Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie mogę zajść w ciążę part 5

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kornik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Lis 26, 2010 9:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nadzieja, ja nie robiłam przed drożnością żadnego posiewu Wink tylko OB
Kasiu, raz miałam zapalenie pęcherza, ale też tylko przy oddawaniu moczu ciągnął mnie tak nieprzyjemnie brzuch - nic więcej. W sumie to nawet mnie nie bolał, tylko właśnie czułam go w toalecie, do której co chwilę latałam. Jeśli wydaje Ci się, że to może być TO, jak najwięcej pij, żeby jak najszybciej wypłukać bakterie.
co do śluzu - skoro jest żółty, to może świadczyć o zapaleniu, a może tylko "tymczasem" zmienił barwę i wróci jeszcze do białego(?) no tego Ci nie powiem... ale na pewno dziewczynki dobrze radzą, żebyś zrobiła sobie badanie moczu, a jak to będzie ok, to umów się do gina na badanie.
KASIA*22

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lis 26, 2010 6:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Do ginekologa i tak musze isc,bo lepiej od razu... napisze w srode.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Lis 29, 2010 12:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kornik Shocked Shocked kurcze... u mnie bez posiewu by nie przeszło Sad tłumaczyli to tym że jeśli kobieta ma jakieś bakterie to one razem z kontrastem przedostaną się do jajników i mogą spowodować ich infekcję... nie wiem ile w tym prawdy ale na tamten czas mnie to przekonało Wink
i leczyłam się z tych bakterii dotąd aż ich nie zwalczyłam Wink

Kasiu jak się miewasz??? ból złagodniał?
Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Pon Lis 29, 2010 7:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nadzieja jak sie czujesz /?

Powrót do góry
KASIA*22

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lis 30, 2010 11:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czuję się lepiej Smile Dziś popołudniu idę do lekarza,a beta HCG wyszło pozytywnie prawdopodobnie 2 lub 3tydzień Smile
Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Wto Lis 30, 2010 11:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kasiu, trzymam kciuki Wink daj znać co Ci gin powiedział.

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
nadzieja83

PostWysłany: Wto Lis 30, 2010 11:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Anetka nie jest łatwo ale trzeba żyć dalej Sad

Kasiu cieszę się że czujesz się lepiej. tez czekam na wieści z wizyty.

Lizelotka udało Ci się zapisać gdzieś na zabieg??? nic nie odpisałaś na poprzedniego posta...
Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Wto Lis 30, 2010 2:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nadzieja, w tym cyklu nie zdążyłam ;(
właśnie mi dziś minął 10 dc, a HSG robi właśnie do 10 dc, ale wiem już, że mogę zrobić to na Karowej w Wawie i nawet nie ma kolejek bo zapisują tylko na bieżąco. Mam zadzwonić jak tylko mi sie kolejny cykl zacznie i będę mogła sie zapisać. No i faktycznie muszę mieć badanie na posiew, a w ogóle to się zdziwiłam bo kazali też mieć ze sobą wynik badania nasienia partnera...
Teraz muszę się uzbroić w cierpliwość, cykle miewam nawet do 56 dni ;(
nadzieja, a jak u Ciebie? Jak samopoczucie?

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
nadzieja83

PostWysłany: Wto Lis 30, 2010 4:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotka Ty masz problem z tarczyca?? sorry ale nie pamiętam Sad fajnie że na karowej zapisują od reki... az mi w to ciężko uwierzyć... ale na posiew się już zapisałaś??? bo na wyniki czeka się ok 1-2 tyg więc lepiej mieć w razie co zrobione za wczasu. takie badanie posiewu ważne jet 2 msc od zrobienia badania więc spoko możesz robić już. a może wiesz albo będizesz miala możliwośc się dowiedzieć czy na usg też zapisują tak od reki??? ja musze za ok 3 tyg zrobić takie usg kontrolne ale wszędzie mi mowia ze w tym roku to nie mam juz szans...i musze zrobić prywatnie Sad

Anetka, Lizelotka nie chiałam z tego watku robić watku po stracie ale skoro pytacie to wam napisze.
Trzymam się jako tako... mam lepsze i gorsze dni... wiem, że musiało tak być najwidoczniej ale to nie sprawia, że nagle robię się szczęśliwa...
teraz czekam na okres... potem na jeszcze dwa okresy i dopiero wtedy moge zacząć się starać... na dzien dzisiejszy mam tak że czasami chciałabym już "brac się do roboty" a czasem mam taki dzień że wydaje mi się że już więcej nigdy nie chce być w ciązy... taki to czas niestety Sad trzeba poczekać aż siły wrócą na nowo... mam przed sobą kupę badań, co chwila jeżdzę na pobrania krwi jakieś usg, badania ginekologiczne... już jestem tym zmęczona Sad wczoraj musiałam uśpić swojego najukochańszego psa i nie potrafię sie po tym pozbierać Sad ten kto nie miał psa nigdy tego nie zrozumie co teraz czuję Sad podobnie jest ze stratą dziecka... kto nie przeżył ten nie jest w stanie wyobrazić sobie tego co się wtedy czuje... i prawda jest też taka że żadnymi słowami tego opisac nie potrafię... świat mi się zawalił po prostu Sad nie potrafię sobie wyobrazić ze mam wrócić do pracy szczególnie ze tam juz wiedzieli ze jestem w ciązy... siedze teraz na zwolnieniu i czekam na lepsze dni... no to tyle z tym jak się czuję i trzymam Sad
Powrót do góry
Kornik

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Lis 30, 2010 4:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dołączę się do tego posiewu - może ważny faktycznie jest 2 m-ce ale stanu zdrowia sprzed 2 m-cy może nie odzwierciedlać, więc najlepiej zapisać się na badanie tak, żeby mieć w miarę aktualne. I tu mój świeżutki przykład: posiew z 4 XI ujemny, badanie czystości pochwy z 25 XI niestety wykazało, że znowu wróciła grzybica...
to raz Smile dwa, że PO drożności najlepiej zaopatrz się w tantum rosa, albo jakiś dobry płyn do higieny int., żeby tak czy inaczej zakażenie się nie wdało (ja zaraz po zabiegu dostałam zapalenia pęcherza, a po tyg.grzybicę pochwy, więc teraz już byłabym mądrzejsza i chuchała na zimne...) Confused
Nadzieja, masz rację, kto nie przeżył, ten nie wie... mocno Cię przytulam, bo 3 lata temu też musiałam moją ukochaną suczkę uśpić, więc wiem, co teraz przeżywasz Crying or Very sad (choć nie do końca) podwójnie mocno Cię przytulam... :*
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 7 z 42