Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wojteqll
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Paź 25, 2009 7:11 pm Temat postu: pomocy - masa |
|
|
Otóż cwicze 3 miesiace na silce w domu, mam 190cm, 77kg, 16 lat. od ok roku sotoswalem rozne metody diety aby przybrac na masie, byla dieta, byly gainery i moja waga wachala sie miedzy 75 a 78. jestem ektomorfikiem. chcialbym w ciagu pol roku przybrac ok 10 kg. niekoniecznie musi byc to w calosci masa miesniowa. Wygladam troche jak `patyk` i chcialbym to zmienic. prosze o pomoc..
Temat przenosze w odpowiednie miejsce.
Mala_mi
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 5:23 pm Temat postu: |
|
|
wojteqll
Zalecenia jak przytyć i co spożywać podaję Ci na pw. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
helloween Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 3:56 am Temat postu: |
|
|
Napisz tu
Chyba ze masz jakis dziwny sposob ktorego nikt nie rozumie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
przemas2003
|
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 9:14 pm Temat postu: Chciałbym przybrać na wadze POMOCY |
|
|
Witam mam 16 lat 180cm wzrostu i ważę 70kg. Już od prawie dwóch miesięcy ćwiczę i chciałbym przytyć ale jakoś mi sie nie udaje. Myślałem nad braniem kreatyny albo białka ale nie wiem czy to dobry pomysł? Nie stosowałem żadnej diety bo nie mam o tym pojęcia co i jak. Więc proszę o pomoc.Proszę o jakąś diete i plan treningowy co i jak ćwiczyć w poszczególnych dniach.
Temat przenosze w odpowiednie miejsce
Mala_mi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kamcia2ok
|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 7:48 pm Temat postu: |
|
|
Witam mam ten sam problem co wszystkie osoby, które tu pisały, a mianowicie nie mogę przytyć Mam 160 cm wzrostu i warzę 43 kg. Jestem taka szczupła, że pasuje tylko na mnie rozmiar spodni xs a bluzki to tylko s. Wszystkie badania miałam robione i wszystko jest w porządku nawet robiłam badanie na tarczycę i były wyniki bardzo dobre. Biorę tabletki antykoncepcyjne i myślałam, że może po nich coś przytyję, ale to także nie przyniosło rezultatu. Ogólnie to jem węglowodany, jogurty, ser,ziemniaki, makarony, kasze, ryż... i bardzo często jem, ale to także mi nic nie pomaga:( Myślałam nad tym Dibencozid Magnum co wcześniej ktoś o tym pisał, tylko nie wiem czy to przyniesie rezultat. Lekarz powiedział mi, że mam taką przemianę materii i dlatego jestem taka szczupła, że przytyje dopiero gdy urodzę dziecko. A tak jak czytałam wcześniej to dziewczyny pisały, że po urodzeniu dziecka to waga im jeszcze spadła, mam też koleżankę, która miała taką sytuację, urodziła synka i waży mniej niż przed ciążą. Czy ma ktoś dobry i sprawdzony sposób na to, aby można było przytyć? Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 9:15 pm Temat postu: |
|
|
moze drastycznie zmienic nawyki zywieniowe, moze przestac sie dobrze odzywiac i wtedy organizm by zaczal sobie odkładac zapasy? _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kamcia2ok
|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 10:04 pm Temat postu: |
|
|
Tak też już próbowałam i nic z tego:( Już nie wiem co mogę zrobić żeby przytyć.... Mam prawie 21 lat i całe moje życie polegało na tym, że wytykano mnie palcami, bo byłam za chuda... zawsze słyszałam za plecami: anorektyczka, chudzielec, nawet bali się mnie dotykać bo myśleli, że mnie zaraz połamią, było to dla mnie okropne bo nie mogłam z tym nic zrobić... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Mar 12, 2010 11:33 am Temat postu: |
|
|
nie zmieniac drastycznie diety, nie jesc byle czego.
ja zaczynajac cwiczyc wazylem 58kg dzisiaj waze niecale 90 a specjalnie wielkiej diety nie trzymam.
ustabilizowac sobie
5 posilkow + posilek przed snem.
Szkoda ze nie czytacie postow wstecz bo wszystko napisane czarno na bialym
Do tego jakakolwiek forma aktywnosci - bieganie, rower itd - aktywnosc podnosi poziom hormonow anabolicznych
5 posilow jak pisalem
1 sniadanie - bogate
2 sniadanie jakies kanapki
3obiad
4podwieczorek bogatszy w tluszcze i bialko
5 kolacja
6 posilek przed snem (np twarozek z oliwa)
polecam silownie - reszta form aktywnosci moze skutkowac tym ze poprostu urosnie wam brzuch |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kamcia2ok
|
Wysłany: Pią Mar 12, 2010 5:25 pm Temat postu: |
|
|
Helloween wszystko to co tu opisałeś już stosowałam, ogólnie to jem bardzo dużo tak jak pisałeś 5 posiłków i do tego ćwiczę pół godziny dziennie i jak na razie nic się nie zmieniło w mojej wadze. Zależy mi na tym, żeby chociaż przytyć na nogach bo mam strasznie szczupłe i wyglądać w końcu normalnie, z tego co sobie obliczyłam to musiałabym przytyć przynajmniej 13 kg. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 3:29 am Temat postu: |
|
|
Kamcia2ok napisał: | Helloween wszystko to co tu opisałeś już stosowałam, ogólnie to jem bardzo dużo tak jak pisałeś 5 posiłków i do tego ćwiczę pół godziny dziennie i jak na razie nic się nie zmieniło w mojej wadze. Zależy mi na tym, żeby chociaż przytyć na nogach bo mam strasznie szczupłe i wyglądać w końcu normalnie, z tego co sobie obliczyłam to musiałabym przytyć przynajmniej 13 kg. |
rozpisz diete.
napisz wage wzrost i styl zycia (aktywny, srednio aktywny, leniwy itd) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|