry
.....

PostWysłany: Sob Mar 15, 2008 10:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cześc dziewczyny, myśle że nie musze przypominać znowu swojej sytuacji, bo pisałam już tutaj wiele razy.. mam pytanie odnośnie tego śluzu... bo jakiś tydzień temu miałam śluz ciągnący, przeżroczysty.. potem był gęsty, biały i możliwe że był on w dniach niepłodnych w drugiej fazie cyklu, czyli, że za ok. 2 tygodnie powinnam dostać okresu.. minął już tydzień, a ja dzisiaj rano zauważyłam znowu śluz.. biały i gęsty.. czy on coś oznacza? czy przed okresem występuje śluz ?
a moze to efekt tej tabletki?
prosze pomóźcie, bo okres spóźnia mi się już 9 dni Sad
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Sob Mar 15, 2008 11:03 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli ten sluz jest bialy i nie ciagnacy sie to normalne ze taki jest po owulacji i przed okresem. Ja tez taki mam zawsze przed okresem. Ale moze to tez byc skutek tabletki. Poprostu musisz czekac na okres, bedzie dobrze:)
Powrót do góry
.....

PostWysłany: Sob Mar 15, 2008 4:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pinezka rano ten śluz był biały i nie ciągnący.. ale nie było go dużo..
mam nadzieje, że to ten śluz przed okresem.. jak myślisz za ile dni ten okres może sie pojawić, skoro pojawił mi sie dzisiaj ten śluz?
Dzisiaj popołudniu ok. 15 zrobiłam test ciażowy ''Quick vue''
pokazała mi się jedna kreska przy literce C, co oznacza wynik negatywny.. więc troche sie uspokoiłam
słyszałam, że ten test powinno sie robić rano, ja zrobiłam popołudniu, czy może to jakoś wpłynąć na wynik testu?
okres powinnam dostać 8 marca a dzisiaj jest 15, więc mysle, ze nie zrobiłam go zbyt wcześnie.
Powrót do góry
pilar

PostWysłany: Sob Mar 15, 2008 7:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam, pisałam poprzedniego posta jakiś czas temu- i za odpowiedzi serdecznie dziekuje Smile . To naprawde pomaga jak ktoś obiektywnie spojrzy na sprawe. Dziś pisze w związku z plamieniem po tabletce. Zażyłam ją 5 marca a 11 wystąpiło u mnie krwawienie i trwa do dziś. Objawy mialam takie jak przy okresie-kaprysy,bóle podbrzusza itp. Krawienie jest też tak obfite jak przy okresie. Pojawiło sie ok 7 dni przed przewidywaną miesiączką (czytałam ze po escapelle mogą być odchyły w cyklu do kilku dni wcześniej,lub później) zastanawiam się co to właściwie jest??? czy "plamienie po escapelle" czy może to okres??? już sama nie wiem... prosze, poradźcie mi.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 39, 40, 41  Następny
Strona 2 z 41