Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Gru 27, 2010 12:02 pm Temat postu: |
|
|
Korniczku ale jak to??? skąd już to wiesz? może wcale nie. uwierz mi, że ciąża nieraz objawia się tak samo jak @!!! mów co chcesz ja cały czas będę trzymać kciuki za Twoją fasoleczkę :* _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Gru 27, 2010 1:54 pm Temat postu: |
|
|
Korniczku nie trać jeszcze wiary prosze!
JA tak jak Nadziejka nadal trzymam kciuki mocniutenko!!! _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pon Gru 27, 2010 3:18 pm Temat postu: |
|
|
dziękuję dziewczynki, jesteście kochane :*
ale mi nie chodzi o to, że mam objawy @owe (bo nie mam kompletnie żadnych), tylko temperatura spadła już do niskiego poziomu 36,6C, więc nie ma odwołania - stary cykl się kończy...
Dodano po 2 minutach:
a może ktoś wie jak się bierze duphaston, bo chyba nie można go sobie odstawić za wcześnie, prawda? (ja biorę od 11dc, dziś mam 20dc - więc 9 dni - mogę go już zupełnie odstawić?) _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
maja20
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Gru 27, 2010 7:57 pm Temat postu: |
|
|
witam i z góry przepraszam jesli pisze nie w tym miejscu w którym powinnam ale mam pytanie pisze prace na temat in vitro a dokładnie turystyki in vitro i mam ogromną prośbę o podanie jakis linków w których znajde coś na temat regulacji tej metody w innych krajach UE. mam troche informacji ale sa one ogólnikowe i skape. z gory dziękuje Pozdrawiam
---uprzedzam ,że podawanie linków jest zabronione. proszę kontaktować się na priv---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Pon Gru 27, 2010 9:23 pm Temat postu: |
|
|
Maju, sama nie wiem, czy w dobrym miejscu piszesz, bo my tu na razie jeszcze o in vitro nie rozmawiamy, chyba lepiej jeśli poszukasz konkretnych forów temu tematowi poświęconych _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Pon Gru 27, 2010 10:06 pm Temat postu: |
|
|
Korniczku napiszę Ci z autopsji jak to z tym Duphastonem.
Ja mam niski progesteron więc muszę go brać od 16 do 25 dc (bo jakby szła fasolka to żeby miała jak się zagnieździć) jeśli 25 dc test wyjdzie negatywny mam odstawić Duphaston i czekać na @. Natomiast jeśli test wyszedłby pozytywny to mam zwiększyć dawkę Duphastonu do 2 tabsów. i tak już brać do póki lekarz nie powie że odstawić. więc sama nie wiem czy Ty w tej sytuacji powinnaś odstawiać czy też nie... no bo powiedz czemu Ty właściwie bierzesz ten Duphaston??? przecież nie masz problemów z progesteronem tak?
widzisz tempka spadła mówisz... ale nawet Tosia i Łobuz pisały, że wcale nie musi być wysoka!!! Tosia mówiła że u niej w ciąży temka nigdy nie przekroczyła 37 kresek... ja na Twoim miejscu raczej bym nie odstawiała do momentu zrobienia testu. ale zrób jak uważasz
Maju ja niestety tez nie pomogę
Dodano po 10 minutach:
aha i Kornik jeszcze słyszałam że jak jest się juz w tej ciązy to też nie można tak odstawić luteiny czy Duphastonu z dnia na dzień (bo to niebezpieczne dla dziecka) tylko trzeba stopniowo... nie wiem ile Ty bierzesz tabletek? kochana a kiedy miałąś skok tempki? minęło już 1,5 tyg d tego czasu? bo jeśli tak to spokojnie jutro raniutko mozesz zrobić test. _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 11:48 am Temat postu: |
|
|
no właśnie ja wiem, że niby bierze się go do 25dc, tyle, że w tym m-cu zaczęłam od 11dc bo wcześnie miałam owu no ale skoro Ty miałaś zalecenie brać 9 dni, to ja bym miała już dziś 11 dzień na dupku, wiec chyba mogę odstawić i po prostu czekać na nieuniknione?
i chyba nie będę testować, bo temp.niezachęcająca, wiec szkoda testu marnować na jedną krechę... _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 12:45 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczynki duphaston czy luteine nie bierze się tylko ze względu na niski progesteron. To pomaga w zagnieżdżeniu się zarodka i utrzymaniu go. Nawet jeśli progesteron jest niby w normie bardzo często lekarze ggo zalecają. Ja miałam luteinkę a problemów z progesteronem nie miałam. w każdym bądz razie proszę was bardzo- nie odstawiajcie leku dopóki nie zrobicie testu. Jeśli bedzie pozytywny to bierzcie nadal. Takie odstawienie może być niestety tragicznew skutkach dla zarodeczka _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 12:49 pm Temat postu: |
|
|
korniczku, nigdy niewiadomo!
czasami życie bywa zaskakujące. Ja bym dla świętego spokoju test zrobiła, tak dla pewności.
Ja duphaston miałam brać do zrobienia testu, jak by był negatywny to miałam odstawić, ale chyba najlepiej skonsultować sie z ginem.
Dodano po 1 minutach:
o własnie tosiu, o to mi chodziło z tym duphastonem, ja własnie tak miałam zalecane. _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 2:07 pm Temat postu: |
|
|
No widzisz Korniczku nie masz wyboru
Musisz nas słuchać i zrobić teścik dla świetego spokoju a co jeśli tam jednak fasoleczka jest? nie wybaczysz sobie nigdy że odstawiłaś leki...
Lizelotka a jak tam u Ciebie??? @ przyszła już? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|