Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie mogę zajść w ciążę part 5

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kornik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Czw Gru 30, 2010 1:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hihi Smile
dobra decyzja moim zdaniem Very Happy
będziesz dzięki temu widziała, czy przytulaliście się w takim czasie, który umożliwia Wam dzidzię, no i przede wszyskim kiedy czekać na brak @ - czy po 30 dniach czy po 60 - co odejmuje Ci stresów, jeśli np cykl przedłuży się do 50 dni nie będziesz żyła w nieświadomości od 30-go Wink
Pychotka28

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Sty 01, 2011 5:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczynki zyczę Wam szczęśliwego Nowego Roczku Wink
Żeby każdej z Was przyniósł upragniona fasolke Wink)

Dodano po 9 minutach:

Nooooo w końcu chyba doczekałam sie owulki Very Happy
Na teściku po raz pierwszy od nie wiem kiedy 2 kreseczki Very Happy
Także dzis wieczorkiem do dzieła Smile
Może Nowy Roczek przynieśnie mi szczęście Smile
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sob Sty 01, 2011 6:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotka, życzę Ci z całego serca, żeby się udało Smile
Trzymam kciuki!

Dziewczynki, wszystkim Wam życzę w Nowym Roku jak najmniej stresów i rozczarowań, a jak najwięcej radości i dobrych wydarzeń, a szczególnie tego jednego na które wszystkie tak czekamy - żeby już za parę miesięcy każda z nas nosiła pod sercem nowe życie, upragnione maleństwo Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Pychotka28

PostWysłany: Pon Sty 03, 2011 5:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczynki Smile
Czy ktos tu jeszcze zaglada??? Smile

Słuchajcie, czy któraś z Was robiła sobie testy owulacyjne?
Pytam, bo mam problem malutki:)
Kiedy pisalam w sobote ze na tesciku pojawily sie 2 kreseczki to kreska kontrolna byla ciemniejsza od testowej. Zrobiłam kolejny test po 4 godzinach kreseczka testowa znow byla jasniejsza od kontrolnej, ale juz bardziej zabarwiona niż przed 4 godzinami. Test powtórzyłam po kolejnych 4 godzinach i bylo to samo. Kolejny zrobiłam dnia nastepnego czyli w niedziele kolo godziny 10 i tym razem wyszly dwie grube kreski w tym samym kolorze (wiec przypuszczam, ze test dopiero wtedy wyszedl pozytywny tak?). Wczoraj wieczorkiem znow powtorzylam tescik i juz kreska testowa znow byla jasniejsza od kontrolnej. Natomiast dzis kolo 11 znowu pokazały sie 2 grube krechy w tym samym kolorze...
Nic z tego ne rozumiem. Czy to oznacza ze ta owulka byla czy ze dopiero bedzie? Jakies dziwne te testy... Na wszelki wypadek uwodze M co pare godzin hehehehe
Wiem ze za czesto tez nie mozna, bo armia sie oslabia, ale co tam hehe skoro zawsze staramy sie przytulac ksiazkowo co 2 dzien w okresie plodnym to teraz postanowilam zlamac wszystkie zasady Very Happy moze akurat sie uda...
W tym cyklu jakos nieszczegolnie sie wszystkim przejmuje Wink
Co ma byc to bedzie:)
Za 3 tyg. nareszcie POZNAN Smile

Pozdrawiam Was Kochane:)
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Sty 03, 2011 6:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Test owulacyjny jest pozytywny wtedy gdy testowa jest ciemniejsza lub tego samego koloru co kontrolna. W innym wypadku test jest negatywny.. Nie ma sensu robić kilku testów co parę godzin. Wystarczy raz dziennie o stałej porze do pojawienia się wyniku pozytywnego. Współżycie co kilka godzin jest niewskazane .
Tak szczerze powiem,że testą owulacyjnym bym raczej nie ufała. Raz ,że są zawodne a dwa ,że jeśli masz wysokie LH to wynik na bank bedzie powtarzał ciągle pozytyw nie zależnie od owulki

Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Sty 03, 2011 7:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny, życzę Wam szczęśliwego Nowego Roku 2011, oby spełniło się Wam to największe marzenie!!
tosia, Twoja mała już chodzi? Jakoś niedługo chyba będzie roczek, co? Imprezka się szykuje! Wink

Powrót do góry
Pychotka28

PostWysłany: Pon Sty 03, 2011 8:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu dziekuje za odpowiedz:)
Robie testy codziennie o 14 i dopiero w tym cyklu test wyszedl pozytywny dlatego pozwolilam sobie sprawdzic to kilka razy i przez to zglupialam, ale tak wlasnie myslalam ze test jest pozytywny gdy dwie kreski sa tego samego koloru lub gdy kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej. Tak wiec moge stwierdzic, ze wczoraj dopiero kolo 10 rano wyszedl pozytywny.
A ze przytulanki co kilka godzin nie sa wskazane, to wiem:)
Zawsze sie do tego stosowalam, ale tym razem postanowilam zrobic na odwrot hehe moze zdarzy sie jakis cud przed tym Poznaniem Smile
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Sty 03, 2011 8:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotka trzymam w takim razie mocnoooo kciuki Wink)
Łobuz moja Zu skończyła roczek 4 grudnia a chodzi od końca 10 miesiąca Wink)

Powrót do góry
Pychotka28

PostWysłany: Pon Sty 03, 2011 8:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu sliczna ta Twoja Zuzanka:)
Kornik

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Sty 04, 2011 8:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu i suwaczek też sliczny Very Happy

Ja dostałam @ wczoraj, ale szczerze mówiąc to mam już dość tego całego starania, więc tym razem "tylko" IUI - żadnego naturalsa nie będzie, kończę wszystkie obserwacje, w końcu i tak będę chodzić na usg, wystarczy.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 28 z 42