Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
KoffanaAgoosia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 10:10 pm Temat postu: |
|
|
no wlasnie tak jak zapytala nowicjuszka... ile sie staracie ?? moze nie doczytalam ale to jest bardzo wazne jesli chodzi o jakies badania leczenia itp wiesz ze nie zabardzo sie zajma Toba jesli sie staracie mniej niz rok... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Alice
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 10:21 pm Temat postu: |
|
|
Wiki, z tego co wiem badanie nasienia ważne jest 6 miesięcy. Dla faceta to okropny stres, mój mąż też mi zapowiedział, że więcej nie pójdzie, tyle, że do inseminacji będą potrzebne jego ziarenka, więc nie będzie miał wyjścia. Raczej będą potrzebne wszystkie badania, więc chyba drożność też muszą ci zbadać.
Ja mam wizytę za kilka dni w klinice. Boję się, chociaż wiem, że nie będą mi nic teraz robić, trzeba czekać do miesiączki, potem do owulacji ...
Jeśli ci tak bardzo zależy to umów się do kliniki ale nastaw się na to, że dla lekarza staranie się rok o dziecko to nic strasznego. U mnie minęło właśnie 12 miesięcy od rozpoczęcia starań, mam już jedno dziecko a lekarz i tak mnie uspokaja, że mam czas. Szczerze mówiąc byłam rozczarowana po pierwszej wizycie, szukałam pomocy a nie potwierdzenia tego co powtarzał mi mój gin, że zajdę w ciążę. I nie zaszłam, mimo, iż wyluzowałam się, mąż bierze witaminy, zmieniliśmy nawyki żywieniowe, mam cykle jak w zegarku, duże pęcherze owulacyjne.
Działaj, Wiki! Będziesz mamą na pewno. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 10:59 am Temat postu: |
|
|
No właśnie umówiłam się z lekarzem z kliniki,poczytałam sobie troszkę na jego temat na znanylekarz.pl i dużo kobiet wypowiada się że to jest lekarz z powołania!!! nie patrzy na kasę ale za wszelką cenę chce pomóc pacjentce!!!!
Alice wierzę w to że nam się uda,ale już coraz częściej wątpię w to!!! gdybym chociaż wiedziała co z nami jest nie tak,ale jak na razie nie ma żadnych przeciwwskazań,nie leczą mnie ani nic podobnego. W tym miesiącu drożności też mi nie zrobią bo @ przyjechała 3 dni za wcześnie więc mój termin do szpitala wypadał by na 15 dzień cyklu,a to już za późno
Nowicjuszka i koffanaAgoosia w maju miną rok jak się staramy,więc w sumie już przeleciał nam 15miesięcy bezowocnych starań ((( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Alice
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 9:54 pm Temat postu: |
|
|
Wiki, nie załamuj się, jeśli wyniki męża i twoje są dobre to nie masz się czym martwić. Umów się do kliniki, tam wam pomogą.
Ja w sumie też nie wiem czemu nie zachodzę, podejrzewam, że to wina kiepskich wyników męża albo mam za mało śluzu płodnego. Pisałaś kiedyś o tym, że mierzono ci pH w pochwie. Czy robi się to tylko w szpitalu czy jest może jakiś domowy sposób na to? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 11:25 pm Temat postu: |
|
|
Alice to są specjalne paseczki,ale raczej tylko lekarz może ph.sprawdzić,bo gdybym mogła sama to zrobić to by mi pewnie powiedzieli że jeśli mój lekarz nie potrafi mi sprawdzić ph.to mam to sama zrobić,a niczego takiego mi nie zaproponowali.No i ten lekarz ze szpitala pokazywał pielęgniarce na mnie jak się ph.sprawdza więc chyba samemu raczej nie można sprawdzić a szkoda bo też bym chciała |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Sie 19, 2009 2:49 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczynki zawsze powtarzam ,że z takimi problemami to tylko do dobrej kliniki niepłodności. Tam lekarze działają już bezpośrednio pod kontem leczenia niepłodności i głównym celem jest doprowadzenie do ciąży. Nie ma sensu tracić czasu na lekarzy "normalnych" bo oni chociażby najlepsi czasami zabierają się do tego problemu troszkę nie tak jak powinni.
Badanie nasienia jest ważne 6 miesięcy. Pamiętajcie o jednym . W takich sprawach kłamstwo troszkę pomaga Chodzi mi tu o lekkie wydłużenie terminu starań. Lekarze zapytają ile się staracie - zawsze mówcie PONAD DWA LATA!!! To bardzo ważne bo w innym wypadku będą mogli troszkę zwlekać mówiąc ,że jeszcze jest czas. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
|
Wysłany: Sro Sie 19, 2009 6:49 pm Temat postu: |
|
|
No ja za tydzień w środę idę do kliniki tu w pozniau jednak nie ma lekarza do którego chciałam iść więc inny mnie przyjmie,ale na necie nie zaciekawie o nim pisze bo kobiety wypowiadają się że nie bardzo się stara tylko namawia na in vitro (( spróbować mogę,zobaczymy jak będzie w moim przypadku:)
Dodano po 2 godzinach 57 minutach:
Dziewczyny a jak wygląda pierwsza wizytaw klinice,mam wziąć ze sobą wszystkie wyniki tak???? a jak ja nie mam tego hsg to w klinice wykonują ten zabieg prawda??? może tam by mi szybciej się powiodło niż w tym szpitalu!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Czw Sie 20, 2009 1:06 pm Temat postu: |
|
|
weź wszystkie wyniki jakie masz. Zresztą zabierz wszystko co dotyczy leczenia ginekologicznego. W niektórych klinikach wykonują hsg a niektóre kieruja do szpitala ale to i tak jest duzo szybciej _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
LiiiLuuu
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sie 22, 2009 10:04 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny ostatnio kolezanka mi powiedziala ze zamiast latac do kliniki nieplodnosci powinnam sie zglosci na badania włosa.Podobno po takim badaniu wykaze wszystko z hormonami i czego mi brakuje albo czego mam za duzo.Słyszałyscie o tym? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 4:39 pm Temat postu: |
|
|
Są rożne sposoby ...ale moim zdaniem po co kombinować i szukać takiej placówki co wykonuje badanie włosa jak można w sposób prosty zbadać hormony. Jedno ukłucie i hormonki zbadane. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|