Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie moge zajść w ciążę part 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Nie Maj 17, 2009 5:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Alice niestety te Twoje pecherzyki rosną tak jak moje. Nie osiągną wielkosci odpowiedniej do pekniecia i dlatego Twoje jajniki wygladają jak ser szwaj. Pamietaj ze lepiej juz nie ryzykowac bo szkoda jajnikow. Im gorszy ich stan tym trudniejsza stymulacja. Udaj sie do kliniki.tam dzialają a nie probują. Skierowania nie dostaniesz bo to są kliniki prywatne. Podstawą do udania sie do kliniki to brak ciązy

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
bomzi

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Maj 17, 2009 8:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja do kliniki w Poznaniu dostałam skierowanie od ginekologa niestety kolejki są duże i tak po znajomości udało mi sie zapisać na lipiec
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Maj 17, 2009 11:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiki anoreksja to choroba na tle psychicznym, a to co Ty masz to niedowaga...i nie myl tych pojęć...
mka

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Maj 18, 2009 1:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cześć dziewczyny dawno mnie u was nie było. U mnie nic się nie zmieniło dalej starania ale jakoś to leci.

Bomzi tosia ma racje teraz w końcu trafisz tam gdzie znają się na tym co robią i bądz dobrej myśli.

Tosiu a co słychać u ciebie jak się czujesz??? mam nadzieje że rozkwitasz i wszystko jest dobrze??? Jak tam twój maluszek zaczyna sie wiercić??? Very Happy
Powrót do góry
anusia25

PostWysłany: Pon Maj 18, 2009 10:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

byłam na badaniach zapalenie, nadżerka i grzybica koszmar myślałam że spadne z fotela, dostałam leki i w przyszłym tygodniu następna wizyta.
czy to ma jakiś wpływ na nasze starania?
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pon Maj 18, 2009 11:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bomzi no właśnie skierowanie do takiej kliniki można otrzymać ale są to tylko i wyłącznie wybrane placówki i bardzo długo się czeka a czas niestety jest bardzo ważny ponieważ kolejne wizyty muszą być wykonane bardzo szybko i w określonych dniach . Czasami niestety taka wizyta nic nie daje. Oczywiście nawet w klinice do której dostaniesz skierowanie nie będziesz miała nic za darmo. O darmowym in vitro możesz zapomnieć itd.
Według mnie lepszym rozwiązaniem jest wizyta w klinice prywatnej. Niestety wiąże się to z kosztami ale wyniki są lepsze i co najważniejsze efekty są bardzo szybko a na pewno szybciej niż po leczeniu ze skierowaniem czyli na kasę chorych. Wszystko jest do przemyślenia i oszacowania kosztów. Jeśli nie stać Was na klinikę prywatną to niestety trzeba uzbroić się w cierpliwość.
mka u nas wszystko dobrze. zaczęliśmy 10 tydzień Wink)) . Mam okropne mdłości które męczą mnie od rana do nocy ale warto. Mężulek cały czas przygląda się brzuszkowi i twierdzi że już zaczyna rosnąć Wink)). Pozdrawiam
anusia25 no lepiej to wyleczyć. Jako tako nie ma to wpływu na zajście w ciąże ale zawsze może przeszkadzać.

Powrót do góry
mka

PostWysłany: Pon Maj 18, 2009 4:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja też czekam na @ mam bóle jak bym ją już miała ale krwawienia nie ma do tego okropnie bolą mnie piersi. poczekam kilka dni i jak nic nie bedzie to zrobie teścik. narazie czekam ale juz oczywiście nabrałam do głowy. zobaczymy
Powrót do góry
wiki86

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Maj 19, 2009 7:14 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczynki tak sobie myślę ,że nowicjuszka co do mnie ma rację,ja nie mam nic z główką,nie stresuję się ani nic,ostatnio nawet zapomniałam o tym że chcemy dziecko,a lekarka wkręca mi że mam początki anoreksji-to chyba raczej nie możliwe!!!! Niedowagi też chyba nie mam,ważę praktycznie mało bo 50kg.ale ja jestem niska i malutka,to przecież nie mogę i nie powinnam więcej ważyć!!!!
Dziewczynki nie łamcie się,róbcie badania,bierzcie leki,ale nie myślcie w kółko o dzidzi,będzie dobrze bo wszystkie będziemy mamami prędzej czy później!!!! Uda nam się i trzeba być dobrej myśli,ja nawet zapomniałam że za 2 tyg.na badanie drożności idę,o ile @ się nie spóźni i będzie w tą sobotęSmile
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Maj 19, 2009 10:16 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przede wszystkim anoreksji nie stwierdza sie na podstawie wagi. To bardziej skomplikowana sprawa. Ja waze 48 kg przy wzroscie 156. Malo ale od zawsze tak mam i nikt mi nie wmawial anoreksji. Oj...

Powrót do góry
LiiiLuuu

PostWysłany: Wto Maj 19, 2009 7:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny ciesze sie waszym szczesciem i smuce waszymi nie powodzeniami.czytam te posty od dluzszego czasu.Od jutra bede chciala zaczac mierzyc temperature, czy to musi byc zawsze o tej samej porze?mam prace trzy zmianowa, akurat jutro mam na popoludnie ale jak bede rano chodzila na 5??a tymbardziej jak beda nocki?jak ja mam sobie to zaplanowac??
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 18 z 42