Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.4)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Łobuz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Nie Lut 06, 2011 12:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Justyna, może coś się zmieni w najbliższych dniach?.. Chociaż...

Chyba przyjdzie Ci "na końcówce" szukać innego szpitala. Popytaj koleżanek, niech Ci coś doradzą.

anetka, a Ty przy spinaniu się brzucha miałaś jakieś bóle? Jak tam u Ciebie teraz? Mnie nie bolało nic, tylko to twardnienie brzucha... Ale od środy odpuściło, więc się cieszę. W razie czego mam łykać no-spę.
No muszę zakupić magnez, bo już mi się skończył. Macie dziewczyny jakiś magnez warty polecenia, czy to bez różnicy?

Sunia, Mmmadzia, , anna, a co tam u Was słychać?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Nie Lut 06, 2011 1:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mój Maluch tez nieźle wariuje a szczególnie wieczorem i w nocy Wink

Justynko jeszcze wszystko sie może zmienic z tym szpitalem .. Wink

Łobuz ja miałam bezbolesne to twardnienie brzucha. Niekiedy jak puściło to brzuch mnie trochę bolał. Przy badaniu ginekologicznym moja doktor tez wyczuła że macica trochę twarda. Biorę ten magnez i muszę powiedzieć że może od środy raz czy dwa razy mi się zdarzyło Wink
Ja biorę BLUMAG jedyny Wink

Powrót do góry
anna27

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Lut 06, 2011 4:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz , u nas wszystko jak narazie dobrze , ja wczoraj zaczelam 20 tydz, i moja dzidzia tak rozrabia ze szok Very Happy , nawet moj maz ja czuje i oczywiscie za pierwszym razem sie bardzo wzruszyl jak poczul pierwszego kopniaczka i teraz co wieczor jak lezymy w lozku kladzie glowe na moim brzuszku a dzidzia daje znac tatusiowi ze jest , super uczucie Very Happy .

A jak tam dziewczyny z wasza waga? Bo moja teraz strasznie szybko rosnie zaczynalam z waga 60.50 kg i mam 168 cm wzrostu , czyli przytylam jakies 5.5 kg , a jestem dokladnie w 20 tydz, 1 dzien
Pozdrawiam Serdecznie !!!
Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Nie Lut 06, 2011 6:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja w 20 tygodniu miałam niecałe 5 na plusie Wink

Powrót do góry
Mmmadzia

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Nie Lut 06, 2011 10:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz My się czujemy dobrze, dziękuje.... Very Happy
Mam straszny apetyt najbardziej między godziną 15sta a 20sta Razz
Dzidzia kopie, rusza się, przewraca a nawet dzisiaj miała czkawkę bo wątpię żeby kopała w takich równych odstępach czasu. Smile
Mój mąż też już czuję ruchy, potrafi spędzić naprawde dużo czasu przy moich brzuchu Very Happy
No ja przed zajściem w ciąże ważyłam 57kg, w pierwszym, drugim, trzecim miesiącu waga nie ulegała zbytniej zmianie. Na ostatniej wizycie czyli w 20tygodniu ważyłam 61kg, a teraz już ważę 63 kilo Very Happy
Zobaczymy do ilu dojdę przy następnej wizycie, przy tym apetycie.... Wink
Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Pon Lut 07, 2011 12:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mmmadzia, anna, ale fajnie macie, że już tatusiowie mogą poczuć swoje dzieciaczki! Ja czuję ruchy już regularnie i nie ma mowy, abym je z czymś innym pomyliła, ale tatuś jeszcze nie może nic wyczuć. Ale z każdym tygodniem będziemy się starali, a gdy dzidzia będzie na tyle silna, to i on poczuje. Normalnie nie mogę się doczekać jego miny!

anetka, ja od wizyty u gina (w ostatnią środę) ani razu nie miałam skurczy ani twardnienia, a magnez mi się skończył, więc na razie nie biorę. W razie "W" no-spa leży przygotowana. Ale na razie nie ma takiej potrzeby.

Ja ciążę zaczynałam z 53 kg przy wzroście 166 cm. Co misiąc tyłam równo 1 kg. Teraz zaczynam 5 mc, więc mam pełne 4 kg na plusie. Dużo osób mi mówi, że się nie zmieniłam, tylko brzuszek widać. Mam już ciemną kreskę od pępka w dół i w górę i pępek zaczyna mi na wierzch wyłazić. (fuj!) Evil or Very Mad

Powrót do góry
Justyna88

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lut 07, 2011 2:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale Wy chudzielce jesteście Smile ja mam 1.72 i waże już 84 kg Smile ale do terminu zostało już tylko 5 tygodni to myślę że dużo już nie przybędzie a myślę że mnie rozpakują z tydzień albo 1.5 wcześniej tak jak ostatnio Smile to wychodzi niecały mc... Smile
Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Pon Lut 07, 2011 3:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Justynka, a spakowana już jesteś do szpitala? Pewnie stresior Ci już powoli daje we znaki? Czy jeszcze nie?

Powrót do góry
Justyna88

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lut 07, 2011 4:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Spakowana jeszcze nie ale na szafie wisi już kartka co muszę do szpitala wziąć i co jeszcze trzeba dla bobasa kupić w razie jakby mąż musiał sam się o resztę postarać Smile dużo tego nie zostało pościel wyprana ubranka też łóżeczko rozłożone Smile pampersy też mam zostały tylko takie drobiazgi butelki mleko smoczek waciki itp ale tym się bardzo nie przejmuje bo będzie potrzebne dopiero jak wrócimy do domu Smile a dla Zuzi Janusz zakupy sam robił bo nas zaskoczyła całkiem ( urodziła się prawie mc przed terminem trzy dni po tym jak mnie wypuścili że szpitala po miesięcznym pobycie) i dał sobie radęSmile
Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Wto Lut 08, 2011 10:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

O RRRRANYYYYYY! Ależ mnie dreszczyk emocji przeszedł!!! Ale masz fajnie z tymi ostatnimi przygotowaniami na przyjazd maluszka do domu! Jeśli mogę Cię prosić, to napisz tutaj taką listę rzeczy - co do szpitala dla Ciebie i dla dzidzi trzeba zabrać. Naczytałam się co prawda różnych mądrych książek, ale nie ma jak to doświadczona mama tuż przed porodem doradzi! Wink

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 13 z 41