Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 11:36 am Temat postu: |
|
|
cześć dziewczyny czy przy staraniach o dzidzie ma jakieś znaczenie zdawanie krwi i czy w niczym nie przeszkadza bo chciała bym zdać a nie wiem czy sobie nie zaszkodze. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 12:17 pm Temat postu: |
|
|
Oddawanie krwi przed planowym poczęciem nie ma wpływu na rozwój dziecka.
Jednak w ciąży jest to zakazane, ponieważ w pierwszym trymestrze może być przyczyną poronienia. Jeżeli staracie się o dziecko, lepiej nie ryzykować. Oddawanie krwi nie wpływa negatywnie na zagnieżdżenie się jajeczka, ale może się zdarzyć, że oddasz krew nie wiedząc, że jesteś w ciąży. Przy wypełnianiu formularza podaje się datę ostatniej miesiączki, żeby wykluczyć możliwość ewentualnej ciąży.
Ja bym nie ryzykowała _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Alice
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 12:39 pm Temat postu: |
|
|
Bomzi, nie martw się może zdarzyć się tak, że po urodzeniu dziecka schudniesz. U mnie tak było - nieprzespane noce, niedojadanie, opieka nad maleństwem, pranie, sprzatanie itp. spowodowały, że ważyłam kilka kilo mniej niż przed ciążą.
Ostatnio niestety miałam mnóstwo stresów, przybyło mi to i ówdzie ale walczę z kologramami, bo wiosna w pełni i trzeba pokazać co nieco .
Ja też wstydzę się swojego ciała, chociaż mój M mówi, że jest piękne . Podobno faceci wcale nie lubią niezdrowych anorektyczek, chcą mieć za co złapać i potrzymać .
Ciekawi mnie jak znoisz Clo i czy czujesz, że tam na dole twoje jajniczki pracują po spożyciu ziólek?
U mnie niestety nadal nic. Martwię się, bo skierowanie na badania wygasa za 5 dni a ja jeszcze nia mam @. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 12:51 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny a ja mam ostatnio taki problem,że prawie wcale nie jem,nie jestem głodna w ogóle,wczoraj tylko zjadłam bułkę o 12 w południe i to jeszcze ją wmuszałam, i do tej pory nic jeszcze nie jadłam teraz zrobiłam sobie kakao aby coś ciepłego na ten żołądek dać bo muszę wyjść na miasto! Normalnie już mnie powoli to martwi,bo zawsze byłam głodomorek,a od jakiś kilku dni tak jem troszeczkę i nie dlatego że jestem głodna,tylko dlatego aby nic mi nie było i aby jakoś ten żołądek mieć zapełniony!!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
<LAGUNKA>
|
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 1:29 pm Temat postu: |
|
|
wiki86 uważaj , żebyś nie popadła w anemie albo coś gorszego. Moża masz jakies problemy,albo się czymś stresujesz. Ja pamiętam kiedy miałam egzaminy to tez mi sie nie chciało wcale jeśc. Nie czułam wogóle głodu, najchętniej nic bym nie jadła. Czasami tak bywa, ale jeżeli dłużej się to utzrymuje to trzeba się wybrac do lekarza, żeby przepisał jakieś witaminki, albo jakis specyfik na apetyt. pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 3:24 pm Temat postu: |
|
|
wiki86 raz - anemia , dwa - prosta droga do anoreksji. Powoli zagłuszasz organizm domagający sie pożywienia. Nie dobrze.
Zajściu w ciąże na pewno to nie pomoże a wręcz przeciwnie. Głodzenie sie rozreguluję całą gospodarkę hormonalną. Będzie problem.... _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
|
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 3:50 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny ale się nie głodzę po prostu nie mogę jeść,wmuszam sobie jedzenie aby nie wpaść w anemię!!! Motywuję się do jedzenia ale za cholercie ciężko mi się przełyka!!! zmotywuję się dzisiaj i zrobię sobie coś co naprawdę lubię ! Mam nadzieję że zjem bez problemu:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 4:32 pm Temat postu: |
|
|
Kochana głodzenie to nie tylko dobrowolne niejedzenie ale to też właśnie " niemożność " jedzenia które spowodowane jest Twoją psychiką. Mózg wysyła informacje o sytości mimo iż brakuję organizmowi pożywienia. Niestety to jest problem z którym musisz się uporać, bo długo tak nie pociągniesz. Zaczniesz odczuwać zmęczenie, znużenie brak energii. Postaraj się jeść. Może tak jak piszesz zrób to co lubisz i nie myśl o tym,że nie możesz tego przełknąć....po prostu jedz _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mka
|
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 7:19 pm Temat postu: |
|
|
wiki jeść trzeba bo bez tego ni ..... . Może tak porostu masz takie dni, może masz jakąś małą depreche i temu nie idzie Ci jedzenie jednak stres rozczarowania itd. ale nie dawaj sie głowa do góry |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
|
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 7:50 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny byłam w szkole zamówiłam sobie w bufecie 3 pyzy i mięsko i zjadłam,ale coś nie dobrego dzieje się chyba w moim organizmie!!!Napiszę może od początku,miałam w szkole mały sprawdzianik poszedł nieźle i wcale się go nie obawiałam!!! Siedziałam w ławce i pisałam co miałam napisać aż tu nagle stało się coś dziwnego a zarazem przyjemnego.Poczułam naprawdę przyjemne dreszcze w miejscu intymnym te dreszcze były aż tak mocne że miałam ochotę krzyknąć,więc skrzyżowałam nogi aby przeszło,ale to stało się jeszcze bardziej przyjemne,podobnie jak bym miała orgazm!!!skąd mi się to wzięło,nie myślałam o rzeczach przyjemnych po prostu siedziałam w ławce i doznałam przyjemność!!! Nigdy czegoś podobnego nie miałam aż się przeraziłam co to było??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|