Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie mogę zajść w ciążę part 5

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lizelotka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pią Gru 10, 2010 11:23 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nadzieja, nigdy nie wiesz kiedy jest szansana II, ale ja już się przekonałam, że w tym czasie kiedy jest termin @ najlepiej przestać się obserwować, mierzyć tempkę itp. Ja staram się wtedy czymś zająć, przestać liczyć dni, iść do kina, spotkać sie ze znajomymi, poczytać książkę, zrobić coś co lubię.
Jeśli ma być fasolka to i tak będzie, a mój stres i nerwy i wyczekiwanie tego nie przyśpieszą - niestety.
Trzy dni to zdecydowanie za wcześnie na zastanawianie się czy będą II czy nie, ale nadzieja jest zawsze! Smile Daj sobie jeszcze przynajmniej parę dni, trzymam kciuki! Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kornik

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Gru 10, 2010 11:25 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak sobie teraz patrzę co napisałaś - jeśli byś miała faktycznie owu 21dc, to cykl będzie prawdopodobnie 32-35 dniowy, więc jeśli 3 dni teraz Ci się "spóźnia" to jeszcze nie jest "spóźniony" bo idealna faza lutealna trwa właśnie 14 dni Wink

Ostatnio zmieniony przez Kornik dnia Pią Gru 10, 2010 11:41 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Pychotka28

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Gru 10, 2010 11:35 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

4 dni Wink Poprawilam sie w poscie, bo nie ten klawisz wcisnelam Smile
Kurcze juz chcialam isc po test hehe, ale chyba jeszcze zaczekam w takim razie...
Korniczku to na pewno nie byl pre-seed, bo zelik uzylam dopiero jak sluz sie pojawil Smile
Kornik

PostWysłany: Pią Gru 10, 2010 11:45 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha, czyli nadzieja jest cały czas, ale spóźnienia jeszcze prawdopodobnie nie ma Smile ja też się poprawiłam w poście, bo nie wiem jakim cudem 21+14 wyszło mi 33 hehe

Nadzieja jestem myślami z Tobą, mam nadzieję, że już dziś wyjdziesz do domu i bedziesz mogła sobie w ciszy i spokoju odpoczywać :****
Pychotka28

PostWysłany: Pią Gru 10, 2010 12:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Uświadomilas mnie Korniczku i juz nadziei nie mam. Pewnie lada chwila @ przyjdzie Sad

Dodano po 18 minutach:

Ogladalyscie moze wczoraj "Rozmowu w toku" ?
Temat: Czy zdecydowalabys sie na in vitro.
Obejrzyjcie sobie gdzies ten odcinek. Przy jego ogladaniu naprawde mozna odzyskać nadzieje:)
Kornik

PostWysłany: Pią Gru 10, 2010 12:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotka, ja zawsze powtarzałam i powtarzać nie przestaną - dopóki się @ nie zacznie NIGDY nie wiesz na czym stoisz, chcesz czy nie - więc nie trać nadzieii! Smile
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pią Gru 10, 2010 1:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotka, gdy udało mi się zajść w ciążę, to moja tempka w dniach przewidywanej @ wynosiła średnio 36,8! Ani razu nie przekroczyła 37 stopni!

Kornik napisał:
dopóki się @ nie zacznie NIGDY nie wiesz na czym stoisz

No dokładnie! Trzymam mocno kciuki!!!!!!!! Very Happy Very Happy Very Happy

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Gru 10, 2010 2:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

DZiewczyny jeśli chodzi o tempkę w ciąży to nie jest powiedziane ,że ma przekroczyć 37 stopni. Musi utrzymywać się najzwyczajniej na wyższym poziomie oszacowanym na podstawie waszych temperatur niższych.
Ja test zrobiłam w 12 dniu fazy lutealnej. Zdecydowanie za szybko bo jeszcze miałam 3 dni do okresu ale chciałam zrobić prezent urodzinowy mężulkowi Wink. Był cień cienia;)). Na drugi dzień czyli już w 13 dniu fazy lutealnej gruba krecha Wink

Powrót do góry
Pychotka28

PostWysłany: Pią Gru 10, 2010 5:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poczekam jeszcze z testem Smile
Jak nie dostane do poniedziałku to zrobie:)
Narazie nie mam zadnych objawów na @. Tylko sutki mam znow strasznie wrażliwe tak jak w zeszlym cyklu, a poza tym nic...
zobaczymy jak to bedzie:)
Fajnie byloby gdybym nie musiala juz jechac do profesora:) Very Happy
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Gru 10, 2010 6:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotka chyba mnie pomyliłaś z Pychotką Wink

korniczku bardzo dziękuję za te słowa otuchy :* własnie wróciłam do domu po zabiegu i mam nadzieję, że nareszcie wszystko się unormuje.

za dwa tygodnie mam się zgłosić po wynik badania hist-pat. ciekawe co on ma wykazać? nie mam pojęcia.

lizelotka na tym oddziale na którym leżałam robią hsg. robią w pełnym znieczuleniu. gdybyś zapisywała się 16 grudnia (a od wtedy zapisują na styczeń) to miałabyś szanse na zabieg w połowie stycznia. napisz mi czy chciałąbyś namiary wtedy przeslę CI na priv.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 16 z 42