Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 9:54 pm Temat postu: |
|
|
Kasiu gratuluje!!! widzisz a jednak się udało kochana a co to jest za ból??? w jaki sposób Cię to boli? jesli możesz to napisz...
Kornik hmmm może po prostu taka Twoja uroda... z tym śluzem. ale co by nie było medycyna i na to znalazła sposób choćby inseminację o tak ja tez słysząłam, że siemię lniane tez jest dobre na śluz ale ponoć zwykłe jest tragicznie niedobre ale już wymyślili smakowe więc spoko
lizelotka powiedz mi jeszcze taką rzecz. Ty masz skierowanie od gina z NFZ czy od prywatnego? cholercia nie wiem co Ci poradzić ja chodziłam do mojej gin i od niej dostałam skierowanie ale w tej samej przychodni był oddział ginekologiczny. to jest sprywatyzowana przychodnia NFZ. z tego co wiem dobrze by było abyś dostała skierowanie wlasnie od gina przyjmującego w placówce która posiada oddział ginekologiczny w którym wykonuja takie zabiegi. cięzko Ci będzie a szczególnie pod koniec roku kiedy pieniądze na dany rok się skończyły zapisac na ten zabieg w tej mojej przychodni nie zapisuja już do żadengo ze specjalistów zapisy dopiero od nowego roku... pozostawię to bez komentarza. nie chcę Cie martwić ale nie wiem czy nie będziesz musiała poczekac z tym do stycznia a powiedz gin nie kazał CI zrobić posiewu z szyjki macicy??? żaden oddział nie przyjmie Cie na zabieg bez tego...
Jesli chcesz to mogę CI wysłac na priv adres tej mojej przychodni. wiem, że są jeszcze przynajmniej dwie oprócz tej mojej takowe w Wawie ale nie znam adresów musiałabyś poszukać w necie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KASIA*22
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 10:07 pm Temat postu: |
|
|
Nie wiem jak mam opisać ten ból Tak jak wyżej pisałam boli mnie krocze,a mianowicie kości w tamtym miejscu, boli mnie też dół brzucha przy oddawaniu moczu, a teraz zauważyłam na bieliźnie taki żółty niby śluz i czuć mocz martwię się
A tak w ogóle to teraz na jaki dział mam przejść? Ciąża i poród? Wydaje mi się to jeszcze za wcześnie
Nadziejo jeśli możesz mi pomóc,wiesz co to może być,bardzo proszę napisz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 10:24 pm Temat postu: |
|
|
Kasiu wiem, że się martwisz... bardzo chciałabym Ci pomóc jednak nie potrafię widzisz wydaje mi się, że jeśli już to raczej nie ma nic wspólnego z ciążą. tzn, że może wcześniej nabawiłaś się jakiejś infekcji? może masz zapalenie pęcherza? warto pość do lekarza i zbadać mocz. śluz to nic złego - więc tym się nie martw. brzuszek boli Cie tylko jak oddajesz mocz? bolą Cię kości... nie mam pojęcia od czego jeśli bolały by Cie inne kości można by było się martwić... ale Ci nie bolą więc nie martw się na zapas. wiem, że to jest ciężkie dlatego na Twoim miejscu nie ignorowałabym tego tylko jutro z samego rana zapisała się do lekarza.
Powiedz jeszcze ten brzuch, kości Cię bolą bardzo?(nie uderzyłaś się tam niechcący? i nie pamiętasz może?) to stało się nagle (ten ból)?
kurcze nie wiem o co chodzi
Ale powtarzam jeszcze raz nie wydaje mi się, żeby miało to związek z ciążą...
Mam nadzieję, że Tosia nie pogniewa się za to co napiszę ale uważam, że skoro uważasz ze na dział ciąża i poród jest za wcześnie to zostań tu... tam przejdziesz jak będziesz gotowa. ja tez nie byłam przekonana do tego aby tam zbyt szybko przechodzić (chciałam poczekać na serduszko) w końcu się przekonałam i napisałam tam... i się nie doczekałam _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KASIA*22
|
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 10:41 pm Temat postu: |
|
|
Zaczęło mnie to boleć dopiero dziś..., tak popołudniu i na pewno się nie uderzyłam, czuję się jakbym cały dzień jeździła na rowerze,tak mnie tam boli... a brzuch tylko przy oddawaniu moczu,więc bardzo prawdopodobne że to zapalenie pęcherza,ale nie wiem nawet czy mogę wziąć furaginum a do lekarza dopiero we wtorek jadę,bo dopiero wtedy przyjmuje, no i trzeba będzie się do niego 80 km tłuc autobusem...
Przykro mi Nie wiem co więcej mogę napisać... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 10:59 pm Temat postu: |
|
|
Kasia 22 jesli nie jestes w ciazy to ten dział nie jest odpowiedni dla Ciebie..ja bym Cie skierowała z tym bolem brzucha do "Gastrologii"->
http://www.biomedical.pl/forum/8-vt8221.html?start=70
... chyba ze jestes w ciazy i masz bole krocza..
ps- jak pani Moderator działu uwaza? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
KASIA*22
|
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 11:03 pm Temat postu: |
|
|
[/b]wind_of_hope[b] jestem w ciąży. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 11:09 pm Temat postu: |
|
|
Kasiu furaginu nie możesz brać ale tylko w pierwszym trymestrze. no ale w sumie przy zapaleniu pęcherza nie boli brzuch... tylko coś innego.
Kochana bardzo chciałabym CI pomóc ale nie umiem
musisz w takim razie poczekać do wtorku... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KASIA*22
|
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 11:12 pm Temat postu: |
|
|
A mnie właśnie przy zapaleniu pęcherza boli brzuch, wiem że raz mnie tak bolał brzuch i nic więcej, to mój ginekolog powiedział że to pęcherza. DZIĘKUJĘ,napiszę w środę. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 11:48 pm Temat postu: |
|
|
kasia a to przepraszam w takim razie Twoj pokoj zwierzen jest tu -->
http://www.biomedical.pl/forum/35-vt9596.html?start=340
co do bolow brzucha to ponoc No-spa pomaga. mozesz zapytac sie gin jak u niej bedziesz _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pią Lis 26, 2010 9:52 am Temat postu: |
|
|
KASIA, 2 kreski na teście? Wypadające włosy? GRATULACJE, kochana! A z tym bólem to najlepiej do lekarza! SZYBKO! Oby to nie była rwa kulszowa.
Kornik, siemię lniane wcale nie jest takie wstrętne, tylko zamiast robić ciągnące się gile (przepraszam za obleśny zwrot!), wystarczy płaska łyżeczka i pół szkl. wody. Wypijasz razem z ziarnami. Naprawdę nie boli! A z tym śluzem... Cóż, u mnie też śluzu albo nie było wcale, albo tyle, co "kot napłakał". Kiedy masz następną wizytę u gina? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|