Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie mogę zajść w ciążę part 5

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kornik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Gru 28, 2010 2:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no właśnie o to mi chodziło, bo moi ginowie nie mówili nic na temat tego kiedy odstawić... poprzedni tylko raz powiedział, ze min. do 25dc mam brać (robiłam wtedy betę wcześniej), bo sobie wywołam za wcześnie @ jak odstawię - tyle, że to był "normalny" cykl, w którym owu wypadała jakoś koło 14-15dc
ech, na test jeszcze nie czas - pierwszy prawdopodobny dzień to Sylwester (to będize 14 dzień po IUI, 13 dzień po owu i 12 dzień po skoku) Wink chyba że @ pojawi się wcześniej...
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Gru 28, 2010 5:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kornik ja wiem, że Ty po prostu boisz się rozczarowania widząc I Sad ja miałam to samo Sad (pamiętasz jak pisałam, że test robiłam od niechcenia bo i tak wiedziałam że pojawi się @??a tu taaaaka niespodzianka się pojawiła Smile) ale zrób to i dla siebie i dla ewentulanej fasolki. ja test robiłam 23 dc i już wyszedł pozytywny Smile i rano i wieczorem Smile tak więc myślę, że wcale nie jest za wcześnie :*
Pychotka28

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Gru 29, 2010 2:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Korniczku dołaczam sie do dziewczynek Smile
Duphaston bierzesz i robisz tescik Wink
Ja tam caly czas mam nadzieje, ze ujrzysz na nim dwie piekne krechy Wink
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sro Gru 29, 2010 10:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kornik, jak mówiłam, nigdy nie wiadomo Wink
dobrze że podchodzisz spokojnie do sprawy, ale nadzieję, zawsze trzeba mieć!

a ja dziewczynki, dzisiaj rano test zrobiłam, bo dziś 39 dc. Co prawda ja miewam cykle od 30 do 60 dni, ale jak pisałam wyżej - nigdy nie wiadomo.
No i wyszła jedna krecha Sad
Spodziewałam się tego, więc nawet nie jestem mocno rozczarowana.
Jeżeli przyjdzie 60 dzień i nie będzie @ to znów to samo: test, nadzieja i radość albo rozczarowanie. Kurczę, przechodzę to dwa razy w jednym cyklu Confused

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kornik

PostWysłany: Sro Gru 29, 2010 12:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiecie, może i faktycznie trzeba miec zawsze nadzieję, ale ja już po 2,5 roku obserwacji nmpr raczej wiem jak wygląda cykl bez fasolki... dlatego testować będę dopiero jeśli @ nie przyjdzie do 30 dc (do 6 stycznia) - bo dopiero to da mi jakieś podstawy do myślenia, że może jednak...
a dupka biorę, biorę... choćby po to, zeby przedłużyć cykl do jakiejś prawdopodobnej długości...

Lizelotka kurcze... szkoda, że tempki nie mierzysz, miałabyś czarno na białym czy już robić test, czy może to jeszcze za wcześnie...
mam nadzieję, że za wcześnie i niedługo pochwalisz się zdjątkiem, jakie każda z nas zrobić pragnie! Laughing
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Gru 29, 2010 2:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczynki pomiary tempki są naprawdę bardzo pomocne. Mozna zaobserwować zmiany i wcelować w najdogodniejszy moment na poczęcie

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Sro Gru 29, 2010 4:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kornik, tosia, macie rację, i ja to jakiś czas robiłam, ale od przynajmniej trzech cykli już nie, nie mam już trochę siły na ten stres, który temu towarzyszy. Wciąż tylko jaka ta temperatura, czy to już ta na owulkę czy nie? A pod koniec cyklu: czy nie za niska? A może dobra i tym razem @ nie przyjdzie? Wahanie, nadzieja, rozczarowanie.
Byłam tym już zmęczona.

Tak czy siak teraz czekam na HSG, postanowiłam na razie sobie odpuścić.

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Gru 29, 2010 6:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przede wszystkim można sprawdzić czy faza lutealna jest odpowiednia i nie trzeba czekać na zrobienie tesu tylko patrzysz na ilość wyższych tempek i 12 dfl mozna testować z powodzeniem. Naprawde polecam

Powrót do góry
Kornik

PostWysłany: Sro Gru 29, 2010 6:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a nawet inaczej - mierzysz do skoku i jeszcze przez 3 dni, żeby się upewnić, czy aby na pewno był skok - i odkładasz termometr na półkę, a sama jesteś świadoma, że fl powinna trwać 14 dni, więc wiesz kiedy powinien być termin @, albo teściku
ja także polecam Smile
lizelotka

PostWysłany: Czw Gru 30, 2010 12:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia, kornik, przekonałyście mnie Wink
skorzystam z opcji mierzenia tempki do domniemanej owulki, czyli do trzech pierwszych wyższych temperatur.
Będę przynajmniej wiedziała, czy długi cykl mam przez to, że owulka sie opóźnia, czy może z innych, bardzo pożądanych powodów Wink

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 27 z 42