Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie moge zajść w ciążę part 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Maj 15, 2009 12:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bomzi no i wreszcie mądra decyzja ginekologa. PCO było do przewidzenia Wink). A wyniki hormonów tego nie potwierdzają?? Myślę,że na pewno tak. Teraz zobaczysz jak w klinice sie Tobą szybko zajmą. Pozdrawiam i zaciskam kciuki. PCO utrudnia sprawę ale to nie wyrok. Ja tez mam Wink

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Alice

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Maj 15, 2009 12:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bomzi, jaką dawkę Clo brałaś?
W zeszłym miesiącu moje jajniki zareagowały na Clo, ciągle mnie bolały i pęcherze urosły ale w tym niestety nie czuję nic i zaczynam się bać, że kolejny cykl nic się nie zadzieje. Dziś mam pierwszy monitoring.
Powrót do góry
bomzi

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Maj 15, 2009 1:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Alice Ja brałam clo dwa razy dziennie od 5 dnia cyklu przez pięć dni . Jeżeli chodzi o jajniki to mnie też bolą prawie w każdym cyklu choć owulacji nie ma

Tosiu mój gin nie badał mi wszystkich hormonów także na tej podstawie nie mógł mi stwierdzić PCO , a jakie leczenie stosuje sie przy PCO?
Mam nadzieje że na polnej odnajde nadzieje

Dodano po 2 minutach:

A tak wogóle Tosiu Twoje szczęście jest dla mnie dużym wsparciem i taka iskierką nadzieji, że jakoś to będzie i kiedyś pojawi sie w mojej rodzinie dziecko.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Maj 15, 2009 3:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bomzi zobaczysz ,że się uda. Twój gin powinien zlecić badania hormonów aby potwierdzić PCO to podstawa ( LH, FSH) . Pewnie zlecą Ci to w klinice. Pewnie stwierdził to na podstawie obrazu jajników.
Leczenie jest zależne od tego z czym jest problem. U Ciebie podejrzewam kłopoty są z owulacją więc w tym kierunku będą działać. Plan działania u mnie w klinice jest taki ( choć nie zdążyłam przejść żadnego etapu bo udało się zajść w ciąże naturalnie)
- siofor - bardzo ważny w walce z PCO ( to mi pomogło)
1. etap - clo przez trzy cykle z koniecznym monitoringiem. Jeśli nie działa zwiększają dawkę do 2 , 3 tabletek i monitoring.
2. Jeśli Clo nie działa to kierują na drożność jajowodów
3. Podają gonadotropiny i to musi pomóc.
4. Laparoskopia, wrogość śluzu
5. Inseminacja 6x
6. in vitro
Przede wszystkim co zrobić musisz na samym początku to hormony i badania nasienia . Bez tego się nie obejdzie.

Powrót do góry
wiki86

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Maj 15, 2009 7:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny jestem załamana!!!!!!!!!!!!! Nie dość że nie mogę zajść w ciążę to jeszcze mam chore nerki i to bardzo,muszę pilnie u specjalisty zrobić dokładne badania bo chyba jedna nerka żle funkcjonuje,od tych nerek mam słabą anoreksje,jeśli zacznę nerki leczyć anoreksja minie,ale boję się jak cholera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
bomzi

PostWysłany: Pią Maj 15, 2009 10:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu clo już brałam 5 cykli więc podejrzewam że ten etap zostanie pominięty, a co więcej to zobaczymy już za tydzień
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Maj 16, 2009 11:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bomzi ja tez bralam clo.tak czy inaczej bedziesz pewnie to brala ale z dodatkiem sioforu lub metforminy.wtedy sa lepsze efekty. Oni zawsze zaczynają od najlatwiejszych metod by jak najmniej obciązyc organizm.jednak wszystko zalezy od lekarza prowadzącego. Bedzie dobrze.tylko wybierz dobrego specjaliste. Wiki bedzie dobrze tylko sie przebadaj.

Powrót do góry
bomzi

PostWysłany: Sob Maj 16, 2009 12:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Trudno jak będe musiała to będe brała te leki ale obawiam sie że strasznie sie roztyje już przybyło mi ładne pare kilo
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Maj 16, 2009 7:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bomzi po clo w ogóle nie przytyłam. Siofor i metformina działają zupełnie inaczej. Bardzo się przy tym chudnie. A inne tj. gonadotropiny to zależy ale nie ma co sie martwić na zapas bo każdy reaguję inaczej.

Powrót do góry
Alice

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Maj 17, 2009 12:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja znowu podłamana. W piątek byłam na monitoringu, największy pęcherz w 10 d.c. miał wielkość 12 mm. Tak jak podejrzewałam wcześniej, nic się nie dzieje. Po pierwszej serii Clo moje jajniki zareagowały, teraz wygladają jak ser szwajcarski. Gin myśli, że pęcherzyk urośnie, bo zawsze ok. 18 d.c. osiągał wymagana wielkość ale ja uważam, że nie.
Z mojego otoczenia kolejne 3 dziewczyny w ciąży. Bolesne. Mimo, iż mam już jednego Dzidziusia to i tak boli. Nie czuję się spełniona... Najlepsze jest to, że jedna z tych dziewczyn 3 lata starała sie o dziecko, bez rezultatów, potem miała in vitro, z którego są bliźnięta a teraz zaszła naturalnie.
Bomzi, mi też przybyło kilogramów.
Tosiu, chcę się zgłosić do tej kliniki w Sz., nie zamierzam dłużej czekać.
Czy do kliniki niepłodności trzeba mieć skierowanie? Na jakiej podstawie lekarz tam kieruje? To 9 miesiąc starań o dziecko.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 17 z 42