Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pierwszy raz

Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nati

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Sie 20, 2006 1:19 pm    Temat postu: Pierwszy raz Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam. Mam problem,mam 17 lat i chcialabym kochac sie pierwszy raz z moim chlopakiem. Czy wystarczy nam jedynie jako zabezpieczenie prezerwatywa?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Pauli86

PostWysłany: Nie Sie 20, 2006 5:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wystarczy, oczywiście może się tak zdażyć że pęknie np. gdy będzie źle założona.
Dobrze że myślisz przed stosunkiem a nie tak jak niektórzy po.

Pozdrawiam
Powrót do góry
sirkamelot

PostWysłany: Pon Sie 21, 2006 3:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Teoretycznie wystarczy, praktycznie chyba nie. I tu już nie chodzi o zabezpieczenie, bo jeśli nie pęknie i nic innego się nie stanie, to raczej nie ma się czym martwić. Ja mam na myśli komfort psychiczny. Czy będziesz dobrze się czuła wiedząć, że w każdej chwili prezerwatywa może pęknąć, zsunąć się albo, że sperma może się dostać do pochwy w jakikolwiek inny przypadkowy sposób, co jest związane z faktem, że możesz zajść w ciążę.

Ja nie chcę Cię straszyć, wręcz przeciwnie, chcę Ci pomóc. I dlatego nie wiem czy to zabezpieczenie bez połączenia z innym jest dobrym rozwiązaniem.
Zawodność prezerwatyw wynosi od 3 do 14 %.
Czyli na sto par, a tym samym, na 100 kobiet, 14 z nich może zajść w ciążę. Dodatkowo zobacz, że granica dolna to aż 3%. Co oznacza, że na 100 par, zawsze się znajdzie taka, w której kobieta uprawiająca seks zajdzie w ciążę.
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Sie 21, 2006 3:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to przecież chłopak wcale nie musi mieć orgazmu w pochwie dziewczyny, jeśli się boją.

Ale są inne zabezpieczenia: tabletki, plastry, globulki.

Jeśli chcecie z prezerwatywą, wydaje mi się, że jeśli zrobicie tak jak napisałam wyżej, będzie dobrze.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Pon Sie 21, 2006 9:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja sobie kupiłem durexy extra safe z grubszymi ściankami, czy to wystarczy?
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Sie 21, 2006 10:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Spokojnie, wystarczy.
Powrót do góry
Sandrusia1989

PostWysłany: Sro Gru 27, 2006 11:32 am    Temat postu: pierwszy stosunek Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja i moj chlopak ciagle probujemy wspolzycia i ciagle nam to nie wychodzi gdy on wchodzi we mnie to mam przerazajacy bol a to tylko pare centymetrow i dalej nie moze wejsc we mnie zaczynamy gra wstepna ale ja czuje jakbym miala za waska szyjke macicy i poem odechciewa nam sie sexu powiedzcie co mam robic??
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sro Gru 27, 2006 1:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej:) na pewno tu nie chodzi o szyjke macicy bo ona znajduje sie na koncu pochwy... raczej chodzi tu o pochwe...a konkretnie o to ze przez stres i brak rozluznienia wasze pruby sa nieudane:) tak mysle... proponuje zebyscie podczas pieszczet zapomnieli o tym ze keidys tam sie nie udalo... rozluznienie bardzo dobrze wplywa na to ze wejscie do pochwy nie jest tak jakby "zamkniete" wszystkie miesnie sie rozluzniaja i wtedy partner moze bez problemu wejsc w ciebie:) moze takze byc inna przyczyna... blona dziewicza... widocznie to ten bol...partner nie moze jej "naderwac" ...wice dlatego wlozy penisa na kilka centymetrow i cie boli.... zrobcie to bardzo powoli z czulascia, i niech wasza gra wstepna bedzie baaaardzooooo dluga to pomaga i nic na sile a wtedy sie uda:) pozdrawiam
Powrót do góry
anka18

PostWysłany: Sro Gru 27, 2006 3:14 pm    Temat postu: nie martw sie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie martw sie tym poniewaz pierwszy raz zawsze boli!!musisz pokonac bol!!dasz napewno rade , nie dziwie ci sie ze takie masz odczucie, tez to przezywalam!!ale naprawde nie jest tak zle!!nasteponym razem ebdzie lepiej!powodzenia zycze:)
Powrót do góry
Sandrusia1989

PostWysłany: Sro Sty 03, 2007 9:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I nic ciale to samo zle sie czuje z tym bo ciage sie nie udaje nie wiem co juz mam z tym zrobic moze ginekolog mi cos doradzi sama juz nie wiem ciagle prubujemy i nic boli mnie cholernie pare cm i lipa jedyne co robie to poraz kolejny rozczarowuje chlopaka on nie jest nachalny rozumie to ale jakbyscie se poczuli gdybyscie robili to juz 5 raz i ciagle to samo jest mi z tego powodu smutno bo chcialabym juz poczuc ta rozkosz a ja czuje tylko bol a w czasie gdy chlopak wprowadza czlonek to staram sie rozluznic najpierw jest gra wstepna ale to nic nie daje juz sama nie wiem co sie dzieje;/
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 1 z 6