Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part.2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
magdanikola

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Cze 13, 2008 2:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny,mam nadzieję że mi jakoś pomożecie. 25 kwietnia miałam ostatnia miesiączkę (cykle mam co 28-29 dni). Wpadkę miałam 9 dnia cyklu,ok. 20 godzin pózniej wziełam tabletkę. Po 7 dniach wystapiuło krwawienie i trwało około 6-7dni zazwyczaj trwa jakieś 3-4. 23 maja powinnam dostać okresu a tu nadal nic. Robiłam testy wychodzą negatywnie(nawet dziś robiłam). Piszę tu już poraz kolejny,czytam wasze posty i widzę że dziewczyny wcześniej czy pózniej dostają miesiączki..jak sądzicie czy tabletka aż tak może opóznić miesiączke ?

Powrót do góry
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Cze 13, 2008 3:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

może tak opóźnić miesiączkę, ale jak za tydzień-dwa nie dostaniesz, to przejdź się do lekarza, zeby wywołał. rzadko bo rzadko, ale czasami się zdarza, ze organizm potrzebuje "odblokowania"
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Cze 13, 2008 3:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmmm a mozesz napisać jakie to było krwawienie? Czy takie na okres czy inne? Może te hormony tak wszystko przyśpieszyły, hmmm dziwne. No ja testy teraz pokazuja wynik negatywny to powinny być wiarygodne więc może lepiej przejdź sie do gina będzie wszystko jasne. Może wtedy to krwawienie to była jakby miesiączka, może tyle chormonów ją przyśpieszyło, a teraz się mogła zatrzymać.
magdanikola

PostWysłany: Pią Cze 13, 2008 3:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki dziewczyny...a to krwawienie które było 7 dni po tabletce to wyglądało jak miesiączka tylko trwało dłużej bo 6-7 dni a zazwyczaj mam po 3 dni...i jak bym to nawet wzieła za przyspieszona miesiączkę to i tak tydzień temu powinnam dostać kolejnej...dzia pobolewa mnie brzuch i plecy więc może może...ale nie nastawiam się tak bo już mnie raz to zmyliło..a i dodam jeszcze że mniałam bardzo obfity i gesty biały śluz jakieś kilka dni temu,nie przypominam sobie abym kiedykolwiek miała coś takiego...co to może być i czym spowodowane?
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Pią Cze 13, 2008 10:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mysle ze jak boli brzuch i plecy to wpadnie niedlugo okres Smile bedzie dobrze, nie stresuj sie i idz do lekarza tak jak mowi Emilka.
Powrót do góry
magdanikola

PostWysłany: Pią Cze 13, 2008 10:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki,naprawdę pomaga to forum ale same rozumiecie nerwy są i to sporo. W poniedziałek jestem umówiona do lekarza dam znać co powie. Smile
Powrót do góry
bardzomalami

PostWysłany: Pon Cze 16, 2008 3:29 pm    Temat postu: pomocy! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewietnastego dnia cyklu pekla nam gumka. nie przebywalam wtedy w domowej miejscowosci i lekarz powiedzial mi ze nie moze mi przepisac tej tabletki bo nie jestem zarejestrowana. tuz po powrocie do domu ( 5 dni) od razu poszlam do lekarza i zazylam escapelle. po zazyciu nie mialam zadnych dziwnych objawow np. tak jak niektore piszecie bólów brzucha itp. jak duza jest mozliwosc ze jestem w ciazy ??? blagam , pomozcie !
Powrót do góry
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Cze 16, 2008 6:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

5 dni od wpadki? To Ci powiem że jak dobrze zrozumiałam to stanowczo zapóźno bo tabletka działa tylko 3 doby od stosunku także wydałaś pieniądze niepotrzebnie. jeśli jednak źle zrozumiałam to napisz w której godzinie zarzyłaś i jak długie masz cykle.
pinezka
Gość

PostWysłany: Pon Cze 16, 2008 8:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli tak bylo to zgadzam sie z Kinia.
Powrót do góry
ana_

PostWysłany: Wto Cze 17, 2008 8:14 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no niestety ja też się zgadzam.
Zastanawiam się tylko po co lekarz przepisał escapelle po 5 dniach wiedząc, że działa do 72 h i z każdą dobą skuteczność radykalnie maleje??? żeby dostac kasę za wizytę?
poczekaj jakies 2-3 tyg i zrób test
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 39, 40, 41  Następny
Strona 40 z 41