Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie moge zajść w ciążę part 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Alice

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Sie 11, 2009 1:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć, dziewczyny!
Wróciłam z długiego urlopu, niestety mimo dobrych rokowań (ogromny pęcherzyk owulacyjny, zero stresu, odpoczynek, zmiana miejsca) nic nie wyszło ze starań o dziecko. Za kilka dni idę na kolejną wizytę do kliniki, tym razem rozpocząć działania w kierunku inseminacji. Jak dobrze pójdzie to może we wrześniu się uda, bo niestety już teraz zbliża się owulka i w tym miesiącu zabieg nie wypali. Jestem zdecydowana.
W dalszym ciągu biorę Clo i szczerze mówiąc trochę się cykam, bo to mój 5 cykl, tym razem bez monitoringu, bo po ostatniej wizycie u gina ten dał sobie ze mną spokój i wysłał do kliniki. Tak jak zakładał się ze mną, że za 6 miesięcy zajdę w ciążę, tak po obejrzeniu wyników męża stwierdził, że nie jest w stanie nam już pomóc.
Tosiu, wiedziałam, że będzie dzewiczynka! Gratuluję! Moim marzeniem jest mieć śliczną dziewusię, bo synka już mam.
Wiki, co u Ciebie?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wiki86

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Sie 11, 2009 5:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej kochane:)
Alice też byłam na urlopie ale [pewnie i tak nic z tego nie wyszło-czuję to !!!
Badania drożności znowu się nie powiodły-kolejna próba na 31 sierpnia,jeśli wtedy się nie uda to chyba tych lekarzy zaszczelę!!!!
Jak do tej pory wszystkie badania są idealne,została się drożność która też mi się wydaje że będzie ok.tak czuję że mamy problem związany z psychiką,no niby już tak nie myślę o dziecku,ale podświadomie zawsze się myśli:( zobaczymy co będzie to będzie:) Alice jak ta inseminacja uda się Tobie a ja w tym czasie nie zajdę to też spróbuję,bo nigdzie problemu nie widzą a jakoś cieżko nam zbroić brzuszek Sad
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Sie 12, 2009 10:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiki86 jeszcze wrogość śluzu

Powrót do góry
Alice

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Sro Sie 12, 2009 11:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny, czy można samej zbadać w jakiś sposób pH w pochwie?
Wiki, nie mam czasu ani siły czekać na naturalne zajście. Lekarz sam mi zasugerował inseminację w czerwcu ale mówił żeby poczekać, bo nadchodzi lato, zmieniają się nawyki żywieniowe, więcej odpoczywamy. Po lipcowej owulce robiłam sobie wielkie nadzieje, miałam wielgachny pęcherzyk, przytulanie z mężem szalone ... I nic z tego nie wyszło.
Chcę spróbować inseminacji a jeśli się nie uda daję sobie spokój z hormonami, dniami płodnymi i staraniami o dziecko. Musze się skupić na synku, bo przez to wszystko czuję, że trochę go zaniedbałam.
Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Pią Sie 14, 2009 10:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny mam ogromny problem z lekarzem i chyba muszę go zmienić,nie znacie jakiegoś dobrego w poznaniu.moja koleżanka jest w ciąży,dowiedziała się jakieś 3 tyg.temu,poleciłam jej mojego gin.poszła do niego,zbadał ją i powiedział że wszystko jest ok.ale ten gościu nie dał jej nawet skierowania na badanie krwi,czy ona jest zdrowa itd.ona nie wiedziała że takie badanie się robi,a teraz leży w szpitalu bo koło zarodka ma krwiaka i krwi,są szanse pół na pół że płód przeżyje!!!!
Nie wiem co o lekarzu sądzić,bo przecież prawdziwy fachowiec zauważył by tego krwiaka prawda?????Pomóżcie!!!!
Aha no i ja też już mam skierowanie do szpitala na badania drożności le mój gin.stwierdził że nie ma powodu aby mi sprawdzał ph przed szpitalem bo po tych tabletkach powinno pomóc,tylko że ja już mam 4 podejście i za każdym razem tak samo mówi,nie wiem co o tym sądzić,proszę doradźcie !!!!
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Sie 15, 2009 1:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zmień lekarza...

Co do krwiaka...Czasem nie widać na usg przez powłoki, ale transwaginalne powinno wykazać...
wiki86

PostWysłany: Nie Sie 16, 2009 8:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ZNOWU ZAŁAMKA !!!!!!!!! Mam dość zastanawiania się czy mój lekarz pomoże mi,czy szukać innego,ale jakiego???? czy znajdą w końcu jakąś przyczynę że mamy problem!!!! czy tylko będę tak chodzić od lekarza do lekarza a czas ucieka Sad nie wiem co o tym sądzić,znowu głupieję!!!!!
Gdybym widziała że dopiero za 10 lat będzie dzidzia ale będzie czekała bym!!!!odpuściła bym teraz!!! ale ja się boję że wogóle nie będę miała dzidzi Sad dlaczego te życie jest tak nie sprawiedliwe!!!!!!!! boję się naprawdę! boję się że nigdy nie usłyszę słowa "mama" że nie uszczęśliwię mojego Misia,że nie dam moim rodzicom maleństwa do rozpieszczania:( udaję że jest wszystko ok.ale tak nie jest,dusi się wszystko we mnie i nie potrafię tego wyrzucić,a najgorsza jest to że nie mam komu wypłakać się na ramieniu:((((
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Sie 16, 2009 9:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ile czasu się staracie?

Ja proponowałabym zmienić lekarza. Na jakiego?Na takiego, który się tobą zajmie od razu jak należy. A to będziesz czuła Smile Musisz odwiedzić kilku. Może popytaj koleżanki...
mka

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 8:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nowicjuszka ma rację Wiki jeśli uważasz że z tym lekarzem jest coś nie tak to go zmień.
Co do bobasa na pewno Ci się uda ja myślałam dokładnie tak samo jak ty i nawet gdy oglądałam reklamę w TV w której były dzieci aż mnie dusiło żeby się nie rozpłakać. To wszystko nie jest łatwe i wiem o tym ale musisz być dobrej myśli bo z takim nastawieniem się zamęczysz. Więc kochana weż się w garść powiedz sobie że też ci się uda, znajdz jakiegoś lekarza lub dobrą klinikę i cierpliwie czekaj bo na ciebie też przyjdzie pora i jestem tego pewna.
Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 6:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny mam pytanie czy jak pójdę do tej kliniki od niepłodności,czy tam mój M.też znowu będzie musiał robić badanie nasienia i czy oni wykonują badanie drożności i jeśli wiecie to w jakim szpitalu???? bo już mam dość lutyckiej,wolała bym iść na polną zrobić badanie drożności!!!!
Już postanowione idę do kliniki aby porządnie się mną zajęli,bo mam dość mojego lekarza który mnie na odpieprz traktuje!!! No i wolała bym aby mój M.znowu nie musiał robić badań nasienia,bo on już nie pójdzie!!!!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42  Następny
Strona 38 z 42