Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 5:54 pm Temat postu: |
|
|
Alice niestety te Twoje pecherzyki rosną tak jak moje. Nie osiągną wielkosci odpowiedniej do pekniecia i dlatego Twoje jajniki wygladają jak ser szwaj. Pamietaj ze lepiej juz nie ryzykowac bo szkoda jajnikow. Im gorszy ich stan tym trudniejsza stymulacja. Udaj sie do kliniki.tam dzialają a nie probują. Skierowania nie dostaniesz bo to są kliniki prywatne. Podstawą do udania sie do kliniki to brak ciązy _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
bomzi
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 8:29 pm Temat postu: |
|
|
Ja do kliniki w Poznaniu dostałam skierowanie od ginekologa niestety kolejki są duże i tak po znajomości udało mi sie zapisać na lipiec |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 11:20 pm Temat postu: |
|
|
wiki anoreksja to choroba na tle psychicznym, a to co Ty masz to niedowaga...i nie myl tych pojęć... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 1:31 am Temat postu: |
|
|
cześć dziewczyny dawno mnie u was nie było. U mnie nic się nie zmieniło dalej starania ale jakoś to leci.
Bomzi tosia ma racje teraz w końcu trafisz tam gdzie znają się na tym co robią i bądz dobrej myśli.
Tosiu a co słychać u ciebie jak się czujesz??? mam nadzieje że rozkwitasz i wszystko jest dobrze??? Jak tam twój maluszek zaczyna sie wiercić??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anusia25
|
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 10:41 am Temat postu: |
|
|
byłam na badaniach zapalenie, nadżerka i grzybica koszmar myślałam że spadne z fotela, dostałam leki i w przyszłym tygodniu następna wizyta.
czy to ma jakiś wpływ na nasze starania? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 11:33 am Temat postu: |
|
|
bomzi no właśnie skierowanie do takiej kliniki można otrzymać ale są to tylko i wyłącznie wybrane placówki i bardzo długo się czeka a czas niestety jest bardzo ważny ponieważ kolejne wizyty muszą być wykonane bardzo szybko i w określonych dniach . Czasami niestety taka wizyta nic nie daje. Oczywiście nawet w klinice do której dostaniesz skierowanie nie będziesz miała nic za darmo. O darmowym in vitro możesz zapomnieć itd.
Według mnie lepszym rozwiązaniem jest wizyta w klinice prywatnej. Niestety wiąże się to z kosztami ale wyniki są lepsze i co najważniejsze efekty są bardzo szybko a na pewno szybciej niż po leczeniu ze skierowaniem czyli na kasę chorych. Wszystko jest do przemyślenia i oszacowania kosztów. Jeśli nie stać Was na klinikę prywatną to niestety trzeba uzbroić się w cierpliwość.
mka u nas wszystko dobrze. zaczęliśmy 10 tydzień )) . Mam okropne mdłości które męczą mnie od rana do nocy ale warto. Mężulek cały czas przygląda się brzuszkowi i twierdzi że już zaczyna rosnąć )). Pozdrawiam
anusia25 no lepiej to wyleczyć. Jako tako nie ma to wpływu na zajście w ciąże ale zawsze może przeszkadzać. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mka
|
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 4:11 pm Temat postu: |
|
|
ja też czekam na @ mam bóle jak bym ją już miała ale krwawienia nie ma do tego okropnie bolą mnie piersi. poczekam kilka dni i jak nic nie bedzie to zrobie teścik. narazie czekam ale juz oczywiście nabrałam do głowy. zobaczymy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 7:14 am Temat postu: |
|
|
Dziewczynki tak sobie myślę ,że nowicjuszka co do mnie ma rację,ja nie mam nic z główką,nie stresuję się ani nic,ostatnio nawet zapomniałam o tym że chcemy dziecko,a lekarka wkręca mi że mam początki anoreksji-to chyba raczej nie możliwe!!!! Niedowagi też chyba nie mam,ważę praktycznie mało bo 50kg.ale ja jestem niska i malutka,to przecież nie mogę i nie powinnam więcej ważyć!!!!
Dziewczynki nie łamcie się,róbcie badania,bierzcie leki,ale nie myślcie w kółko o dzidzi,będzie dobrze bo wszystkie będziemy mamami prędzej czy później!!!! Uda nam się i trzeba być dobrej myśli,ja nawet zapomniałam że za 2 tyg.na badanie drożności idę,o ile @ się nie spóźni i będzie w tą sobotę |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 10:16 am Temat postu: |
|
|
przede wszystkim anoreksji nie stwierdza sie na podstawie wagi. To bardziej skomplikowana sprawa. Ja waze 48 kg przy wzroscie 156. Malo ale od zawsze tak mam i nikt mi nie wmawial anoreksji. Oj... _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
LiiiLuuu
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 7:46 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny ciesze sie waszym szczesciem i smuce waszymi nie powodzeniami.czytam te posty od dluzszego czasu.Od jutra bede chciala zaczac mierzyc temperature, czy to musi byc zawsze o tej samej porze?mam prace trzy zmianowa, akurat jutro mam na popoludnie ale jak bede rano chodzila na 5??a tymbardziej jak beda nocki?jak ja mam sobie to zaplanowac?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|